Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: ongecodeerd tv-pakket blijft bestaan

  Ziggo houdt vast aan een ongecodeerd digitaal zenderpakket dat op elke televisie of tv-decoder met digitale kabeltuner zonder smartcard te gebruiken is.
  Jarco Kriek
  6 september 2021
  comments 4
  Ziggo: ongecodeerd tv-pakket blijft bestaan

  Ziggo laat aan Totaal TV weten dat het geen plannen heeft om met het ongecodeerde digitale basispakket – ook wel KabelTV of DKTV genoemd – te stoppen. Het digitale basispakket bij het kabelbedrijf bestaat uit meer dan honderd zenders, waarvan meer dan veertig tv-zenders. Elke Ziggo-klant heeft toegang tot dit ongecodeerde zenderaanbod. Hierdoor is onder meer het kijken naar tv-zenders op meerdere televisies onbeperkt mogelijk. Het ongecodeerde zenderaanbod wordt gezien als voordeel voor het kabelbedrijf omdat concurrenten als KPN en T-Mobile een dergelijke dienst zonder gebruik van een extra decoder niet bieden.

   

  Onduidelijkheid

  Ziggo zorgde zelf onnodig voor onduidelijkheid over het voortbestaan van het ongecodeerde tv-aanbod. In een mail aan klanten die besloten Ziggo de rug toe te keren en naar een concurrent over te stappen, plaatste de provider een link met aanvullende informatie over de kabelaansluiting. Hierin werd gemeld dat Ziggo de doorgifte van de zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 om maatschappelijke redenen na het stopzetten van het abonnement in stand zou houden. Dit is technisch alleen mogelijk door het plaatsen van speciale filters of de blijvende levering van het kabelsignaal. Het plaatsen van filters is niet alleen duur en tijdrovend, maar kan ook makkelijk worden gemanipuleerd. Ziggo schoof eerder zelf deze mogelijkheid enkele jaren geleden terzijde in een discussie omtrent het leveren van internet-only abonnementen.

   

  Geen klant, geen signaal

  Een blijvend kabelsignaal op de aansluiting voor de maatschappelijke doorgifte van de drie landelijke NPO-zenders van Nederlanders die geen abonnement bij Ziggo kopen, zou betekenen dat Ziggo het huidige ongecodeerde zenderpakket zou moeten gaan coderen omdat anders ook zenders van onder meer RTL, Talpa en het eigen sportkanaal Ziggo Sport te bekijken zijn. Dat zou dan weer haaks staan op een eerder schrijven aan Nederlanders die Ziggo de rug toekeerden. Hierin staat beschreven dat het kabelbedrijf zou stoppen met het leveren van signaal op de kabelaansluiting.

   

  Fout

  VodafoneZiggo laat via woordvoerster Nina Moers weten dat in de link die naar vertrekkende klanten is gestuurd verkeerde verouderde informatie staat. "We zullen de inhoud aanpassen. De omroepen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 moeten we altijd aan onze klanten doorgeven als onderdeel van de Must-Carry bepaling in de Mediawet. Aanvullend geldt dit ook voor alle andere publieke televisiezenders en radiokanalen van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen. Deze bepaling geldt dus alleen voor onze klanten. Wanneer het kabelsignaal wordt afgesloten zullen ook deze zenders niet meer beschikbaar zijn voor onze voormalige klanten die hebben opgezegd." En over het ongecodeerde zenderpakket is Moers eveneens duidelijk. "Ziggo heeft niet de intentie om het ongecodeerde KabelTV zenderpakket voor onze klanten te laten verdwijnen."

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieKabelTVDKTVabonnementzenderaanbodNPO

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)