Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: sneller internet voor meer klanten

  Ziggo zet een nieuwe stap bij de uitrol van het gigabit-netwerk. Dit is onderdeel van het uitgebreidere GigaNet van moederbedrijf VodafoneZiggo.
  Jarco Kriek
  14 juni 2022
  comments 5
  Ziggo: sneller internet voor meer klanten

  VodafoneZiggo heeft vandaag het netwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo in Sittard en Born naar gigabit opgewaardeerd. In totaal zijn 22.000 nieuwe woningen en bedrijven aangesloten op gigabit, dat onderdeel is van GigaNet. In deze plaatsen is het nu mogelijk om het GIGA-abonnement af te sluiten. Met dit abonnement krijgt de Ziggo-klant een internetsnelheid van 1000/50Mbps geleverd. Hierbij is de downloadsnelheid gelijk aan wat de meeste internetaanbieders via de glasvezel momenteel kunnen leveren. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps echter fors achter bij glasvezel, waar maximaal 1000Mbps (1Gbps) mogelijk is.

   

  Einde van het jaar

  Ziggo is al enige jaren bezig met de gefaseerde opwaardering van het netwerk naar op DOCSIS 3.1 gestoelde diensten. De coronapandemie heeft deze uitrol ernstig vertraagd. Op dit moment zijn ongeveer vijf miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied geschikt gemaakt voor gigabit internet. Het kabelbedrijf wil de aansluitingen die nog niet op gigabit zijn aangesloten nog voor het einde van 2022 opwaarderen.

  ZiggoVodafoneZiggointernetgigabitGigaNetDOCSIS 3.1glasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Possessor

  Possessor
  Film 1 Premiere om 20:30 uur
  Tweede horrormysterie van Brandon Cronenberg _ zoon van regisseur David Cronenberg _ waarin Andrea Riseborough werkt voor een illegaal bedrijf dat een geheime technologie misbruikt om moorden te plegen via het lichaam van een ander.

  TV-TIP Opal Hunters: Red Dirt Road Trip

  Opal Hunters: Red Dirt Road Trip
  Discovery Channel om 21:30 uur
  James ‘JC’ Curuana is erachter gekomen dat je opaal niet zomaar even uit de grond zeeft. Om het vak echt te leren én er ook van te kunnen leven, roept hij de hulp in van de ervaren opaaldelver Rod Manning die hem geduren­de drie maanden aan een extreme spoedcursus onderwerpt. Het brengt de twee naar de verste uithoeken van de verlaten outback en zelfs naar het regenwoud van Tasmanië. Weten ze het kostbare goedje daar met hun explosieven uit de grond te knallen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)