Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo onder druk: KPN levert internet aan meer Nederlanders

  Het klinkt gek, maar ondanks klantverlies kan KPN tevreden zijn over de belangrijkste vaste dienst internet. Het telecombedrijf levert deze dienst aan meer Nederlanders.
  26 october 2021
  comments 1
  Ziggo onder druk: KPN levert internet aan meer Nederlanders
  Foto Getty Images

  KPN heeft de financiële cijfers over het derde kwartaal gepubliceerd. Wederom kiest KPN ervoor om geen mededeling te doen over de verkoop van het aantal abonnementen van het belangrijkste tv-product Interactieve TV. Hieruit blijkt temeer dat KPN van nature een telecombedrijf is. Ook lijkt KPN hiermee voor te sorteren op een nieuwe toekomst waarbij internet in combinatie met direct door derde partijen geleverde OTT-diensten de nieuwe toekomst voor tv- en videocontent kan worden.

   

  Eigen internetklanten

  Nu internet voor KPN onomstotelijk de belangrijkste vaste dienst lijkt te zijn, wordt met aandacht naar het aantal verkochte internetabonnementen gekeken. Aan consumenten verkocht KPN op 30 september aan 2,799 miljoen Nederlanders een abonnement. Dit is een verlies van 7.000 klanten. Daar staat een winst van 5.000 internetklanten op de zakelijke markt tegenover. Per saldo verkocht KPN onder de eigen merknamen 2.000 internetabonnementen minder aan het einde van het derde kwartaal.

   

  Wholesale

  Dat koper en glas van KPN toch intensiever worden gebruikt om in meer Nederlandse woningen en bedrijven internet te leveren, komt door de stijgende verkoop van internetlijnen door het bedrijfsonderdeel KPN Wholesale. Serviceproviders die de koper- en glasvezelnetwerken van KPN gebruiken om internet aan klanten te leveren, verkochten gezamenlijk 1,080 miljoen internetabonnementen. Een groei van 18.000 in drie maanden. Door de stijging van het aantal wholesale-internetabonnementen leverde KPN aan het eind van het vorige kwartaal in 16.000 nieuwe woningen of bedrijven internet.

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)