Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: prijsverhoging niet leuk maar onvermijdelijk

  Ziggo verhoogt vanaf 1 juli de prijs van abonnementen waarbij tv en/of internet wordt geleverd. De provider noemt de prijsaanpassing onvermijdelijk.
  Jarco Kriek
  9 maart 2023
  comments 10
  Ziggo: prijsverhoging niet leuk maar onvermijdelijk
  Foto Getty Images

  Ziggo is de grootste aanbieder van tv en internet in Nederland. De prijzen van alle abonnementen waarbij de diensten tv, internet, bellen of een combinatie hiervan worden geleverd, gaan tot maximaal €6,75 per maand omhoog. De gemiddelde prijsstijging komt hierdoor uit op rond de 8,5 procent. Dit is vrijwel gelijk aan de inflatiecorrectie die T-Mobile eerder dit jaar doorvoerde. Ziggo en KPN passen hun prijzen per 1 juli aan. Wat de prijsaanpassing bij KPN wordt, maakt het telecombedrijf binnenkort bekend.

   

  Inflatiecorrectie

  “We passen per 1 juli 2023 een inflatiecorrectie van gemiddeld 8,5% toe op de prijzen van onze Ziggo-pakketten en beltarieven. Dit jaar is het een correctie die hoger uitpakt dan voorgaande jaren. Oorzaak is de hoge inflatie in Nederland. Deze heeft effect op onze kosten. We blijven met deze correctie binnen het gemiddelde CBS-inflatiepercentage over 2022 dat in januari is vastgesteld op 10%”, zo onderbouwt Ton Boon namens VodafoneZiggo de aangekondigde prijsverhoging.

   

  Onvermijdelijk

  De woordvoerder omschrijft het verhogen van deze Ziggo-tarieven als onvermijdelijk. ”Dit is niet leuk voor onze klanten en dat begrijpen we heel goed. Alles wordt duurder in Nederland. De flink gestegen energiekosten merken wij ook. 90% van de energiekosten wordt gemaakt in het netwerk. Denk dan aan het stroomverbruik voor de netwerkapparatuur en onze datacenters. Ook de kosten van materiaal en arbeidsloon zijn veel hoger geworden, zowel voor onszelf als bij onze toeleveranciers.”

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetabonnementprijsverhogingprijsaanpassinginflatieinflatiecorrectie

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)