Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo sluit meer zenders op oudere ontvangers af

  Ziggo-klanten met een oudere alleen voor SD/MPEG2 geschikte decoder kunnen sinds vorige week naar minder zenders kijken.
  Jarco Kriek
  15 februari 2022
  comments 6
  Ziggo sluit meer zenders op oudere ontvangers af
  Foto Getty Images

  Ziggo is bezig met het gefaseerd omzetten van digitaal uitgezonden tv-zenders van de compressietechniek MPEG2 naar MPEG4. Hierdoor kunnen zenders niet alleen met minder bandbreedte aan klanten aangeboden worden. Omdat MPEG4 alleen beschikbaar is bij ontvangers die ook voor ontvangst van HD-zenders geschikt zijn, kan Ziggo direct een deel van de om te zetten zenders naar HD opwaarderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal in HD-beeldkwaliteit beschikbare zenders vanaf november met 25 is gestegen.

   

  MPEG4

  Naast de elf zenders die Ziggo van SD naar HD heeft opgewaardeerd, zijn er ook zenders die naar MPEG4 zijn omgezet maar in SD blijven uitzenden. Het gaat hierbij onder meer om de zenders Mediaset Italia (voorkeuzekanaal 74)/ RTV-7 (voorkeuzekanaal 75), NPO Politiek & Nieuws (voorkeuzekanaal 83), Tommy TV (voorkeuzekanaal 250), CGTN (voorkeuzekanaal 508) en Ziggo zenderoverzicht (voorkeuzekanaal 997).

   

  Bruikleendecoder

  Ziggo-klanten die deze zenders missen, kunnen bij de klantenservice van het kabelbedrijf aangeven dat zij graag een bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next bij het tv-abonnement willen ontvangen. Wie een eigen kabeldecoder wil blijven gebruiken, kan bij Ziggo een CI+ module met smartcard huren.

  ZiggoVodafoneZiggoSDHDzenderaanbodMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview