Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo over geen 4K via CI+: Meest optimale kijkervaring ontbreekt

  Wie bij Ziggo naar 4K wil kijken, moet een duurder abonnement kopen waarbij Mediabox Next wordt geleverd. Waarom kiest het kabelbedrijf hiervoor?
  Jarco Kriek
  25 june 2021
  comments 14
  Ziggo over geen 4K via CI+: Meest optimale kijkervaring ontbreekt
  Foto Getty Images

  Het wekt verontwaardiging bij een aantal Ziggo-abonnees. Waarom kan alleen naar 4K worden gekeken via de premium 4K bruikleendecoder Mediabox Next? Immers, Ziggo gebruikt voor de doorgifte van 4K-kanalen gewoon de uitzendnorm DVB-C. En dit betekent dat ontvangst met de interne tuner van een 4K-televisie mogelijk is. Bij gebruik van een CI+ module in combinatie met een smartcard zou dus ook zonder Mediabox Next naar lineaire 4K-kanalen gekeken kunnen worden. Ziggo bewust deze mogelijkheid echter bewust.

   

  Welke 4K-kanalen bij Ziggo?

  Ziggo levert aan klanten met Mediabox Next op dit moment drie zenders in 4K-beeldkwaliteit. Dit zijn de zenders Love Nature 4K, Ziggo Sport 4K en NPO 1 4K. De laatste zender is een tijdelijk kanaal dat tot het einde van het EK voetbal op 11 juli in het zenderaanbod aanwezig is. En juist over Ziggo Sport 4K en NPO 1 4K is de meeste ophef onder Ziggo-abonnees. Beide zenders zijn namelijk in HD-kwaliteit onderdeel van het goedkoopste abonnement, het ongecodeerde DKTV (KabelTV) abonnement. Waarom HD in het goedkoopste abonnement, en 4K in het duurste tv-abonnement TV Max?

   

  Optimale kijkervaring

  Nina Moers probeert antwoord op deze vraag te geven. Moers is perswoordvoerster van VodafoneZiggo. "Ziggo biedt klanten toegang tot de beste content waarbij gemak en de beste kijkervaring voorop staan. Om de meest optimale kijkervaring te waarborgen, bieden wij meer functionaliteiten dan alleen de beste beeldkwaliteit. Met de Mediabox Next wordt de kijkervaring compleet gemaakt met mogelijkheden als terugkijken, pauzeren, opnemen en voice control via je afstandsbediening. Functionaliteiten die de CI+ module niet kan bieden. Zo halen klanten het meeste kijkplezier uit hun favoriete 4K programma’s, films en series."

  ZiggoVodafoneZiggo4KUltra HDUHDtvtelevisieMediabox NextCI+

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Chica

  Chica
  NPO 3 om 18:01 uur
  In Chica komen jonge meiden zelf aan het woord en kunnen ze vrijuit praten over allerlei onderwerpen waar ze mee worstelen.

  TV-TIP I can see your voice

  I can see your voice
  RTL 4 om 19:59 uur
  Vanwege de rel rondom The Voice is die talentenjacht stopgezet en wordt het programma vervangen door I Can See Your Voice.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)