Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport, Eurosport en BBC in teken Wimbledon: via satelliet gratis

  Wimbledon, het meest prestigieuze grandslam tennistoernooi, is de komende twee weken uitgebreid te volgen bij Ziggo, KPN en andere providers.
  Jarco Kriek
  27 juni 2022
  comments 4
  Ziggo Sport, Eurosport en BBC in teken Wimbledon: via satelliet gratis
  Foto Getty Images

  Wimbledon wordt in Nederland uitgezonden op sportzender Eurosport, die de Nederlandse uitzendrechten heeft gekocht. Via een sublicentie wordt het tennistoernooi ook uitgezonden bij Ziggo Sport. Ziggo-klanten kunnen Wimbledon zonder extra kosten volgen omdat het tenniskanaal Ziggo Sport Tennis op voorkeuzekanaal 406 tijdelijk gratis aan alle digitale tv-klanten wordt aangeboden. Bij de meeste Nederlanders providers zitten ook de eerste twee publieke kanalen van de Britse publieke omroep BBC in het basispakket. Op deze kanalen wordt Wimbledon eveneens uitgezonden.

   

  Meest compleet

  Wie Wimbledon volledig wil volgen, kan een abonnement op discovery+ of Eurosport Player nemen. Via deze streamingdiensten kunnen vrijwel alle tenniswedstrijden van het toernooi – ook als deze gelijktijdig gespeeld worden – live via meerdere streams worden bekeken.

   

  Satelliet

  Wimbledon is in Nederland ook zeer uitgebreid en geheel gratis zonder enige vorm van abonnement te zien. Hiervoor is wel een HD-satellietontvanger nodig, en een schotelantenne met ontvangst van de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost. Op deze satellietpositie zijn alle Britse publieke kanalen van de BBC ongecodeerd beschikbaar. Daarnaast zijn meerdere BBC Red Button-kanalen te ontvangen. Hierdoor zijn dagelijks tot maximaal zes gelijktijdig gespeelde tenniswedstrijden live te volgen.

  WimbledontennistvtelevisieonlinesatellietEurosportZiggo SportZiggo Sport TotaalBBCsatellietdiscovery+Eurosport Player

  Reacties