Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport breidt aanbod uit met Rugby World Cup

  VodafoneZiggo heeft een nieuwe slag op de markt van sportrechten geslagen. Hierdoor kan Ziggo Sport in de komende jaren het beste rugby uitzenden.
  Jarco Kriek
  4 februari 2022
  comments 10
  Ziggo Sport breidt aanbod uit met Rugby World Cup
  Foto Getty Images

  Ziggo Sport heeft de exclusieve uitzendrechten van de Rugby World Cup gekocht, een van de meest aansprekende sportevenementen ter wereld. In dit toernooi strijden de beste twintig landenteams om het wereldkampioenschap. Zuid-Afrika is de huidige titelverdediger, Engeland was runner-up en de All Blacks van Nieuw-Zeeland veroverden de derde plaats op het laatste WK dat in 2019 in Japan werd gespeeld. De RWC 2023 wordt in Frankrijk gespeeld.

   

  Six Nations

  De rugbyliefhebber komt al jarenlang aan zijn trekken op Ziggo Sport. De sportzender is de thuishaven van de Six Nations, het prestigieuze rugbykampioenschap van het noordelijk halfrond. Ziggo Sport is er in geslaagd om het rechtenpakket verder uit te breiden en voegt naast de Rugby World Cup 2023, ook het de uitgestelde Rugby World Cup 2021 voor vrouwen, de Rugby World Cup Sevens, het World Rugby WXV 2023 (een nieuw landentoernooi voor vrouwen) en de HSBC World Rugby Seven Series toe aan het toch al uitgebreide portfolio.

   

  Dit weekend

  Komend weekend begint de 128e editie van de Six Nations. De nationale teams van Engeland, Frankrijk, Ierland, Schotland, Italië en Wales strijden om de prestigieuze titel. Zaterdag 5 februari ontmoeten Ierland en Wales (15:00 uur) elkaar en later spelen Engeland en Schotland (17:30 uur) hun eerste duel. Op zondag 6 februari staat Frankrijk - Italië op het programma (15:45 uur). Ziggo Sport zal ook veel aandacht besteden aan de Six Nations voor vrouwen die in maart begint. De wedstrijden zijn uiteraard live te volgen via Ziggo Sport of Ziggo Sport Totaal.

   

  Stoere, faire sport

  "Het enthousiasme van de fans in de volledig uitverkochte stadions, de fysieke uitputtingsslag op het veld en de onderlinge sportiviteit maken rugby tot een van de mooiste kijksporten die door vrijwel alle sportliefhebbers wordt gewaardeerd", aldus Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport. "Wij proberen met onze programmering een zo’n breed mogelijk kijkerspubliek aan ons te binden en zijn continu bezig om ons rechtenpakket verder te versterken. Ik ben dan ook blij dat we zo’n groot en aansprekende toernooi als de Rugby World Cup aan onze kijkers kunnen aanbieden."

   

  Deels gratis

  Ziggo-klanten kunnen de door VodafoneZiggo aangekochte Rugby-toernooien deels gratis via het digitale basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14 volgen. Wanneer een wedstrijd op een ander kanaal vallend onder betaalzender Ziggo Sport Totaal wordt uitgezonden, dient – net als klanten van concurrerende providers als KPN, Canal Digitaal en T-Mobile – een aanvullend Ziggo Sport Totaal-abonnement gekocht te worden.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport Totaalrugbyuitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview