Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo op energiezuinige toer: Next Mini bij alle tv-abonnementen

  Ziggo speelt in deze tijd van torenhoge energieprijzen de Next Mini uit als troefkaart. De energiezuinige Mediabox kan nu bij elk abonnement verkregen worden.
  Jarco Kriek
  5 september 2022
  comments 2
  Ziggo op energiezuinige toer: Next Mini bij alle tv-abonnementen

  Ziggo-klanten die de energieslurpende Mediabox XL gebruiken, kunnen deze decoder nu tegen betaling van €19,95 omruilen voor een andere bruikleendecoder. Tot vandaag werd de Next Mini alleen bij het digitale basisabonnement TV Start/TV Standaard als vervanging geleverd. Bij de duurdere abonnementsvormen TV Complete en TV Max werd de Mediabox XL vervangen door de Mediabox Next.

   

  Voor alle klanten

  Dit beleid is vanaf vandaag gewijzigd. Bij alle digitale tv-abonnementsvormen kan de Ziggo-klant kiezen voor de Next Mini. De Next Mini verbruikt tussen de 2,5 en 5 watt. De Mediabox XL verbruikt in volledig bedrijf maar liefst twaalf keer zoveel, en ook de Mediabox Next verbruikt tot twee keer zoveel stroom. In de minst gunstige eco-instelling is het stroomverbruik van Next Mini zelfs minder dan 0,5 watt. Het nadeel van deze instelling is wel dat het apparaat trager functioneert.

   

  All-IP

  De duurzame, coax-loze Next Mini is sinds 19 april beschikbaar voor Ziggo-klanten met TV Start, of als tweede Mediabox. Ziggo lijkt met het uitbreiden van de leveringsmogelijkheid van de Next Mini opnieuw voor te sorteren op de overstap naar een zogenaamd All-IP netwerk waarbij het grootste deel of uiteindelijk zelfs het hele lineaire tv-aanbod via IPTV wordt geleverd. Nu gebeurt dit nog via de traditionele broadcastnorm DVB-C. De Next Mini is de eerste bruikleendecoder van het kabelbedrijf die alleen via IPTV live tv-zenders kan weergeven. De Mediabox Next is een hybride ontvanger die ontvangst van DVB-C met IPTV combineert, maar kan ook geheel functioneel in een All-IP omgeving ingezet worden.

   

  Beste tv-ervaring

  “In april introduceerden we de Next Mini voor onze klanten met TV Start. Uit de verzamelde klantfeedback bleek dat deze groep klanten enthousiast is over onze compacte, energiezuinige mediabox. We stellen de Next Mini dus met vertrouwen en enthousiasme beschikbaar bij al onze tv-pakketten. Zo kunnen zoveel mogelijk klanten kennis maken met de beste tv-ervaring.” aldus Robin Kroes, executive director Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo.

   

  DOCSIS 4

  Ziggo kan in de toekomst de overstap naar een All-IP netwerk maken omdat het kabelbedrijf in het gehele verzorgingsgebied DOCSIS 3.1 aan het uitrollen is en het DOCSIS 4 achter de schermen aan het testen is. Het DOCSIS 3.1 Full Duplex is door ontwikkelaar Cablelabs onderdeel gemaakt van DOCSIS 4. Hierdoor wordt een overstap naar DOCSIS 4 in eerste instantie zonder veel extra investeringen mogelijk. Ziggo levert nu al aan vrijwel alle nieuwe klanten en bij vervanging een DOCSIS 3.1 internetmodem.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderNext Minienergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP Aussie Gold Hunters

  Aussie Gold Hunters
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Goud, zweet en tranen in het ­nieuwe seizoen van Aussie Gold Hunters. Want met ­goudprijzen op record­hoogte ­nemen de ­goudzoekers in de snikhete en ­uitgestrekte Outback van Australië nog meer risico om de jackpot naar de oppervlakte te schoffelen. Zo ­besluiten The Dust Devils om met een konvooi aan kostbare machines 1200 km het land in te trekken. Maar ligt het goud daar wel te blinken? De Poseidon Crew heeft in ieder geval wel succes.

  TV-TIP Andy & Melisa

  Andy & Melisa
  SBS 6 om 20:30 uur
  Na een kleine flirt met RTL en een paar jaar radiostilte keren Andy en vriendin Melisa – de twee zijn al jaren gescheiden – terug op het oude SBS-nest. En hier blijkt dat er eigenlijk niks veranderd is. Al ligt de oud-voetballer niet meer dagen gestrekt op de bank. Er is tv-werk, een YouTube-kanaal en er moet ook geklust worden in hun nieuwe stek aan de Costa de Sol, dat gereedgemaakt moet worden voor de verhuur.

  Interview