Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo sluit meer zenders op oudere ontvangers af

  Ziggo-klanten met een oudere alleen voor SD/MPEG2 geschikte decoder kunnen sinds vorige week naar minder zenders kijken.
  Jarco Kriek
  15 februari 2022
  comments 6
  Ziggo sluit meer zenders op oudere ontvangers af
  Foto Getty Images

  Ziggo is bezig met het gefaseerd omzetten van digitaal uitgezonden tv-zenders van de compressietechniek MPEG2 naar MPEG4. Hierdoor kunnen zenders niet alleen met minder bandbreedte aan klanten aangeboden worden. Omdat MPEG4 alleen beschikbaar is bij ontvangers die ook voor ontvangst van HD-zenders geschikt zijn, kan Ziggo direct een deel van de om te zetten zenders naar HD opwaarderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal in HD-beeldkwaliteit beschikbare zenders vanaf november met 25 is gestegen.

   

  MPEG4

  Naast de elf zenders die Ziggo van SD naar HD heeft opgewaardeerd, zijn er ook zenders die naar MPEG4 zijn omgezet maar in SD blijven uitzenden. Het gaat hierbij onder meer om de zenders Mediaset Italia (voorkeuzekanaal 74)/ RTV-7 (voorkeuzekanaal 75), NPO Politiek & Nieuws (voorkeuzekanaal 83), Tommy TV (voorkeuzekanaal 250), CGTN (voorkeuzekanaal 508) en Ziggo zenderoverzicht (voorkeuzekanaal 997).

   

  Bruikleendecoder

  Ziggo-klanten die deze zenders missen, kunnen bij de klantenservice van het kabelbedrijf aangeven dat zij graag een bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next bij het tv-abonnement willen ontvangen. Wie een eigen kabeldecoder wil blijven gebruiken, kan bij Ziggo een CI+ module met smartcard huren.

  ZiggoVodafoneZiggoSDHDzenderaanbodMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)