Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, NLziet en andere diensten binnenkort via nieuwe Amazon Fire TV Stick

  Amazon gaat voor het eerst officieel de streamingdongle Fire Stick in Nederland leveren. Hiermee kan onder meer tv en video via Ziggo GO en NLziet gekeken worden.
  Jarco Kriek
  28 oktober 2021
  comments 8
  Ziggo, NLziet en andere diensten binnenkort via nieuwe Amazon Fire TV Stick
  Foto Getty Images

  Amazon heeft bekendgemaakt dat vanaf 17 november de internationale versies van de nieuwe Fire TV Sticks via de Nederlandse webshop te verkrijgen zijn. Het gaat om de Fire TV Stick 4K Max die 65 euro gaat kosten en Fire TV Stick met een maximale beeldresolutie van 1080P met een prijskaartje van 40 euro. Beide sticks worden geleverd met een afstandsbediening met ondersteuning voor de spraakassistent Alexa. Amazon stelt hierbij wel uitdrukkelijk dat Alexa alleen is geoptimaliseerd voor de Engelse taal. De nu al in Europa beschikbare Fire TV Stick Basic Edition heeft een afstandsbediening zonder ondersteuning van Alexa.

   

  Vernieuwingen

  Door de officiële marktintroductie van Amazon Fire TV krijgen de twee nu aangekondigde streamingdongles ondersteuning van de Nederlandse taal op het startscherm. Fire TV Stick 4K Max wordt het goedkoopste 4K-streamingapparaat met uitgebreidere mogelijkheden. De dongle krijgt een processor met vier kernen (quadcore) met een kloksnelheid van 1,8GHz en 2GB geheugen. Verder is er ondersteuning van Wifi6, HDR10+, Dolby Vision HDR en Dolby Atmos. De goedkopere Fire TV Stick kan alleen content tot in maximaal Full HD-beeldkwaliteit tonen en ondersteunt Dolby Vision HDR niet.

   

  Welke diensten kan je kijken?

  Fire TV Stick wordt geleverd met een aantal voorgeïnstalleerde apps. De gebruiker kan de functionaliteit verder uitbreiden door apps naar eigen inzicht toe te voegen. Naast het eigen Amazon Prime Video zijn ook internationale streamingdiensten als Netflix en Disney+ toegankelijk. Nederlandse apps die op dit moment gebruikt kunnen worden, zijn onder meer Ziggo GO, NLziet en KIJK. De verwachting is dat na de officiële marktintroductie het aantal Nederlandse apps gaat toenemen. Ook het volgend jaar in Nederland beschikbare Viaplay met onder andere Formule 1 met Max Verstappen komt op Fire TV Stick beschikbaar.

  AmazonFire TV Stick4KUltra HDPrime Videostreamen

  Reacties