Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport heeft last van opkomst streamingdiensten

  Ziggo Sport krijgt steeds meer last van de opkomst van streamingdiensten. Na uitzendrechten van films en series richten zij zich nu op sportrechten.
  Jarco Kriek
  5 januari 2022
  comments 7
  Ziggo Sport heeft last van opkomst streamingdiensten
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo – eigenaar van Ziggo en Ziggo Sport – moest afgelopen zomer al een klap verwerken nadat Nordic Entertainment Group (NENT) de Nederlandse uitzendrechten voor Formule 1 wegkaapte. NENT betaalt de komende drie jaar een bedrag van rond de 35 miljoen euro per jaar om Formule 1 live te kunnen uitzenden via de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay. Een bedrag dat niet terug te verdienen is en ongeveer drie keer zoveel is als Ziggo voorheen voor deze uitzendrechten betaalde. Als vervanging van live Formule 1 gaat Ziggo Sport vanaf dit jaar MotoGP live uitzenden. Formule 1 blijft overigens wel onderdeel van de programmering van Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. Zo zijn van alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en races samenvattingen te zien en worden tevens uitgebreide analyses uitgezonden.

   

  Golf

  Ook Discovery Inc. kaapt dit jaar uitzendrechten bij Ziggo Sport weg. Het Amerikaanse bedrijf – dat na goedkeuring van media-autoriteiten samen met WarnerMedia in een joint-venture een nieuwe onderneming wil oprichten – heeft namelijk de uitzendrechten van Amerikaanse golftoernooien vallend onder de vlag van PGA in bezit. De PGA Tour is hierdoor in Nederland via streamingdienst discovery+ live te volgen. Ziggo Sport kan hierdoor op het eigen golfkanaal slechts enkele toernooien van PGA Tour live uitzenden. Ziggo Sport behoudt wel de uitzendrechten van overige aansprekende golftoernooien.

   

  Ziggo

  Klanten van kabelbedrijf Ziggo kunnen samenvattingen van Formule 1 en live MotoGP alsmede een deel van de live golfverslaggeving zonder extra kosten kijken via digitaal basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14. Klanten van andere providers zoals KPN, Canal Digitaal en T-Mobile dienen hiervoor het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement te kopen. Dit geldt ook voor Ziggo-klanten die het volledige aanbod van Ziggo Sport willen zien.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaaluitzendrechtenstreamingdienstViaplaydiscovery+

  Reacties

 1. TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  TV-TIP Air Crash Investigation

  Air Crash Investigation
  National Geographic om 19:00 uur
  Op 25 oktober 1999 ontstaat er paniek bij de luchtverkeersleiding als een gecharterde Learjet 35, met aan boord onder anderen golfpro Payne Stewart, boven Florida voorbij de toegewezen hoogte klimt en vervolgens de afslag naar Dallas mist. F16’s stijgen op om het spooktoestel te onderscheppen, maar die kunnen weinig meer doen dan het naar South Dakota te begeleiden, waar het uiteindelijk neerstort. Wat is er in hemelsnaam gebeurd?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)