Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo schrapt in dienstverlening in drie regio’s

  Ziggo versobert vanaf 14 december de dienstverlening aan honderdduizenden klanten in drie regio’s. In deze regio’s wordt analoge FM-kabelradio uitgezet.
  Jarco Kriek
  9 november 2021
  comments 6
  Ziggo schrapt in dienstverlening in drie regio’s
  Foto Getty Images

  Ziggo is vanaf februari bezig met de gefaseerde uitschakeling van analoge FM-kabelradio. Inmiddels is in meer dan driekwart van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf niet meer analoog naar radio te luisteren. Ziggo biedt digitaal een veel ruimer zenderaanbod met daarin ook vrijwel alle radiozenders die analoog beschikbaar zijn of waren. Ziggo heeft als doel gesteld om in het eerste kwartaal van 2022 alleen nog radiozenders in digitale uitzendnorm aan klanten te leveren.

   

  Drie regio’s

  Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo heeft aangekondigd dat analoge radio in de regio’s Mill, Hilversum en Emmen op 14 december stopt. Ziggo heeft de bandbreedte van analoge radio nodig om in de toekomst de uploadsnelheid van internet te kunnen verhogen.

  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelinganaloge radioanaloge FM-kabelradio
 1. TV-TIP 70 jaar na de Watersnoodramp

  70 jaar na de Watersnoodramp
  NPO 1 om 10:30 uur
  In Ouwerkerk, het Zeeuwse dorp waar in 1953 het laatste dijkgat werd gedicht met behulp van caissons, een soort enorme betonnen blokkendozen, herdenkt Nederland de Watersnoodramp. Onder de sprekers zijn een overlevende van de ramp en burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland. Winfried Baijens, tevens het gezicht van de serie Het water komt, presenteert.

  TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)