Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo of KPN decoder kopen op Marktplaats: Doe het niet, het is weggegooid geld

  Nog steeds proberen louche handelaren geld te verdienen aan technisch minder onderlegde Nederlanders met de verkoop van decoders van aanbieders als Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  16 mei 2021
  comments 7
  Ziggo of KPN decoder kopen op Marktplaats: Doe het niet, het is weggegooid geld

  De grotere aanbieders van tv-diensten in Nederland leveren vaker de benodigde decoder in bruikleen aan klanten. Dit is altijd het geval bij de KPN tv-diensten Digitenne en Interactieve TV. Bij Ziggo kan nog wel een eigen decoder gebruikt worden maar de meestgebruikte decoders Mediabox XL en Mediabox Next worden in bruikleen aan klanten geleverd. Bij de genoemde bruikleendecoders is sprake van een ingebouwde codering met smartchip. Dit zorgt ervoor dat de decoder alleen werkt als deze door de aanbieder van de tv-dienst – in dit geval Ziggo of KPN – wordt geactiveerd.

   

  Marktplaats

  Het kopen van een bruikleendecoder van de modellen Mediabox XL en Mediabox Next van Ziggo alsmede de decoders van Digitenne van KPN en KPN Interactieve TV (iTV) op veiling- en verkoopsites als Marktplaats heeft derhalve geen enkele zin als deze alleen worden gekocht om naar tv-zenders te kijken of radiozenders te luisteren. Het is weggegooid geld. De meeste verkopers van deze bruikleendecoders weten dit natuurlijk ook, maar proberen deze alsnog te verkopen. Weblog Breedbeeldweetjes ontdekte dat de laatste weken weer diverse bruikleendecoders van KPN op Marktplaats werden aangeboden. De bruikleendecoders mogen overigens helemaal niet verkocht worden omdat ze officieel eigendom van Ziggo of KPN blijven.

   

  Oudere modellen

  Naast nieuwe bruikleendecoders worden ook tv-decoders op Marktplaats aangeboden die niet of nauwelijks nog bruikbaar zijn voor ontvangst van tv- en radiozenders. Dit komt omdat de ondersteunde uitzendtechniek niet meer of nog slechts minimaal door aanbieders van tv-diensten wordt gebruikt. Het meest voorkomend zijn Digitenne-ontvangers die alleen geschikt zijn voor de verouderde DVB-T techniek. Omdat ook het ongecodeerde zenderaanbod van digitale ethertelevisie van NPO en RPO van DVB-T naar DVB-T2/HEVC is omgezet zijn dit soort decoders in Nederland totaal onbruikbaar. In het geval van Ziggo worden vaak kabeldecoders aangeboden die alleen MPEG2 uitgezonden signalen kunnen ontvangen. Nog slechts een deel van het ongecodeerde aanbod van Ziggo wordt in MPEG2 aangeboden. De kans is groot dat Ziggo nog dit jaar meer zenders die nu in MPEG2 uitzenden naar MPEG4 gaat overzetten. Uiteindelijk gaat MPEG2 op termijn bij Ziggo in het geheel verdwijnen. Ook dan worden deze nu op Marktplaats aangeboden kabeldecoders onbruikbaar.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNDigitenneInteractieve TViTVtvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderMarktplaats

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)