Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo onder vuur van AVROTROS Radar

  Mediabox XL van Ziggo gebruikt tien keer zoveel stroom als de door KPN in bruikleen geleverde decoders. Dit blijkt uit onderzoek van Radar.
  Jarco Kriek
  22 maart 2022
  comments 10
  Ziggo onder vuur van AVROTROS Radar
  Foto Getty Images

  Het AVROTROS consumentenprogramma’s Radar kwam er na eigen onderzoek achter dat Mediabox XL in stand-by modus een energieslurper is. Dit heeft mede te maken door de recente opwaardering naar het Horizon 4 cloudPVR-platform. Het kabelbedrijf schakelde bij deze update de harde schijf niet geheel uit. Daarnaast zit in Mediabox XL een volledige internetmodem met router die in veel gevallen niet wordt gebruikt omdat deze door Ziggo is vervangen door een los internetmodem. Een toenmalig woordvoerder van Ziggo liet aan het begin van de gefaseerde omzet al weten dat de nieuwe firmware niet tot energiereductie zou gaan leiden.

   

  Eco-modus

  Als oplossing voor het hoge stroomverbruik wijst de huidige woordvoering van Ziggo op het gebruik van de ecocccd-stand waarover Mediabox XL beschikt. In deze modus is Mediabox XL echter wel veel trager in gebruik en dat wordt vergeten te vermelden. Ook wijst de huidige woordvoering niet op eerdere uitingen van de Ziggo-woordvoering dat Mediabox XL niet energiezuiniger zou worden na het uitschakelen van de harde schijf en andere wijzigingen in de firmware.

   

  Mediabox Next

  Ziggo levert Mediabox XL op dit moment bij het meest verkochte digitale tv-abonnement TV Start/TV Standaard. De veel energiezuinigere Mediabox Next wordt door Ziggo alleen bij duurdere tv-abonnementen inclusief internet geleverd.

  ZiggoVodadoneZiggotvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderMediabox XLAVROTROSRadar

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview