Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Next Mini heeft problemen met weergave NPO UHD

  Ziggo moet nog technische aanpassingen doorvoeren om het WK voetbal 2022 in Qatar via het tijdelijke kanaal NPO UHD in goede kwaliteit aan te bieden.
  Jarco Kriek
  17 november 2022
  comments 2
  Ziggo Next Mini heeft problemen met weergave NPO UHD

  Diverse gebruikers van de bruikleendecoder Next Mini melden op het eigen klant-helpt-klant community forum van het kabelbedrijf NPO-UHD-op-Next-mini-beeld-is-niet-goed/m-p/1085206#M123383">beeldproblemen bij de doorgifte van NPO UHD. Op dit tijdelijke kanaal wordt van 20 november tot 18 december onder meer het WK voetbal 2022 in Qatar uitgezonden. Om het voetbal in een betere beeldkwaliteit in de huiskamer af te leveren, wordt door NPO de Ultra HD-beeldnorm gebruikt. Het gaat hierbij echter niet om de 4K-beeldresolutie 2160p. NPO UHD wordt namelijk in Full HD 1080p uitgezonden. Omdat aan deze beeldresolutie de technieken HDR en WCG2020 worden toegevoegd mag NPO volgens de standaard van European Broadcast Union (EBU) de term Ultra HD aan de zender koppelen.

   

  Problemen

  Gebruikers van de Next Mini bij Ziggo melden bij de huidige testuitzending echter problemen met de beeldkwaliteit. Deze worden veroorzaakt door gebruik van de HDR techniek. De bruikleendecoder blijkt regelmatig problemen met weergave in HDR te hebben en schakelt hierdoor over naar SDR. Dit geeft een vertekend kleurpalet. Soortgelijke problemen hebben volgens Ziggo-klanten die de Next Mini gebruiken eerder gespeeld bij het kanaal ESPN UHD. Dit probleem werd later door Ziggo opgelost. De kans dat het huidige probleem bij NPO UHD vóór het begin van het WK voetbal eveneens wordt opgelost lijkt hierdoor groot.

  ZiggoVodafoneZiggoNPONPO UHDpublieke omroepvoetbalWK voetbaltvtelevisiedecoderbruikleendecoderNext MiniUltra HDHDR

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)