Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: productionele restricties bij Premier League in 4K

  Ziggo Sport wisselde afgelopen weekend plots de Premier League-wedstrijd die in 4K werd uitgezonden. Totaal TV ging op zoek naar de reden.
  Jarco Kriek
  24 augustus 2021
  comments 6
  Ziggo: productionele restricties bij Premier League in 4K
  Foto Getty Images

  Niet de eerder aangekondigde Premier League-wedstrijd Arsenal – Chelsea op zondagmiddag, maar Liverpool – Burnley op zaterdagmiddag werd door Ziggo Sport in 4K aangeboden aan bezitters van bruikleendecoder Mediabox Next bij Ziggo. Een tegenvaller voor voetballiefhebbers. Maar wat is de reden van de 4K-wissel die Ziggo uitvoerde? Totaal TV ging op onderzoek uit en kwam erachter dat vooral productionele redenen de oorzaak zijn van het voor velen onverwacht handelen.

   

  Rondo

  Ziggo Sport-woordvoerder Martijn van Opstal laat weten dat de wisseling een productionele beslissing was. "Het heeft te maken met de voorbereidingstijd die we nodig hebben voor Rondo. Het is een ingewikkeld verhaal maar dan moet de techniek deels opnieuw worden gestoken en daar was geen tijd meer voor als we Arsenal zondag kort voor Rondo in 4K hadden gedaan."

   

  Niet alles in 4K

  Dit is direct ook een van de redenen waarom Ziggo niet alle Premier League-wedstrijden die op voorkeuzekanaal 14 worden uitgezonden in 4K aan Ziggo-klanten (met Mediabox Next) kan leveren. Ziggo heeft aangekondigd dat dit seizoen ongeveer veertig Premier League-wedstrijden in volwaardig 4K worden aangeboden. In praktijk worden veel meer wedstrijden uit deze voetbalcompetitie geregisseerd, maar zijn dus niet op Ziggo Sport zichtbaar. "Het probleem dat wij hebben is dat de 4K wedstrijd ook altijd gepland moet staan op kanaal 14. Door de verscheidenheid aan competities en andere sporten kan het soms voorkomen dat op het moment dat een wedstrijd in 4K wordt aangeboden wij om redactionele of productionele redenen voor iets anders kiezen op kanaal 14", aldus Van Opstal. Deze keuze betekent dan ook automatisch geen Premier League-wedstrijden in 4K op Mediabox Next.

   

  Hoeveel wedstrijden in 4K?

  De wisseling van het afgelopen weekend maakt duidelijk dat het uitzenden van een Premier League-wedstrijd in 4K zondag in de late namiddag problematisch wordt. Daarnaast wordt dit weekend de Formule 1 na een zomerstop van vier weken hervat. In praktijk betekent dit dat tijdens Formule 1-weekenden op zaterdag- en zondagmiddag grotendeels geen voetbal in 4K uitgezonden kan worden. Van Opstal over deze situatie: "We streven er naar dit seizoen ongeveer 40 Premier League wedstrijden in 4K uit te zenden op kanaal 14. Gemiddeld genomen zullen we dus per speelronde gemiddeld 1 Premier League wedstrijd in 4K op kanaal 14 uitzenden." Voor het komend weekend is dit de wedstrijd Liverpool – Chelsea. De aftrap van deze wedstrijd is op zaterdag 28 augustus om 18.30 uur.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo Sport4KvoetbalPremier LeagueMediabox Next

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)