Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo sluit meer zenders op oudere ontvangers af

  Ziggo-klanten met een oudere alleen voor SD/MPEG2 geschikte decoder kunnen sinds vorige week naar minder zenders kijken.
  Jarco Kriek
  15 february 2022
  comments 6
  Ziggo sluit meer zenders op oudere ontvangers af
  Foto Getty Images

  Ziggo is bezig met het gefaseerd omzetten van digitaal uitgezonden tv-zenders van de compressietechniek MPEG2 naar MPEG4. Hierdoor kunnen zenders niet alleen met minder bandbreedte aan klanten aangeboden worden. Omdat MPEG4 alleen beschikbaar is bij ontvangers die ook voor ontvangst van HD-zenders geschikt zijn, kan Ziggo direct een deel van de om te zetten zenders naar HD opwaarderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal in HD-beeldkwaliteit beschikbare zenders vanaf november met 25 is gestegen.

   

  MPEG4

  Naast de elf zenders die Ziggo van SD naar HD heeft opgewaardeerd, zijn er ook zenders die naar MPEG4 zijn omgezet maar in SD blijven uitzenden. Het gaat hierbij onder meer om de zenders Mediaset Italia (voorkeuzekanaal 74)/ RTV-7 (voorkeuzekanaal 75), NPO Politiek & Nieuws (voorkeuzekanaal 83), Tommy TV (voorkeuzekanaal 250), CGTN (voorkeuzekanaal 508) en Ziggo zenderoverzicht (voorkeuzekanaal 997).

   

  Bruikleendecoder

  Ziggo-klanten die deze zenders missen, kunnen bij de klantenservice van het kabelbedrijf aangeven dat zij graag een bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next bij het tv-abonnement willen ontvangen. Wie een eigen kabeldecoder wil blijven gebruiken, kan bij Ziggo een CI+ module met smartcard huren.

  ZiggoVodafoneZiggoSDHDzenderaanbodMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview