Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo stopt met dubbele verspreiding in SD en HD

  Ziggo gaat beginnen met het stoppen van dubbele verspreiding van tv-zenders in SD- en HD-beeldkwaliteit. HD wordt daarbij de standaard.
  Jarco Kriek
  25 june 2021
  comments 3
  Ziggo stopt met dubbele verspreiding in SD en HD
  Foto Getty Images

  De stap van Ziggo geldt vooralsnog niet voor alle zenders. Alleen de zenders BBC One en BBC Two worden volledig naar HD-verspreiding omgeschakeld. VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan: “Wij gaan vanaf 12 juli aanstaande onze klanten BBC1 en 2 aanbieden in HD-kwaliteit vanwege de omschakeling van het MPEG2 formaat naar MPEG4 formaat. Door deze omschakeling maken wij ruimte vrij op het netwerk zodat wij de beste kijkervaring aan onze klanten kunnen aanbieden. De vrijgekomen ruimte wordt namelijk in de toekomst gebruikt voor meer interactieve tv, HD en 4K.”

   

  BBC in HD

  Op dit moment worden BBC One HD en BBC Two HD op respectievelijk de voorkeuzekanalen 61 en 62 ongecodeerd via het DKTV (KabelTV) zenderaanbod aan alle Ziggo-klanten geleverd. Hiervoor is echter wel een kabeldecoder nodig die voor HD-ontvangst geschikt is. Wanneer een oudere SD-decoder wordt gebruikt, kan binnenkort niet meer naar de zenders BBC One en BBC Two gekeken worden. De SD-doorgifte van BBC One en BBC Two bij Ziggo wordt op 12 juli gestaakt. Door de wijziging verdwijnt BBC London News als onderdeel van BBC One SD uit het zenderaanbod. Dit omdat bij BBC One HD geen regiovensters beschikbaar zijn.

  ZiggoVodafoneZiggoBBCBBC OneBBC TwoSDHDDKTVzenderaanbod

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP MasterChef Australië

  MasterChef Australië
  Net5 om 19:30 uur
  De deelnemers worden in deze aflevering getest op hun culinaire kennis en moeten veertien uitgestalde vleeswaren identificeren.

  TV-TIP Kopen zonder kijken

  Kopen zonder kijken
  RTL 4 om 20:30 uur
  Kort nadat Eva en Pascal elkaar leerden kennen, raakte zij zwanger en trok ze bij hem in. Maar zijn flatje is te klein voor een gezin.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)