Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo onder vuur van AVROTROS Radar

  Mediabox XL van Ziggo gebruikt tien keer zoveel stroom als de door KPN in bruikleen geleverde decoders. Dit blijkt uit onderzoek van Radar.
  Jarco Kriek
  22 march 2022
  comments 10
  Ziggo onder vuur van AVROTROS Radar
  Foto Getty Images

  Het AVROTROS consumentenprogramma’s Radar kwam er na eigen onderzoek achter dat Mediabox XL in stand-by modus een energieslurper is. Dit heeft mede te maken door de recente opwaardering naar het Horizon 4 cloudPVR-platform. Het kabelbedrijf schakelde bij deze update de harde schijf niet geheel uit. Daarnaast zit in Mediabox XL een volledige internetmodem met router die in veel gevallen niet wordt gebruikt omdat deze door Ziggo is vervangen door een los internetmodem. Een toenmalig woordvoerder van Ziggo liet aan het begin van de gefaseerde omzet al weten dat de nieuwe firmware niet tot energiereductie zou gaan leiden.

   

  Eco-modus

  Als oplossing voor het hoge stroomverbruik wijst de huidige woordvoering van Ziggo op het gebruik van de ecocccd-stand waarover Mediabox XL beschikt. In deze modus is Mediabox XL echter wel veel trager in gebruik en dat wordt vergeten te vermelden. Ook wijst de huidige woordvoering niet op eerdere uitingen van de Ziggo-woordvoering dat Mediabox XL niet energiezuiniger zou worden na het uitschakelen van de harde schijf en andere wijzigingen in de firmware.

   

  Mediabox Next

  Ziggo levert Mediabox XL op dit moment bij het meest verkochte digitale tv-abonnement TV Start/TV Standaard. De veel energiezuinigere Mediabox Next wordt door Ziggo alleen bij duurdere tv-abonnementen inclusief internet geleverd.

  ZiggoVodadoneZiggotvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderMediabox XLAVROTROSRadar

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Kopen zonder Kijken

  Kopen zonder Kijken
  RTL 4 om 20:30 uur
  Vera en Casper huren een flatje in de binnenstad van Leiden. Nu het tijd wordt om de vleugels uit te slaan, moet er een aantal knopen worden door­gehakt.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)