Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo stopt met dubbele verspreiding in SD en HD

  Ziggo gaat beginnen met het stoppen van dubbele verspreiding van tv-zenders in SD- en HD-beeldkwaliteit. HD wordt daarbij de standaard.
  Jarco Kriek
  25 juni 2021
  comments 3
  Ziggo stopt met dubbele verspreiding in SD en HD
  Foto Getty Images

  De stap van Ziggo geldt vooralsnog niet voor alle zenders. Alleen de zenders BBC One en BBC Two worden volledig naar HD-verspreiding omgeschakeld. VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan: “Wij gaan vanaf 12 juli aanstaande onze klanten BBC1 en 2 aanbieden in HD-kwaliteit vanwege de omschakeling van het MPEG2 formaat naar MPEG4 formaat. Door deze omschakeling maken wij ruimte vrij op het netwerk zodat wij de beste kijkervaring aan onze klanten kunnen aanbieden. De vrijgekomen ruimte wordt namelijk in de toekomst gebruikt voor meer interactieve tv, HD en 4K.”

   

  BBC in HD

  Op dit moment worden BBC One HD en BBC Two HD op respectievelijk de voorkeuzekanalen 61 en 62 ongecodeerd via het DKTV (KabelTV) zenderaanbod aan alle Ziggo-klanten geleverd. Hiervoor is echter wel een kabeldecoder nodig die voor HD-ontvangst geschikt is. Wanneer een oudere SD-decoder wordt gebruikt, kan binnenkort niet meer naar de zenders BBC One en BBC Two gekeken worden. De SD-doorgifte van BBC One en BBC Two bij Ziggo wordt op 12 juli gestaakt. Door de wijziging verdwijnt BBC London News als onderdeel van BBC One SD uit het zenderaanbod. Dit omdat bij BBC One HD geen regiovensters beschikbaar zijn.

  ZiggoVodafoneZiggoBBCBBC OneBBC TwoSDHDDKTVzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)