Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo nog stap verder bij onvrijwillig omzetten abonnementen: inbreuk privacyregels?

  Ziggo blijft bezig met het benaderen van klanten met een particulier abonnement die volgens het bedrijf moeten overstappen naar een zakelijke variant.
  Jarco Kriek
  20 mei 2023
  comments 3
  Ziggo nog stap verder bij onvrijwillig omzetten abonnementen: inbreuk privacyregels?
  Foto Getty Images

  Techsite Tweakers dook enkele weken geleden in deze materie na meldingen van bezoekers op het forumdeel van de website. Eind april werd bekend dat Ziggo ongevraagd particuliere abonnementen automatisch naar een zakelijke variant had omgezet. Ziggo liet toen aan Tweakers in een reactie weten dat dit was gebeurd omdat de betreffende klanten zelf bij aanmelding een inschrijvingsnummer van Kamer van Koophandel (KvK) hadden opgegeven. Daarna lieten diverse klanten onder meer via Tweakers en Totaal TV weten dat zij ook zijn overgezet naar een zakelijk abonnement zonder dat ze een KvK-nummer hadden opgegeven.

   

  Onduidelijk

  Zo stellig als Ziggo enkele weken geleden reageerde dat de abonnementen zijn omgezet vanwege een zelfgemaakte melding van KvK-nummers door klanten, zo vaag is het kabelbedrijf nu. Een woordvoerder van eigenaar VodafoneZiggo laat op nieuwe vragen van Tweakers weten ‘niet te kunnen zeggen’ waarom klanten zonder zelf opgegeven KvK-nummer naar een zakelijk abonnement zijn omgezet. Het blijkt dat Ziggo in privacyregels en algemene voorwaarden meldt dat bij twee externe partijen bedrijfsinformatie gecheckt kan worden. VodafoneZiggo zegt dit onder meer te doen om te voorkomen dat facturen en communicatie naar verkeerde personen gestuurd wordt.

   

  Telefonisch

  Maar nu blijkt dat Ziggo nog een stap verder gaat. In eerste instantie benaderde het kabelbedrijf klanten alleen e-via mail over het voornemen tot omzetten van de abonnementen. Nu meldt een Ziggo-klant dat deze ook telefonisch op een onvriendelijk overkomende manier benaderd is. Daarbij zou een medewerker van het kabelbedrijf hebben gesproken over ‘een dossier’ over een particulier abonnement dat volgens Ziggo zakelijk wordt gebruikt. Dit roept bij de betreffende klant de vraag op of Ziggo de privacywetgeving aan het overtreden is. Op het Ziggo klant-helpt-klant community forum biedt een moderator overigens excuses aan over deze gang van zaken.

  ZiggoVodafoneZiggoabonnementtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)