Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Next Mini heeft problemen met weergave NPO UHD

  Ziggo moet nog technische aanpassingen doorvoeren om het WK voetbal 2022 in Qatar via het tijdelijke kanaal NPO UHD in goede kwaliteit aan te bieden.
  Jarco Kriek
  17 november 2022
  comments 2
  Ziggo Next Mini heeft problemen met weergave NPO UHD

  Diverse gebruikers van de bruikleendecoder Next Mini melden op het eigen klant-helpt-klant community forum van het kabelbedrijf NPO-UHD-op-Next-mini-beeld-is-niet-goed/m-p/1085206#M123383">beeldproblemen bij de doorgifte van NPO UHD. Op dit tijdelijke kanaal wordt van 20 november tot 18 december onder meer het WK voetbal 2022 in Qatar uitgezonden. Om het voetbal in een betere beeldkwaliteit in de huiskamer af te leveren, wordt door NPO de Ultra HD-beeldnorm gebruikt. Het gaat hierbij echter niet om de 4K-beeldresolutie 2160p. NPO UHD wordt namelijk in Full HD 1080p uitgezonden. Omdat aan deze beeldresolutie de technieken HDR en WCG2020 worden toegevoegd mag NPO volgens de standaard van European Broadcast Union (EBU) de term Ultra HD aan de zender koppelen.

   

  Problemen

  Gebruikers van de Next Mini bij Ziggo melden bij de huidige testuitzending echter problemen met de beeldkwaliteit. Deze worden veroorzaakt door gebruik van de HDR techniek. De bruikleendecoder blijkt regelmatig problemen met weergave in HDR te hebben en schakelt hierdoor over naar SDR. Dit geeft een vertekend kleurpalet. Soortgelijke problemen hebben volgens Ziggo-klanten die de Next Mini gebruiken eerder gespeeld bij het kanaal ESPN UHD. Dit probleem werd later door Ziggo opgelost. De kans dat het huidige probleem bij NPO UHD vóór het begin van het WK voetbal eveneens wordt opgelost lijkt hierdoor groot.

  ZiggoVodafoneZiggoNPONPO UHDpublieke omroepvoetbalWK voetbaltvtelevisiedecoderbruikleendecoderNext MiniUltra HDHDR

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)