Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo na KPN en T-Mobile nu ook onder druk Delta Fiber

  Een groeiend aantal Nederlanders overweegt een overstap naar het glasvezelnetwerk van Delta Fiber. Dit is slecht nieuws voor Ziggo.
  Jarco Kriek
  23 augustus 2022
  comments 3
  Ziggo na KPN en T-Mobile nu ook onder druk Delta Fiber

  Ziggo zit al enige tijd in de hoek waar de klappen vallen. Het kabelbedrijf blijft halsstarrig vasthouden aan het leveren van tv en internet via het eigen zogenaamde HFC-netwerk met DOCSIS als achterliggende techniek. Hierdoor kan het kabelbedrijf op dit moment slechts een upload van maximaal 50Mbps aan consumenten leveren. Ziggo stelt dat dit voldoende is voor ‘de gemiddelde’ consument. Desondanks lijkt Ziggo bezig met het voorbereiden van een verhoging van de uploadsnelheid. Die wordt verwacht nadat het kabelbedrijf de uitrol van de DOCSIS 3.1-techniek heeft afgerond. Eigenaar VodafoneZiggo heeft laten weten dat dit voor het einde van dit jaar het geval moet zijn.

   

  Overstappen

  Uit eigen onderzoek van Telecompaper blijkt dat een geoeiend aantal Nederlanders een overstap naar het glasvezelnetwerk van Delta Fiber overweegt. Naast de eigen dienstenaanbieders Delta en Caiway van Delta Fiber zijn op deze glasvezelnetwerken nog enkele andere serviceproviders actief. Delta Fiber wil in de komende jaren het aantal glasvezelaansluitingen uitbreiden tot twee miljoen. Een groot deel van deze aansluitingen bevindt zich binnen het verzorgingsgebied van Ziggo. De overstappers komen dus hoofdzakelijk bij dit kabelbedrijf vandaan.

   

  Voordelen

  Of de hogere uploadsnelheid voor de overstappers het belangrijkste argument is om te kiezen voor Delta Fiber is onduidelijk. Delta Fiber levert – net als alle andere glasvezeloperators - symmetrisch internetsnelheden, waarbij down- en uploadsnelheid gelijk zijn. Een lagere maandprijs kan ook een overstapargument zijn. Afgezien van kortingen bij het afsluiten van een nieuw abonnement is vooral internet geleverd via het glasvezelnetwerk van Delta Fiber goedkoper in vergelijking met Ziggo. Zo kost een 1Gbps internetabonnement bij Delta 45 euro per maand en biedt Caiway voor 35 euro (voor nieuwe klanten voor de duur van 12 maanden) het Budget abonnement inclusief tv en internet met een snelheid van 75Mbps aan. Beide prijzen zijn lager dan bij vergelijkbare abonnementen bij Ziggo.

   

  Reclame

  Delta Fiber heeft de afgelopen maanden op tv en radio uitgebreid reclame gemaakt voor het eigen glasvezelnetwerk. Mogelijk heeft de stijgende populariteit van Delta Fiber met deze campagne te maken.

  ZIggoVodafoneZiggoDelta FiberDeltaCaiwayglasvezeltvtelevisieinternetoverstappen

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)