Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo nog stap verder bij onvrijwillig omzetten abonnementen: inbreuk privacyregels?

  Ziggo blijft bezig met het benaderen van klanten met een particulier abonnement die volgens het bedrijf moeten overstappen naar een zakelijke variant.
  Jarco Kriek
  20 mei 2023
  comments 3
  Ziggo nog stap verder bij onvrijwillig omzetten abonnementen: inbreuk privacyregels?
  Foto Getty Images

  Techsite Tweakers dook enkele weken geleden in deze materie na meldingen van bezoekers op het forumdeel van de website. Eind april werd bekend dat Ziggo ongevraagd particuliere abonnementen automatisch naar een zakelijke variant had omgezet. Ziggo liet toen aan Tweakers in een reactie weten dat dit was gebeurd omdat de betreffende klanten zelf bij aanmelding een inschrijvingsnummer van Kamer van Koophandel (KvK) hadden opgegeven. Daarna lieten diverse klanten onder meer via Tweakers en Totaal TV weten dat zij ook zijn overgezet naar een zakelijk abonnement zonder dat ze een KvK-nummer hadden opgegeven.

   

  Onduidelijk

  Zo stellig als Ziggo enkele weken geleden reageerde dat de abonnementen zijn omgezet vanwege een zelfgemaakte melding van KvK-nummers door klanten, zo vaag is het kabelbedrijf nu. Een woordvoerder van eigenaar VodafoneZiggo laat op nieuwe vragen van Tweakers weten ‘niet te kunnen zeggen’ waarom klanten zonder zelf opgegeven KvK-nummer naar een zakelijk abonnement zijn omgezet. Het blijkt dat Ziggo in privacyregels en algemene voorwaarden meldt dat bij twee externe partijen bedrijfsinformatie gecheckt kan worden. VodafoneZiggo zegt dit onder meer te doen om te voorkomen dat facturen en communicatie naar verkeerde personen gestuurd wordt.

   

  Telefonisch

  Maar nu blijkt dat Ziggo nog een stap verder gaat. In eerste instantie benaderde het kabelbedrijf klanten alleen e-via mail over het voornemen tot omzetten van de abonnementen. Nu meldt een Ziggo-klant dat deze ook telefonisch op een onvriendelijk overkomende manier benaderd is. Daarbij zou een medewerker van het kabelbedrijf hebben gesproken over ‘een dossier’ over een particulier abonnement dat volgens Ziggo zakelijk wordt gebruikt. Dit roept bij de betreffende klant de vraag op of Ziggo de privacywetgeving aan het overtreden is. Op het Ziggo klant-helpt-klant community forum biedt een moderator overigens excuses aan over deze gang van zaken.

  ZiggoVodafoneZiggoabonnementtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Spoedeisende Hulp 24/7

  Spoedeisende Hulp 24/7
  RTL 5 om 20:30 uur
  In de nieuwe realityshow Spoedeisende Hulp 24/7 bezoeken we de SEH-afdelingen van drie gerenommeerde ziekenhuizen, waar medisch personeel continu een strijd tegen de klok levert. Verdriet en geluk, leven en dood liggen op de spoedeisende hulp enorm dicht bij elkaar. Het personeel vertelt over hun passie voor het werk en toont alle mooie, intieme en schrijnende situaties die ze in het ziekenhuis meemaken.

  TV-TIP Secrets in the Sand

  Secrets in the Sand
  History om 20:30 uur
  Als we één ding hebben opgestoken van Star Wars dan is het dat zand ruw en irritant is, en werkelijk overal tussenkomt. Niet zo gek dus, dat er onder de ontelbare korrels nog heel wat schatten verborgen liggen. In Secrets in the Sand leggen archeologen bijzondere historische vondsten bloot, die onder de golvende duinen waren verdwenen. In Chili duiken mummies van een verdwenen volk op, en in Egypte wordt een nieuwe graftombe ontdekt die door het zand werd verzwolgen.

  Interview