Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Next Mini heeft problemen met weergave NPO UHD

  Ziggo moet nog technische aanpassingen doorvoeren om het WK voetbal 2022 in Qatar via het tijdelijke kanaal NPO UHD in goede kwaliteit aan te bieden.
  Jarco Kriek
  17 november 2022
  comments 2
  Ziggo Next Mini heeft problemen met weergave NPO UHD

  Diverse gebruikers van de bruikleendecoder Next Mini melden op het eigen klant-helpt-klant community forum van het kabelbedrijf NPO-UHD-op-Next-mini-beeld-is-niet-goed/m-p/1085206#M123383">beeldproblemen bij de doorgifte van NPO UHD. Op dit tijdelijke kanaal wordt van 20 november tot 18 december onder meer het WK voetbal 2022 in Qatar uitgezonden. Om het voetbal in een betere beeldkwaliteit in de huiskamer af te leveren, wordt door NPO de Ultra HD-beeldnorm gebruikt. Het gaat hierbij echter niet om de 4K-beeldresolutie 2160p. NPO UHD wordt namelijk in Full HD 1080p uitgezonden. Omdat aan deze beeldresolutie de technieken HDR en WCG2020 worden toegevoegd mag NPO volgens de standaard van European Broadcast Union (EBU) de term Ultra HD aan de zender koppelen.

   

  Problemen

  Gebruikers van de Next Mini bij Ziggo melden bij de huidige testuitzending echter problemen met de beeldkwaliteit. Deze worden veroorzaakt door gebruik van de HDR techniek. De bruikleendecoder blijkt regelmatig problemen met weergave in HDR te hebben en schakelt hierdoor over naar SDR. Dit geeft een vertekend kleurpalet. Soortgelijke problemen hebben volgens Ziggo-klanten die de Next Mini gebruiken eerder gespeeld bij het kanaal ESPN UHD. Dit probleem werd later door Ziggo opgelost. De kans dat het huidige probleem bij NPO UHD vóór het begin van het WK voetbal eveneens wordt opgelost lijkt hierdoor groot.

  ZiggoVodafoneZiggoNPONPO UHDpublieke omroepvoetbalWK voetbaltvtelevisiedecoderbruikleendecoderNext MiniUltra HDHDR

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview