Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo onder vuur van AVROTROS Radar

  Mediabox XL van Ziggo gebruikt tien keer zoveel stroom als de door KPN in bruikleen geleverde decoders. Dit blijkt uit onderzoek van Radar.
  Jarco Kriek
  22 march 2022
  comments 10
  Ziggo onder vuur van AVROTROS Radar
  Foto Getty Images

  Het AVROTROS consumentenprogramma’s Radar kwam er na eigen onderzoek achter dat Mediabox XL in stand-by modus een energieslurper is. Dit heeft mede te maken door de recente opwaardering naar het Horizon 4 cloudPVR-platform. Het kabelbedrijf schakelde bij deze update de harde schijf niet geheel uit. Daarnaast zit in Mediabox XL een volledige internetmodem met router die in veel gevallen niet wordt gebruikt omdat deze door Ziggo is vervangen door een los internetmodem. Een toenmalig woordvoerder van Ziggo liet aan het begin van de gefaseerde omzet al weten dat de nieuwe firmware niet tot energiereductie zou gaan leiden.

   

  Eco-modus

  Als oplossing voor het hoge stroomverbruik wijst de huidige woordvoering van Ziggo op het gebruik van de ecocccd-stand waarover Mediabox XL beschikt. In deze modus is Mediabox XL echter wel veel trager in gebruik en dat wordt vergeten te vermelden. Ook wijst de huidige woordvoering niet op eerdere uitingen van de Ziggo-woordvoering dat Mediabox XL niet energiezuiniger zou worden na het uitschakelen van de harde schijf en andere wijzigingen in de firmware.

   

  Mediabox Next

  Ziggo levert Mediabox XL op dit moment bij het meest verkochte digitale tv-abonnement TV Start/TV Standaard. De veel energiezuinigere Mediabox Next wordt door Ziggo alleen bij duurdere tv-abonnementen inclusief internet geleverd.

  ZiggoVodadoneZiggotvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderMediabox XLAVROTROSRadar

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview