Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Next Mini belangrijkste decoder voor kabelbedrijf, maar wel zelf betalen voor omruil

  VodafoneZiggo noemt de bruikleendecoder Next Mini een belangrijke schakel in het behalen van de milieudoelen.
  Jarco Kriek
  24 april 2023
  comments 1
  Ziggo Next Mini belangrijkste decoder voor kabelbedrijf, maar wel zelf betalen voor omruil

  VodafoneZiggo heeft de ambitie om de CO2-uitstoot in 2025 met 50 procent te hebben gereduceerd ten opzichte van 2018. Het Nederlandse mediabedrijf begeeft zich op de goede weg, want de teller staat op dit moment op dertig procent. De bruikleendecoder Next Mini is een van de schakels die ervoor moet zorgen dat de resterende twintig procent in de komende twee jaar wordt gerealiseerd.

   

  Stroomverbruik

  VodafoneZiggo wil het stroomverbruik – en dus de CO2-uitstoot – bij klanten verminderen door het aanbieden van energiezuinige bruikleenapparaten. De Next Mini speelt hierbij een belangrijke rol. Het mediabedrijf benoemt de bruikleendecoder expliciet in zijn eerste Integrated Annual Report. Het stroomverbruik van deze tv-decoder ligt in bedrijf tussen de 2,5 en 5 watt. VodafoneZiggo claimt met deze cijfers dat de Next Mini maar liefst negentig procent energiezuiniger is dan zijn voorganger. De naam van de voorganger wordt niet genoemd, maar waarschijnlijk wordt de Mediabox Next bedoeld.

   

  Mediabox XL

  Het is een opvallende opmerking van VodafoneZiggo in het jaarverslag. Toen Ziggo-klanten vorig jaar, toen de energieprijzen van stroom en gas op hun hoogtepunt waren, hun oudere Mediabox XL wilden omruilen voor een Next Mini kon dit niet kosteloos. Mediabox XL is met een stroomverbruik van maximaal ruim 50 watt een grotere energieslurper dan de Mediabox Next. Minder gebruik van deze bruikleendecoder zorgt ervoor dat VodafoneZiggo de uitstootbeperking in 2025 makkelijker kan bereiken. Toch moestenZiggo-klanten die vorig jaar vanwege de hoge stroomkosten hun Mediabox XL wilden omruilen – en dus een belangrijke bijdrage leverden om VodafoneZiggo zijn uitstootdoel te laten behalen – zelf twintig euro omruilkosten betalen.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderMediabox XLMediabox NextNext Mini

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview