Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: sneller internet voor meer klanten

  Ziggo zet een nieuwe stap bij de uitrol van het gigabit-netwerk. Dit is onderdeel van het uitgebreidere GigaNet van moederbedrijf VodafoneZiggo.
  Jarco Kriek
  14 june 2022
  comments 5
  Ziggo: sneller internet voor meer klanten

  VodafoneZiggo heeft vandaag het netwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo in Sittard en Born naar gigabit opgewaardeerd. In totaal zijn 22.000 nieuwe woningen en bedrijven aangesloten op gigabit, dat onderdeel is van GigaNet. In deze plaatsen is het nu mogelijk om het GIGA-abonnement af te sluiten. Met dit abonnement krijgt de Ziggo-klant een internetsnelheid van 1000/50Mbps geleverd. Hierbij is de downloadsnelheid gelijk aan wat de meeste internetaanbieders via de glasvezel momenteel kunnen leveren. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps echter fors achter bij glasvezel, waar maximaal 1000Mbps (1Gbps) mogelijk is.

   

  Einde van het jaar

  Ziggo is al enige jaren bezig met de gefaseerde opwaardering van het netwerk naar op DOCSIS 3.1 gestoelde diensten. De coronapandemie heeft deze uitrol ernstig vertraagd. Op dit moment zijn ongeveer vijf miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied geschikt gemaakt voor gigabit internet. Het kabelbedrijf wil de aansluitingen die nog niet op gigabit zijn aangesloten nog voor het einde van 2022 opwaarderen.

  ZiggoVodafoneZiggointernetgigabitGigaNetDOCSIS 3.1glasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview