Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: sneller internet voor meer klanten

  Ziggo zet een nieuwe stap bij de uitrol van het gigabit-netwerk. Dit is onderdeel van het uitgebreidere GigaNet van moederbedrijf VodafoneZiggo.
  Jarco Kriek
  14 june 2022
  comments 5
  Ziggo: sneller internet voor meer klanten

  VodafoneZiggo heeft vandaag het netwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo in Sittard en Born naar gigabit opgewaardeerd. In totaal zijn 22.000 nieuwe woningen en bedrijven aangesloten op gigabit, dat onderdeel is van GigaNet. In deze plaatsen is het nu mogelijk om het GIGA-abonnement af te sluiten. Met dit abonnement krijgt de Ziggo-klant een internetsnelheid van 1000/50Mbps geleverd. Hierbij is de downloadsnelheid gelijk aan wat de meeste internetaanbieders via de glasvezel momenteel kunnen leveren. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps echter fors achter bij glasvezel, waar maximaal 1000Mbps (1Gbps) mogelijk is.

   

  Einde van het jaar

  Ziggo is al enige jaren bezig met de gefaseerde opwaardering van het netwerk naar op DOCSIS 3.1 gestoelde diensten. De coronapandemie heeft deze uitrol ernstig vertraagd. Op dit moment zijn ongeveer vijf miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied geschikt gemaakt voor gigabit internet. Het kabelbedrijf wil de aansluitingen die nog niet op gigabit zijn aangesloten nog voor het einde van 2022 opwaarderen.

  ZiggoVodafoneZiggointernetgigabitGigaNetDOCSIS 3.1glasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)