1. Nieuws

  Ziggo onderhandelt met FOX Sports, uitkomst ook belangrijk voor KPN

  VodafoneZiggo en Eredivisie Media & Marketing (EMM) onderhandelen over een nieuwe distributieovereenkomst voor de doorgifte van FOX Sports.
  Jarco Kriek
  21 april 2020
  comments 2
  Geld inzet voetbalonderhandelingen Ziggo en FOX Sports
  Foto ProShots

  De huidige overeenkomst van VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo voor het doorgeven van de betaalkanalen van FOX Sports loopt op 31 juli af. Om doorgifte vanaf 1 augustus te continueren is een nieuwe overeenkomst nodig. Gedurende de onderhandelingen is het niet gebruikelijk dat betrokken partijen publiekelijk mededelingen doen over het verloop. Het enige dat Ziggo aan Totaal TV kwijt wil, is dat onderhandelingen gaande zijn.

   

  Belangrijke onderhandelingen

  Voor meerdere partijen zijn de huidige gesprekken van belang. VodafoneZiggo moet namelijk – om doorgifte na 1 augustus veilig te stellen – overstappen op het nieuwe vergoedingsstelsel van EMM. Dit betekent dat VodafoneZiggo niet – zoals nu het geval is – een bepaald percentage van het abonnementsgeld van FOX Sports als doorgiftevergoeding krijgt. In plaats hiervan dient VodafoneZiggo voor elke Ziggo-abonnee, ook al kijkt deze geen FOX Sports, een bepaald bedrag per maand aan EMM over te maken.

   

  Op scherpst van snede

  En dit betekent dat de onderhandelingen tussen beide partijen hard gevoerd gaan worden.  Voor VodafoneZiggo betekent overstappen naar het nieuwe verdienmodel van FOX Sports dat de zekerheid van een vaste vergoeding voor elk verkocht FOX Sports-abonnement ingeruild dient te worden voor een vergoedingsstructuur waarbij inkomsten die gegenereerd kunnen worden onduidelijk zijn. En het zelfs een grote vraag is of het geld dat maandelijks aan EMM afgedragen wordt wel terugverdiend kan worden. Voor EMM en betaalzender FOX Sports betekent een nieuwe overeenkomst met VodafoneZiggo dat het een grotere inkomstenbron dan voorheen voor langere termijn is gewaarborgd.

   

  Doorgiftevergoeding

  Het onderhandelen gaat naar het nu uitziet voornamelijk over de vaste afdracht die VodafoneZiggo voor iedere klant voor de doorgifte van FOX Sports dient te betalen. Een kleine rekensom leert dat het gaat om extreem hoge bedragen. Ziggo heeft namelijk 3,9 miljoen klanten. Bij een overeenkomst waarbij per abonnee €2,50 per maand afgedragen dient te worden, kost de nieuwe distributieovereenkomst VodafoneZiggo rond de 115 miljoen per jaar. Wordt de onderhandeling op een euro per abonnee afgetikt dan is de jaarlijkse afdracht ‘slechts’ rond de 45 miljoen euro. Onlangs werd duidelijk dat FOX Sports voor de uitzendrechten van de Eredivisie ongeveer 22 miljoen euro per kwartaal aan de Eredivisieclubs overmaakt.

   

  KPN

  De onderhandelingen tussen VodafoneZiggo en EMM (FOX Sports) worden ook in de gaten gehouden door andere tv-distributeurs als KPN, Canal Digitaal en T-Mobile. Mocht VodafoneZiggo bij het onderhandelen een betere prijs kunnen afspreken dan de concurrentie eerder deed, kan dit ook tot een lagere inkoopprijs voor andere distributeurs leiden. Bij de overname van Eredivisie Live door FOX Sports gaf toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) onder bepaalde voorwaarden toestemming. Daaronder waren ook voorwaarden met betrekking tot distributie.

  ZiggoVodafoneZiggoEredivisie Media & MarketingEMMvoetbalEredivisiedistributiedoorgiftedistributievergoedingdistributieovereenkomstdoorgiftevergoedingKPNCanal DigitaalT-Mobile

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • Marionette met Thekla Reuten

   Win kaarten voor de bioscoopfilm Marionette (met Thekla Reuten)

   Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze thriller weggeven.

  TV-TIP Kinderen voor Kinderen helpt mee

  Kinderen voor Kinderen helpt mee
  NPO 3 om 09:25 uur
  Kinderboekenschrijfster Tosca Menten zit vast in de middeleeuwen en de koorkinderen moeten haar redden. De actie wordt geleid door Ridder van Kooten, die zijn naam eer aan doet.

  TV-TIP NOS Sport: WK wielrennen weg

  NOS Sport: WK wielrennen weg
  NPO 1 om 14:00 uur
  De spelregels van de wegrace op het WK wielrennen voor vrouwen zijn vrij eenvoudig uit te leggen. Ongeveer honderd dames klimmen op de fiets en na een paar uur rijden, wint een Nederlandse.

  Interview

  • Dynamo Beyond Belief

   Dynamo

   Dynamo Beyond Belief

   Steven Frayne, beter bekend als Dynamo, was door ziekte lange tijd uit de running. Maar de Britse illusionist is weer helemaal terug met de driedelige serie Dynamo Beyond Belief.
   Reacties0 reactie(s)