Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo stopt met dubbele verspreiding in SD en HD

  Ziggo gaat beginnen met het stoppen van dubbele verspreiding van tv-zenders in SD- en HD-beeldkwaliteit. HD wordt daarbij de standaard.
  Jarco Kriek
  25 juni 2021
  comments 3
  Ziggo stopt met dubbele verspreiding in SD en HD
  Foto Getty Images

  De stap van Ziggo geldt vooralsnog niet voor alle zenders. Alleen de zenders BBC One en BBC Two worden volledig naar HD-verspreiding omgeschakeld. VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan: “Wij gaan vanaf 12 juli aanstaande onze klanten BBC1 en 2 aanbieden in HD-kwaliteit vanwege de omschakeling van het MPEG2 formaat naar MPEG4 formaat. Door deze omschakeling maken wij ruimte vrij op het netwerk zodat wij de beste kijkervaring aan onze klanten kunnen aanbieden. De vrijgekomen ruimte wordt namelijk in de toekomst gebruikt voor meer interactieve tv, HD en 4K.”

   

  BBC in HD

  Op dit moment worden BBC One HD en BBC Two HD op respectievelijk de voorkeuzekanalen 61 en 62 ongecodeerd via het DKTV (KabelTV) zenderaanbod aan alle Ziggo-klanten geleverd. Hiervoor is echter wel een kabeldecoder nodig die voor HD-ontvangst geschikt is. Wanneer een oudere SD-decoder wordt gebruikt, kan binnenkort niet meer naar de zenders BBC One en BBC Two gekeken worden. De SD-doorgifte van BBC One en BBC Two bij Ziggo wordt op 12 juli gestaakt. Door de wijziging verdwijnt BBC London News als onderdeel van BBC One SD uit het zenderaanbod. Dit omdat bij BBC One HD geen regiovensters beschikbaar zijn.

  ZiggoVodafoneZiggoBBCBBC OneBBC TwoSDHDDKTVzenderaanbod

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)