Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo slaat grote slag en koopt Formule 1 uitzendrechten’

  FOM maakt op korte termijn bekend dat de Formule 1 na dit seizoen naar Ziggo terugkeert. De geluiden hierover worden luider, maar zolang er nog geen duidelijkheid is kan Viaplay nog hopen.
  Jarco Kriek
  29 maart 2024
  comments 22
  ‘Ziggo slaat grote slag en koopt Formule 1 uitzendrechten’
  Foto Getty Images

  Dit keer is het GPblog dat op basis van betrouwbare bronnen rond het biedingsproces weet te melden dat VodafoneZiggo op dit moment nog als enige gesprekspartner van FOM praat over de Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 na 2024. Eerder meldde Totaal TV al dat in de eerste biedingsronde VodafoneZiggo een hoger bod dan Viaplay had neergelegd bij FOM. Mocht VodafoneZiggo de uitzendrechten kopen, dan keert Formule 1 terug naar Ziggo en Ziggo Sport.

   

  Belangrijk

  Ziggo-klanten kunnen in dat geval zonderextra kosten kijken naar Formule 1. Klanten van andere providers als KPN, Odido en Delta moeten voor de Formule 1 een aanvullend abonnement nemen op betaalzender Ziggo Sport Totaal. Voor VodafoneZiggo is de terugkeer van Formule 1 naar Ziggo en Ziggo Sport uiterst belangrijk. Het kabelbedrijf verliest tienduizenden klanten per kwartaal aan glasvezelproviders. Met het gratis aanbieden van Formule 1 aan alle abonnees heeft Ziggo een sterkere concurrentiepositie in de dynamische Nederlandse markt voor tv en internet.

   

  Beeldkwaliteit

  Een eventuele terugkeer van Formule 1 heeft nog meer voordelen voor F1-liefhebbers. Na drie jaar keert Formule 1 ook weer volledig terug op lineaire distributie. Dit betekent dat er gewoon via de tv-decoder naar alle vrije trainingen, kwalificaties en races kan worden gekeken. Ook zal de beeldkwaliteit van de Formule 1-uitzendingen gaan verbeteren ten opzichte van het huidige live streaming aanbod van Viaplay. De kans is ook aanwezig dat Ziggo-klanten met een geschikte decoder en/of televisie Formule 1 weer in 4K-beeldkwaliteit kunnen kijken.

  ZiggoZiggo SportVodafoneZiggoViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1FOM

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview