Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo onder druk: KPN levert internet aan meer Nederlanders

  Het klinkt gek, maar ondanks klantverlies kan KPN tevreden zijn over de belangrijkste vaste dienst internet. Het telecombedrijf levert deze dienst aan meer Nederlanders.
  26 october 2021
  comments 1
  Ziggo onder druk: KPN levert internet aan meer Nederlanders
  Foto Getty Images

  KPN heeft de financiële cijfers over het derde kwartaal gepubliceerd. Wederom kiest KPN ervoor om geen mededeling te doen over de verkoop van het aantal abonnementen van het belangrijkste tv-product Interactieve TV. Hieruit blijkt temeer dat KPN van nature een telecombedrijf is. Ook lijkt KPN hiermee voor te sorteren op een nieuwe toekomst waarbij internet in combinatie met direct door derde partijen geleverde OTT-diensten de nieuwe toekomst voor tv- en videocontent kan worden.

   

  Eigen internetklanten

  Nu internet voor KPN onomstotelijk de belangrijkste vaste dienst lijkt te zijn, wordt met aandacht naar het aantal verkochte internetabonnementen gekeken. Aan consumenten verkocht KPN op 30 september aan 2,799 miljoen Nederlanders een abonnement. Dit is een verlies van 7.000 klanten. Daar staat een winst van 5.000 internetklanten op de zakelijke markt tegenover. Per saldo verkocht KPN onder de eigen merknamen 2.000 internetabonnementen minder aan het einde van het derde kwartaal.

   

  Wholesale

  Dat koper en glas van KPN toch intensiever worden gebruikt om in meer Nederlandse woningen en bedrijven internet te leveren, komt door de stijgende verkoop van internetlijnen door het bedrijfsonderdeel KPN Wholesale. Serviceproviders die de koper- en glasvezelnetwerken van KPN gebruiken om internet aan klanten te leveren, verkochten gezamenlijk 1,080 miljoen internetabonnementen. Een groei van 18.000 in drie maanden. Door de stijging van het aantal wholesale-internetabonnementen leverde KPN aan het eind van het vorige kwartaal in 16.000 nieuwe woningen of bedrijven internet.

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview