Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo slaat glasvezelaanval KPN vooralsnog af met hoge kortingen

  Ziggo lijkt een belangrijke aanval van KPN afgeslagen te hebben. Hoewel KPN met glasvezel kwalitatief beter internet kan aanbieden, verliest het telecombedrijf klanten.
  Jarco Kriek
  27 april 2023
  comments 8
  Ziggo slaat glasvezelaanval KPN vooralsnog af met hoge kortingen

  Uit de financiële cijfers van KPN over het eerste kwartaal blijkt dat het telecombedrijf 13.000 internetabonnees minder heeft. Dit ondanks dat KPN binnen het verzorgingsgebied van Ziggo in meer woningen en bedrijven een glasvezelaansluiting heeft gerealiseerd. Glasvezel heeft betere internetspecificaties dan het kabelinternet via DOCSIS 3.1 van Ziggo. Het gaat vooral om de uploadsnelheid die – zelfs na de huidige snelheidsverhoging door Ziggo – ver achterblijft. Daarbij kunnen we wel de vraag stellen of consumenten een uploadsnelheid tot 1 Gb/s wel nodig hebben.

   

  Glasvezel

  Hoewel VodafoneZiggo de kwartaalcijfers pas binnenkort publiceert, kan nu al met enige zekerheid worden gesteld dat het klantverlies door aanleg van meer glasvezelnetwerken beperkt lijkt te zijn. Of dat er mogelijk zelfs helemaal geen sprake is van klantverlies. Dit is te herleiden uit de kwartaalcijfers van KPN. In veel gevallen is het klantverlies voor Ziggo groter wanneer het aantal verkochte internetabonnement bij KPN stijgt of licht daalt. Binnen het verzorgingsgebied van Ziggo zijn niet alleen glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL/Glaspoort actief. Ook Delta Fiber en Open Dutch Fiber exploiteren in dit gebied glasvezelnetwerken. Minder verkochte internetabonnementen betekent dus niet automatisch dat Ziggo meer internetabonnementen heeft verkocht.

   

  Korting

  Dat Ziggo in de afgelopen drie maanden een aanval van KPN glasvezel heeft kunnen afslaan, heeft eigenaar VodafoneZiggo wel veel geld gekost. Nieuwe abonnees werden bij concurrenten weggelokt met hoge welkomstkortingen die in enkele gevallen tot meer dan vijfhonderd euro op jaarbasis opliepen. Ook werden klanten binnenboord gehouden met gratis abonnementen voor betaalzenders als Film1, ESPN en Ziggo Sport Totaal. Klanten die zelf contact opnamen met Ziggo voor korting bij verlenging van hun abonnement, konden in veel gevallen rekenen op een financiële tegemoetkoming.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLGlaspoortglasvezelinternetabonnementconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)