Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo niet op tijd klaar voor eigen keuze internetmodem

  Niet alle Ziggo-klanten kunnen deze week een zelfgekozen internetmodem gebruiken. Dit druist in tegen de richtlijnen van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).
  Jarco Kriek
  26 januari 2022
  comments 7
  Ziggo niet op tijd klaar voor eigen keuze internetmodem
  Foto ProShots

  ACM heeft tv- en internetproviders tot 28 januari gegeven om de Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten volledig te ondersteunen. Een van de bepalingen in deze beleidsregel is dat Nederlanders bij iedere internetaanbieder gebruik moeten kunnen maken van een zelfgekozen internetmodem. Kijken we naar de drie grootste internetaanbieders dan zien we dat KPN en T-Mobile wel tijdig aan de nieuwe Beleidsregel voldoen. Ziggo heeft vandaag officieel aangekondigd dat vrije modemkeuze niet op 28 januari mogelijk is. Het bedrijf zegt langere tijd nodig te hebben om vernieuwingen te implementeren.

   

  Postcodecheck

  Ziggo-klanten kunnen op een speciale internetpagina een postcodecheck uitvoeren om te onderzoeken wanneer eigen modemkeuze op hun adres mogelijk is. 'Een eigen modem aansluiten op ons netwerk kan al op veel plekken in Nederland. Vul hieronder je postcode in om te zien of dit op jouw adres ook kan. We doen ons uiterste best om dit voor iedereen zo snel mogelijk beschikbaar te maken. Omdat hiervoor lokale aanpassingen aan ons netwerk nodig zijn, kan het helaas zo zijn dat de wijzigingen nog niet in je postcodegebied zijn doorgevoerd. Doe dan over enkele weken de postcodecheck nog een keer', aldus de uitleg van Ziggo betreffende dit onderwerp. Daarnaast zijn er ook problemen in gebieden waar wel een eigen internetmodem gebruikt kan worden met de activatie van vaste telefonie via VoIP.

   

  Televisie

  Ziggo dient volgens de Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten eveneens op 28 januari enkele wijzigingen met betrekking tot gebruik van eigen hardware bij tv-diensten door te voeren. Het gaat hierbij onder meer om het kijken van de zenders Ziggo Sport 4K en ESPN UHD met CI+ module. Het is onduidelijk of Ziggo deze wijzigingen wel voor de door ACM vastgestelde datum gaat doorvoeren. Op vragen gesteld door Totaal TV heeft het kabelbedrijf tot heden geen antwoord gegeven.

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMtoezichthouderBeleidsregel Handhaving Besluit Eindapparateninternetinternetmodemvrije hardwarekeuze

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)