Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo onder druk: KPN levert internet aan meer Nederlanders

  Het klinkt gek, maar ondanks klantverlies kan KPN tevreden zijn over de belangrijkste vaste dienst internet. Het telecombedrijf levert deze dienst aan meer Nederlanders.
  26 october 2021
  comments 1
  Ziggo onder druk: KPN levert internet aan meer Nederlanders
  Foto Getty Images

  KPN heeft de financiële cijfers over het derde kwartaal gepubliceerd. Wederom kiest KPN ervoor om geen mededeling te doen over de verkoop van het aantal abonnementen van het belangrijkste tv-product Interactieve TV. Hieruit blijkt temeer dat KPN van nature een telecombedrijf is. Ook lijkt KPN hiermee voor te sorteren op een nieuwe toekomst waarbij internet in combinatie met direct door derde partijen geleverde OTT-diensten de nieuwe toekomst voor tv- en videocontent kan worden.

   

  Eigen internetklanten

  Nu internet voor KPN onomstotelijk de belangrijkste vaste dienst lijkt te zijn, wordt met aandacht naar het aantal verkochte internetabonnementen gekeken. Aan consumenten verkocht KPN op 30 september aan 2,799 miljoen Nederlanders een abonnement. Dit is een verlies van 7.000 klanten. Daar staat een winst van 5.000 internetklanten op de zakelijke markt tegenover. Per saldo verkocht KPN onder de eigen merknamen 2.000 internetabonnementen minder aan het einde van het derde kwartaal.

   

  Wholesale

  Dat koper en glas van KPN toch intensiever worden gebruikt om in meer Nederlandse woningen en bedrijven internet te leveren, komt door de stijgende verkoop van internetlijnen door het bedrijfsonderdeel KPN Wholesale. Serviceproviders die de koper- en glasvezelnetwerken van KPN gebruiken om internet aan klanten te leveren, verkochten gezamenlijk 1,080 miljoen internetabonnementen. Een groei van 18.000 in drie maanden. Door de stijging van het aantal wholesale-internetabonnementen leverde KPN aan het eind van het vorige kwartaal in 16.000 nieuwe woningen of bedrijven internet.

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Christmas Ever After

  Christmas Ever After
  om 04:50 uur
  Vlak voor de deadline van haar vierde boek krijgt schrijfster Izzi last van een writer's block. Ze vertrekt naar een resort.

  TV-TIP Billy buys Brooklyn

  Billy buys Brooklyn
  om 04:50 uur
  Handelaar Billy Leroy moest zijn antiekzaak in Manhattan sluiten en de extravagante verkoper begint opnieuw in Brooklyn.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)