Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo: prijsverhoging niet leuk maar onvermijdelijk

    Ziggo verhoogt vanaf 1 juli de prijs van abonnementen waarbij tv en/of internet wordt geleverd. De provider noemt de prijsaanpassing onvermijdelijk.
    Jarco Kriek
    9 maart 2023
    comments 10
    Ziggo: prijsverhoging niet leuk maar onvermijdelijk
    Foto Getty Images

    Ziggo is de grootste aanbieder van tv en internet in Nederland. De prijzen van alle abonnementen waarbij de diensten tv, internet, bellen of een combinatie hiervan worden geleverd, gaan tot maximaal €6,75 per maand omhoog. De gemiddelde prijsstijging komt hierdoor uit op rond de 8,5 procent. Dit is vrijwel gelijk aan de inflatiecorrectie die T-Mobile eerder dit jaar doorvoerde. Ziggo en KPN passen hun prijzen per 1 juli aan. Wat de prijsaanpassing bij KPN wordt, maakt het telecombedrijf binnenkort bekend.

     

    Inflatiecorrectie

    “We passen per 1 juli 2023 een inflatiecorrectie van gemiddeld 8,5% toe op de prijzen van onze Ziggo-pakketten en beltarieven. Dit jaar is het een correctie die hoger uitpakt dan voorgaande jaren. Oorzaak is de hoge inflatie in Nederland. Deze heeft effect op onze kosten. We blijven met deze correctie binnen het gemiddelde CBS-inflatiepercentage over 2022 dat in januari is vastgesteld op 10%”, zo onderbouwt Ton Boon namens VodafoneZiggo de aangekondigde prijsverhoging.

     

    Onvermijdelijk

    De woordvoerder omschrijft het verhogen van deze Ziggo-tarieven als onvermijdelijk. ”Dit is niet leuk voor onze klanten en dat begrijpen we heel goed. Alles wordt duurder in Nederland. De flink gestegen energiekosten merken wij ook. 90% van de energiekosten wordt gemaakt in het netwerk. Denk dan aan het stroomverbruik voor de netwerkapparatuur en onze datacenters. Ook de kosten van materiaal en arbeidsloon zijn veel hoger geworden, zowel voor onszelf als bij onze toeleveranciers.”

    ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetabonnementprijsverhogingprijsaanpassinginflatieinflatiecorrectie

    Reacties

  1. TV-TIP Where the Wild Men Are with Ben Fogle

    Where the Wild Men Are with Ben Fogle
    NPO 3 om 21:01 uur
    Ben Fogle gaat op zoek naar paradijsvogels die de maatschappij de rug hebben toegekeerd. Hij ontmoet de 80-jarige Bette, die al 34 jaar in haar uppie in een Australisch moeras woont. Ben mag best logeren in haar huisje, dat regelmatig overstroomt met modder, maar de krasse knar is niet van plan om voor de tv-maker te koken. “Ik heb al voor vier kinderen gezorgd: ik ben er klaar mee.” Na een stroeve start wordt het toch nog gezellig in Queensland.

    TV-TIP Louis Theroux Interviews…

    Louis Theroux Interviews…
    NPO 3 om 21:54 uur
    Voor de een is Chelsea Manning een heldin, en voor de ander een landverraadster van het ergste soort. De inlichtingenofficier gooide in 2010 750.000 gevoelige militaire documenten op straat, onder meer over misstanden tijdens de oorlogen in Afghanistan en Irak. Manning werd veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf, totdat president Obama de klokkenluidster in 2017 strafvermindering gaf. Louis Theroux vraagt Chelsea waarom ze de militaire geheimen deelde.

    Interview