Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Next Mini heeft problemen met weergave NPO UHD

  Ziggo moet nog technische aanpassingen doorvoeren om het WK voetbal 2022 in Qatar via het tijdelijke kanaal NPO UHD in goede kwaliteit aan te bieden.
  Jarco Kriek
  17 november 2022
  comments 2
  Ziggo Next Mini heeft problemen met weergave NPO UHD

  Diverse gebruikers van de bruikleendecoder Next Mini melden op het eigen klant-helpt-klant community forum van het kabelbedrijf NPO-UHD-op-Next-mini-beeld-is-niet-goed/m-p/1085206#M123383">beeldproblemen bij de doorgifte van NPO UHD. Op dit tijdelijke kanaal wordt van 20 november tot 18 december onder meer het WK voetbal 2022 in Qatar uitgezonden. Om het voetbal in een betere beeldkwaliteit in de huiskamer af te leveren, wordt door NPO de Ultra HD-beeldnorm gebruikt. Het gaat hierbij echter niet om de 4K-beeldresolutie 2160p. NPO UHD wordt namelijk in Full HD 1080p uitgezonden. Omdat aan deze beeldresolutie de technieken HDR en WCG2020 worden toegevoegd mag NPO volgens de standaard van European Broadcast Union (EBU) de term Ultra HD aan de zender koppelen.

   

  Problemen

  Gebruikers van de Next Mini bij Ziggo melden bij de huidige testuitzending echter problemen met de beeldkwaliteit. Deze worden veroorzaakt door gebruik van de HDR techniek. De bruikleendecoder blijkt regelmatig problemen met weergave in HDR te hebben en schakelt hierdoor over naar SDR. Dit geeft een vertekend kleurpalet. Soortgelijke problemen hebben volgens Ziggo-klanten die de Next Mini gebruiken eerder gespeeld bij het kanaal ESPN UHD. Dit probleem werd later door Ziggo opgelost. De kans dat het huidige probleem bij NPO UHD vóór het begin van het WK voetbal eveneens wordt opgelost lijkt hierdoor groot.

  ZiggoVodafoneZiggoNPONPO UHDpublieke omroepvoetbalWK voetbaltvtelevisiedecoderbruikleendecoderNext MiniUltra HDHDR

  Reacties

 1. TV-TIP Voetbal: EK-Kwalificatie: Nederland - Gibraltar

  Voetbal: EK-Kwalificatie: Nederland - Gibraltar
  NPO 3 om 20:23 uur
  Slechts drie dagen na de clash met Frankrijk moet Oranje opnieuw aan de bal. In de eerste thuis­wedstrijd onder leiding van bondscoach Ronald Koeman kruist het Nederlands elftal vanuit de Rotterdamse Kuip de degens met voetbaldwerg Gibraltar. In de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar stonden de landen ook al tegenover elkaar. In maart 2021 maakte Oranje met 0-7 gehakt van de Gibraltaresen, onder andere dankzij twee doelpunten van Memphis Depay.

  TV-TIP The Vow

  The Vow
  RTL 8 om 20:25 uur
  Vlak na haar huwelijk met Leo (Channing Tatum) raakt Paige (Rachel McAdams) betrokken bij een auto-ongeluk en raakt ze in coma. Als ze vijf jaar later ontwaakt, herkent ze Leo niet meer. Paige gaat met haar ouders mee naar huis en gaat verder met haar leven zoals dat was voordat ze Leo ontmoette. Leo probeert haar opnieuw voor zich te winnen.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)