Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: ongecodeerd tv-pakket blijft bestaan

  Ziggo houdt vast aan een ongecodeerd digitaal zenderpakket dat op elke televisie of tv-decoder met digitale kabeltuner zonder smartcard te gebruiken is.
  Jarco Kriek
  6 september 2021
  comments 4
  Ziggo: ongecodeerd tv-pakket blijft bestaan

  Ziggo laat aan Totaal TV weten dat het geen plannen heeft om met het ongecodeerde digitale basispakket – ook wel KabelTV of DKTV genoemd – te stoppen. Het digitale basispakket bij het kabelbedrijf bestaat uit meer dan honderd zenders, waarvan meer dan veertig tv-zenders. Elke Ziggo-klant heeft toegang tot dit ongecodeerde zenderaanbod. Hierdoor is onder meer het kijken naar tv-zenders op meerdere televisies onbeperkt mogelijk. Het ongecodeerde zenderaanbod wordt gezien als voordeel voor het kabelbedrijf omdat concurrenten als KPN en T-Mobile een dergelijke dienst zonder gebruik van een extra decoder niet bieden.

   

  Onduidelijkheid

  Ziggo zorgde zelf onnodig voor onduidelijkheid over het voortbestaan van het ongecodeerde tv-aanbod. In een mail aan klanten die besloten Ziggo de rug toe te keren en naar een concurrent over te stappen, plaatste de provider een link met aanvullende informatie over de kabelaansluiting. Hierin werd gemeld dat Ziggo de doorgifte van de zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 om maatschappelijke redenen na het stopzetten van het abonnement in stand zou houden. Dit is technisch alleen mogelijk door het plaatsen van speciale filters of de blijvende levering van het kabelsignaal. Het plaatsen van filters is niet alleen duur en tijdrovend, maar kan ook makkelijk worden gemanipuleerd. Ziggo schoof eerder zelf deze mogelijkheid enkele jaren geleden terzijde in een discussie omtrent het leveren van internet-only abonnementen.

   

  Geen klant, geen signaal

  Een blijvend kabelsignaal op de aansluiting voor de maatschappelijke doorgifte van de drie landelijke NPO-zenders van Nederlanders die geen abonnement bij Ziggo kopen, zou betekenen dat Ziggo het huidige ongecodeerde zenderpakket zou moeten gaan coderen omdat anders ook zenders van onder meer RTL, Talpa en het eigen sportkanaal Ziggo Sport te bekijken zijn. Dat zou dan weer haaks staan op een eerder schrijven aan Nederlanders die Ziggo de rug toekeerden. Hierin staat beschreven dat het kabelbedrijf zou stoppen met het leveren van signaal op de kabelaansluiting.

   

  Fout

  VodafoneZiggo laat via woordvoerster Nina Moers weten dat in de link die naar vertrekkende klanten is gestuurd verkeerde verouderde informatie staat. "We zullen de inhoud aanpassen. De omroepen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 moeten we altijd aan onze klanten doorgeven als onderdeel van de Must-Carry bepaling in de Mediawet. Aanvullend geldt dit ook voor alle andere publieke televisiezenders en radiokanalen van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen. Deze bepaling geldt dus alleen voor onze klanten. Wanneer het kabelsignaal wordt afgesloten zullen ook deze zenders niet meer beschikbaar zijn voor onze voormalige klanten die hebben opgezegd." En over het ongecodeerde zenderpakket is Moers eveneens duidelijk. "Ziggo heeft niet de intentie om het ongecodeerde KabelTV zenderpakket voor onze klanten te laten verdwijnen."

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieKabelTVDKTVabonnementzenderaanbodNPO

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Harry Potter in 4K Ultra HD

   Een wonderbaarlijke nieuwe manier om de magische wereld van Harry Potter te beleven! Bekijk Harry Potter en de Steen der Wijzen zoals je hem nog nooit hebt gezien, nu in 4K-resolutie. Totaal TV mag deze voor drie Oscars genomineerde fantasyfilm vijf keer op 4K Ultra HD weggeven.

  TV-TIP Lodewijks groene geluk

  Lodewijks groene geluk
  RTL 4 om 11:30 uur
  In iedere aflevering wordt een project van begin tot eind gevolgd. Dit keer de aanleg van een tuin bij een kinderdagverblijf.

  TV-TIP The Predator

  The Predator
  Veronica om 20:00 uur
  De Predators keren terug naar de aarde en alleen een groepje ex-soldaten en een evolutiebioloog kunnen de aliens tegenhouden.

  Interview

  • *

   Tooske Ragas

   K2 zoekt K3

   De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
   Reacties0 reactie(s)