Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo onder vuur van AVROTROS Radar

  Mediabox XL van Ziggo gebruikt tien keer zoveel stroom als de door KPN in bruikleen geleverde decoders. Dit blijkt uit onderzoek van Radar.
  Jarco Kriek
  22 maart 2022
  comments 10
  Ziggo onder vuur van AVROTROS Radar
  Foto Getty Images

  Het AVROTROS consumentenprogramma’s Radar kwam er na eigen onderzoek achter dat Mediabox XL in stand-by modus een energieslurper is. Dit heeft mede te maken door de recente opwaardering naar het Horizon 4 cloudPVR-platform. Het kabelbedrijf schakelde bij deze update de harde schijf niet geheel uit. Daarnaast zit in Mediabox XL een volledige internetmodem met router die in veel gevallen niet wordt gebruikt omdat deze door Ziggo is vervangen door een los internetmodem. Een toenmalig woordvoerder van Ziggo liet aan het begin van de gefaseerde omzet al weten dat de nieuwe firmware niet tot energiereductie zou gaan leiden.

   

  Eco-modus

  Als oplossing voor het hoge stroomverbruik wijst de huidige woordvoering van Ziggo op het gebruik van de ecocccd-stand waarover Mediabox XL beschikt. In deze modus is Mediabox XL echter wel veel trager in gebruik en dat wordt vergeten te vermelden. Ook wijst de huidige woordvoering niet op eerdere uitingen van de Ziggo-woordvoering dat Mediabox XL niet energiezuiniger zou worden na het uitschakelen van de harde schijf en andere wijzigingen in de firmware.

   

  Mediabox Next

  Ziggo levert Mediabox XL op dit moment bij het meest verkochte digitale tv-abonnement TV Start/TV Standaard. De veel energiezuinigere Mediabox Next wordt door Ziggo alleen bij duurdere tv-abonnementen inclusief internet geleverd.

  ZiggoVodadoneZiggotvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderMediabox XLAVROTROSRadar

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)