Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo op energiezuinige toer: Next Mini bij alle tv-abonnementen

  Ziggo speelt in deze tijd van torenhoge energieprijzen de Next Mini uit als troefkaart. De energiezuinige Mediabox kan nu bij elk abonnement verkregen worden.
  Jarco Kriek
  5 september 2022
  comments 2
  Ziggo op energiezuinige toer: Next Mini bij alle tv-abonnementen

  Ziggo-klanten die de energieslurpende Mediabox XL gebruiken, kunnen deze decoder nu tegen betaling van €19,95 omruilen voor een andere bruikleendecoder. Tot vandaag werd de Next Mini alleen bij het digitale basisabonnement TV Start/TV Standaard als vervanging geleverd. Bij de duurdere abonnementsvormen TV Complete en TV Max werd de Mediabox XL vervangen door de Mediabox Next.

   

  Voor alle klanten

  Dit beleid is vanaf vandaag gewijzigd. Bij alle digitale tv-abonnementsvormen kan de Ziggo-klant kiezen voor de Next Mini. De Next Mini verbruikt tussen de 2,5 en 5 watt. De Mediabox XL verbruikt in volledig bedrijf maar liefst twaalf keer zoveel, en ook de Mediabox Next verbruikt tot twee keer zoveel stroom. In de minst gunstige eco-instelling is het stroomverbruik van Next Mini zelfs minder dan 0,5 watt. Het nadeel van deze instelling is wel dat het apparaat trager functioneert.

   

  All-IP

  De duurzame, coax-loze Next Mini is sinds 19 april beschikbaar voor Ziggo-klanten met TV Start, of als tweede Mediabox. Ziggo lijkt met het uitbreiden van de leveringsmogelijkheid van de Next Mini opnieuw voor te sorteren op de overstap naar een zogenaamd All-IP netwerk waarbij het grootste deel of uiteindelijk zelfs het hele lineaire tv-aanbod via IPTV wordt geleverd. Nu gebeurt dit nog via de traditionele broadcastnorm DVB-C. De Next Mini is de eerste bruikleendecoder van het kabelbedrijf die alleen via IPTV live tv-zenders kan weergeven. De Mediabox Next is een hybride ontvanger die ontvangst van DVB-C met IPTV combineert, maar kan ook geheel functioneel in een All-IP omgeving ingezet worden.

   

  Beste tv-ervaring

  “In april introduceerden we de Next Mini voor onze klanten met TV Start. Uit de verzamelde klantfeedback bleek dat deze groep klanten enthousiast is over onze compacte, energiezuinige mediabox. We stellen de Next Mini dus met vertrouwen en enthousiasme beschikbaar bij al onze tv-pakketten. Zo kunnen zoveel mogelijk klanten kennis maken met de beste tv-ervaring.” aldus Robin Kroes, executive director Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo.

   

  DOCSIS 4

  Ziggo kan in de toekomst de overstap naar een All-IP netwerk maken omdat het kabelbedrijf in het gehele verzorgingsgebied DOCSIS 3.1 aan het uitrollen is en het DOCSIS 4 achter de schermen aan het testen is. Het DOCSIS 3.1 Full Duplex is door ontwikkelaar Cablelabs onderdeel gemaakt van DOCSIS 4. Hierdoor wordt een overstap naar DOCSIS 4 in eerste instantie zonder veel extra investeringen mogelijk. Ziggo levert nu al aan vrijwel alle nieuwe klanten en bij vervanging een DOCSIS 3.1 internetmodem.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderNext Minienergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP Help! My House is Haunted

  Help! My House is Haunted
  TLC om 22:30 uur
  We kunnen er een beetje lacherig over doen, totdat de geest van tante Agaath opeens aan de rand van jóúw bed staat te kermen. In Help! My House Is Haunted duikt een stel experts in het door bewoners bij elkaar gescharreld bewijsmateriaal waarop spoken en ander bovennatuurlijk gespuis zijn vastgelegd. Zoals dat van Gillian, wier slaapkamer na een aardbeving opeens wordt bezocht door entiteiten van gene zijde.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)