Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo sluit meer zenders op oudere ontvangers af

  Ziggo-klanten met een oudere alleen voor SD/MPEG2 geschikte decoder kunnen sinds vorige week naar minder zenders kijken.
  Jarco Kriek
  15 february 2022
  comments 6
  Ziggo sluit meer zenders op oudere ontvangers af
  Foto Getty Images

  Ziggo is bezig met het gefaseerd omzetten van digitaal uitgezonden tv-zenders van de compressietechniek MPEG2 naar MPEG4. Hierdoor kunnen zenders niet alleen met minder bandbreedte aan klanten aangeboden worden. Omdat MPEG4 alleen beschikbaar is bij ontvangers die ook voor ontvangst van HD-zenders geschikt zijn, kan Ziggo direct een deel van de om te zetten zenders naar HD opwaarderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal in HD-beeldkwaliteit beschikbare zenders vanaf november met 25 is gestegen.

   

  MPEG4

  Naast de elf zenders die Ziggo van SD naar HD heeft opgewaardeerd, zijn er ook zenders die naar MPEG4 zijn omgezet maar in SD blijven uitzenden. Het gaat hierbij onder meer om de zenders Mediaset Italia (voorkeuzekanaal 74)/ RTV-7 (voorkeuzekanaal 75), NPO Politiek & Nieuws (voorkeuzekanaal 83), Tommy TV (voorkeuzekanaal 250), CGTN (voorkeuzekanaal 508) en Ziggo zenderoverzicht (voorkeuzekanaal 997).

   

  Bruikleendecoder

  Ziggo-klanten die deze zenders missen, kunnen bij de klantenservice van het kabelbedrijf aangeven dat zij graag een bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next bij het tv-abonnement willen ontvangen. Wie een eigen kabeldecoder wil blijven gebruiken, kan bij Ziggo een CI+ module met smartcard huren.

  ZiggoVodafoneZiggoSDHDzenderaanbodMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Kopen zonder Kijken

  Kopen zonder Kijken
  RTL 4 om 20:30 uur
  Vera en Casper huren een flatje in de binnenstad van Leiden. Nu het tijd wordt om de vleugels uit te slaan, moet er een aantal knopen worden door­gehakt.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)