Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo ontkent gerucht niet: ‘Formule 1 blijft bij Ziggo’

  Verdwijnt Formule 1 aan het einde van dit seizoen echt bij Ziggo, of kunnen Ziggo-klanten ook volgend jaar met het huidige abonnement naar Max Verstappen kijken?
  Jarco Kriek
  22 oktober 2021
  comments 8
  Ziggo ontkent gerucht niet: ‘Formule 1 blijft bij Ziggo’
  Foto Getty Images

  Het houdt de gemoederen van een deel van de Ziggo-klanten al enige tijd bezig. Kan ik volgend jaar – net als nu en in de afgelopen zes jaar het geval was – zonder extra te betalen naar Formule 1 kijken? VodafoneZiggo verloor namelijk de biedingsstrijd van de uitzendrechten voor de komende drie raceseizoenen aan Nordic Entertainment Group (NENT) dat Formule 1 gaat uitzenden via de nieuwe streamingdienst Viaplay. Hierdoor verdwijnt Formule 1 van het gratis digitaal basiskanaal Ziggo Sport voor Ziggo-klanten en betaalzender Ziggo Sport Totaal voor klanten van andere distributeurs zoals KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway). Of in het geval van Ziggo toch niet?

   

  Gerucht

  Internetsite Gostreaming bericht namelijk over de mogelijkheid dat Formule 1 ook na het huidige seizoen voor Ziggo-klanten in de bestaande abonnementsstructuur mogelijk beschikbaar blijft. Het baseert zich hierbij op een Twitter-bericht van podcastmaker Frederik Middelhoff. In dit bericht stelt Middelhoff dat onderhandeld wordt over de gratis en exclusieve doorgifte van Formule 1 bij Ziggo in 2022. Middelhoff roept dan ook Ziggo-klanten op niet vroegtijdig het Ziggo-abonnement op te zeggen mocht het uitzenden van Formule 1 hier de oorzaak van zijn.

  Podcast

  Wie is Frederik Middelhoff, zullen mensen zich afvragen? Hij is actief in de wereld van de podcast. Middelhoff maakt samen met Jeroen Demmendaal en René Hoogterp een podcast over autoracesport Indy Car. En vooral de werkzaamheden van René Hoogterp zijn bij dit gerucht over Formule 1 interessant. Naast zijn functie als creatief directeur van Roadworks is Hoogterp ook als commentator van Indy Car op Ziggo Sport actief. Via Hoogterp heeft Middelhoff dus een direct contact bij Ziggo Sport. Iets dat mogelijk onderbouwing van dit gerucht kan zijn.

   

  Polen

  Er zijn natuurlijk meer aanwijzingen dat VodafoneZiggo niet zonder slag of stoot afscheid van Formule 1 wil nemen. Belangrijkste aandeelhouder is Liberty Global. Dit mediabedrijf heeft onlangs voor UPC Polen met NENT afspraken gemaakt om Viaplay in de bestaande pakketstructuur op te nemen en de streamingdienst direct via de eigen bruikleendecoder aan klanten beschikbaar te stellen. Het is niet uitgesloten dat ook voor de Nederlandse markt een dergelijk constructie opgezet kan worden. Al zijn er ook geluiden dat NENT niet alleen met VodafoneZiggo, maar ook met KPN over samenwerking onderhandelt. VodafoneZiggo heeft wel als voordeel dat het Viaplay een goed ingewerkt F1-team met onder meer Rob Kamphues, Robert Doornbos, Tom Coronel, Olav Mol en Jack Plooij kan aanbieden dat tot kostenbesparing voor NENT kan leiden.

   

  Ziggo

  De vraag is natuurlijk of Frederik Middelhoff zijn mond voorbij heeft gepraat en dingen heeft gezegd die voorlopig nog onder de pet moesten blijven. Totaal TV nam contact op met VodafoneZiggo. Woordvoerder Gerjan van der Laan kan geen duidelijkheid geven. "Wij gaan niet in op speculaties in de media", luidt het antwoord. Daarbij is wel opvallend dat VodafoneZiggo het verhaal van Middelhoff niet ontkent. Voor Ziggo-klanten betekent dit antwoord dat nog even afgewacht dient te worden voordat echte duidelijkheid komt over de toekomst van Formule 1-uitzendingen bij het kabelbedrijf. Wellicht dat de Formule 1 Viewing Party in het Ziggo Dome tijdens de Formule 1-race in Qatar op 21 november een goed moment voor Ziggo is om licht in de duisternis te brengen. En inderdaad is het advies van podcastmaker Middelhoff dan het beste; voorlopig niet opzeggen tot meer over mogelijke toekomstige Formule 1-uitzendingen duidelijk is.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportNordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1F1uitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview