Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo SmartWifi Pods kopen op Marktplaats? Niet doen!

  Op Marktplaats worden in veel advertenties Ziggo-apparaten aangeboden. Hoe mooi de aanbieding ook is, ons advies is om vóór aankoop heel goed na te denken.
  Jarco Kriek
  9 september 2022
  comments 0
  Ziggo SmartWifi Pods kopen op Marktplaats? Niet doen!

  Al eerder constateerde Totaal TV een plotselinge stijging van het aantal advertenties waarin de Mediabox XL van Ziggo wordt aangeboden. Dit is verklaarbaar omdat Ziggo bezig is met een gefaseerd omruiltraject van deze verouderde en energieverslindende tv-decoder. Het apparaat wordt door het kabelbedrijf omgeruild voor – afhankelijk van het abonnement – de Mediabox Next of Next Mini. De oude Mediabox XL mag als deze online wordt aangemeld voor een omruil volgens veel Ziggo medewerkers zelf naar de milieustraat worden gebracht.

   

  Grijze bak of Marktplaats?

  In praktijk betekent dit dat een deel van de Ziggo-klanten het apparaat milieu onvriendelijk in de grijze afvalbak deponeert. Een ander deel denkt aan de verouderde Mediabox XL nog wat te verdienen en biedt het apparaat voor een paar tientjes aan op Marktplaats. De koper heeft echter niets aan dit apparaat. Zelfs om naar ongecodeerde zenders te kijken, moet deze decoder door Ziggo geactiveerd worden. En Ziggo activeert de Mediabox XL niet als dit apparaat niet door het bedrijf bij een lopend abonnement is geleverd. Hoewel medewerkers bij een online omruil steevast blijven aangeven dat de Mediabox XL door de gebruiker zelf naar de milieustraat gebracht moet worden, laat eigenaar VodafoneZiggo in een reactie aan deze website weten dat de Mediabox XL na vervanging ook altijd kosteloos naar Ziggo teruggestuurd kan worden. Ook bij omruil in een VodafoneZiggo-winkel wordt het apparaat gewoon ingenomen.

   

  SmartWifi Pods

  Een nieuwe trend op Marktplaats is het aanbieden van de zogenaamde Ziggo SmartWifi Pods. Dit is de nieuwste versie wifiverbeteraar van het kabelbedrijf. SmartWifi Pods kunnen bij het kabelbedrijf gehuurd worden, waarna ze in bruikleen gebruikt kunnen worden. Ook is het mogelijk de pods te kopen. Dit is in vergelijking met huren echter een onvoordelige keuze. De meeste SmartWifi Pods die in gebruik zijn, worden door abonnees bij Ziggo gehuurd. In dit geval blijven de pods altijd eigendom van het kabelbedrijf en mogen dus niet doorverkocht worden.

   

  Activeren

  De meeste Ziggo SmartWifi Pods die dus op Marktplaats worden aangeboden, zijn als deze van bruikleen afkomstig zijn in de praktijk ook nog eens nutteloos. De wifiverbeteraar is namelijk door Ziggo zo dichtgetimmerd dat de pods aan de Connectbox internetmodem gekoppeld moeten worden. Daarbij moeten de pods aan de hand van het serienummer via een app geactiveerd worden. Als de op Marktplaats gekochte pods van bruikleen afkomstig zijn, kunnen ze door de koper niet opnieuw geactiveerd worden. Zelfs als ze nieuw in doos worden aangeboden maar door het huren in bezit zijn gekomen van de verkoper, kan de koper de pods niet activeren. Ziggo heeft aan duizenden klanten SmartWifi Pods geleverd om deze voor het kabelbedrijf te testen. Ook van deze apparaten is het serienummer bij Ziggo bekend, en dus kunnen ze niet opnieuw geactiveerd worden. Het kopen van deze pods via Marktplaats is dus weggegooid geld.

   

  Verzoek

  Als de SmartWifi Pods door een (voormalig) Ziggo-klant gekocht zijn en ze worden op Marktplaats aangeboden, dan kan de koper ze ook niet direct gebruiken. De pods staan dan namelijk nog gekoppeld aan de internetmodem van de vorige eigenaar. Ziggo moet in dit geval bereid zijn de pods te ontkoppelen van het eerder gebruikte internetmodem. Pas daarna kunnen de pods door de nieuwe eigenaar aan de door hem/haar gebruikte internetmodem gekoppeld worden. Ziggo hoeft echter niet mee te werken aan het ontkoppelen. In de meeste gevallen gebeurt dit wel als duidelijk is dat het om een gekochte en volledig betaalde set pods gaat. De vraag is echter of je een dergelijk risico moet nemen. Ziggo verhuurt de SmartWifi Pods voor slechts €1,25 per pod per maand. Daarnaast kunnen ook wifiverbeteraars van andere fabrikanten die minder afgesloten zijn op alle soorten internetmodems – dus niet alleen Connectbox zoals bij de SmartWifi Pods – aangesloten worden. Deze kunnen eventueel wel via Marktplaats gekocht worden.

  ZiggoVodafoneZiggointernetwifiSmartWifiwifiverbeteraar

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview