Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: ongecodeerd tv-pakket blijft bestaan

  Ziggo houdt vast aan een ongecodeerd digitaal zenderpakket dat op elke televisie of tv-decoder met digitale kabeltuner zonder smartcard te gebruiken is.
  Jarco Kriek
  6 september 2021
  comments 4
  Ziggo: ongecodeerd tv-pakket blijft bestaan

  Ziggo laat aan Totaal TV weten dat het geen plannen heeft om met het ongecodeerde digitale basispakket – ook wel KabelTV of DKTV genoemd – te stoppen. Het digitale basispakket bij het kabelbedrijf bestaat uit meer dan honderd zenders, waarvan meer dan veertig tv-zenders. Elke Ziggo-klant heeft toegang tot dit ongecodeerde zenderaanbod. Hierdoor is onder meer het kijken naar tv-zenders op meerdere televisies onbeperkt mogelijk. Het ongecodeerde zenderaanbod wordt gezien als voordeel voor het kabelbedrijf omdat concurrenten als KPN en T-Mobile een dergelijke dienst zonder gebruik van een extra decoder niet bieden.

   

  Onduidelijkheid

  Ziggo zorgde zelf onnodig voor onduidelijkheid over het voortbestaan van het ongecodeerde tv-aanbod. In een mail aan klanten die besloten Ziggo de rug toe te keren en naar een concurrent over te stappen, plaatste de provider een link met aanvullende informatie over de kabelaansluiting. Hierin werd gemeld dat Ziggo de doorgifte van de zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 om maatschappelijke redenen na het stopzetten van het abonnement in stand zou houden. Dit is technisch alleen mogelijk door het plaatsen van speciale filters of de blijvende levering van het kabelsignaal. Het plaatsen van filters is niet alleen duur en tijdrovend, maar kan ook makkelijk worden gemanipuleerd. Ziggo schoof eerder zelf deze mogelijkheid enkele jaren geleden terzijde in een discussie omtrent het leveren van internet-only abonnementen.

   

  Geen klant, geen signaal

  Een blijvend kabelsignaal op de aansluiting voor de maatschappelijke doorgifte van de drie landelijke NPO-zenders van Nederlanders die geen abonnement bij Ziggo kopen, zou betekenen dat Ziggo het huidige ongecodeerde zenderpakket zou moeten gaan coderen omdat anders ook zenders van onder meer RTL, Talpa en het eigen sportkanaal Ziggo Sport te bekijken zijn. Dat zou dan weer haaks staan op een eerder schrijven aan Nederlanders die Ziggo de rug toekeerden. Hierin staat beschreven dat het kabelbedrijf zou stoppen met het leveren van signaal op de kabelaansluiting.

   

  Fout

  VodafoneZiggo laat via woordvoerster Nina Moers weten dat in de link die naar vertrekkende klanten is gestuurd verkeerde verouderde informatie staat. "We zullen de inhoud aanpassen. De omroepen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 moeten we altijd aan onze klanten doorgeven als onderdeel van de Must-Carry bepaling in de Mediawet. Aanvullend geldt dit ook voor alle andere publieke televisiezenders en radiokanalen van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen. Deze bepaling geldt dus alleen voor onze klanten. Wanneer het kabelsignaal wordt afgesloten zullen ook deze zenders niet meer beschikbaar zijn voor onze voormalige klanten die hebben opgezegd." En over het ongecodeerde zenderpakket is Moers eveneens duidelijk. "Ziggo heeft niet de intentie om het ongecodeerde KabelTV zenderpakket voor onze klanten te laten verdwijnen."

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieKabelTVDKTVabonnementzenderaanbodNPO

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview