Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport heeft last van opkomst streamingdiensten

  Ziggo Sport krijgt steeds meer last van de opkomst van streamingdiensten. Na uitzendrechten van films en series richten zij zich nu op sportrechten.
  Jarco Kriek
  5 januari 2022
  comments 7
  Ziggo Sport heeft last van opkomst streamingdiensten
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo – eigenaar van Ziggo en Ziggo Sport – moest afgelopen zomer al een klap verwerken nadat Nordic Entertainment Group (NENT) de Nederlandse uitzendrechten voor Formule 1 wegkaapte. NENT betaalt de komende drie jaar een bedrag van rond de 35 miljoen euro per jaar om Formule 1 live te kunnen uitzenden via de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay. Een bedrag dat niet terug te verdienen is en ongeveer drie keer zoveel is als Ziggo voorheen voor deze uitzendrechten betaalde. Als vervanging van live Formule 1 gaat Ziggo Sport vanaf dit jaar MotoGP live uitzenden. Formule 1 blijft overigens wel onderdeel van de programmering van Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. Zo zijn van alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en races samenvattingen te zien en worden tevens uitgebreide analyses uitgezonden.

   

  Golf

  Ook Discovery Inc. kaapt dit jaar uitzendrechten bij Ziggo Sport weg. Het Amerikaanse bedrijf – dat na goedkeuring van media-autoriteiten samen met WarnerMedia in een joint-venture een nieuwe onderneming wil oprichten – heeft namelijk de uitzendrechten van Amerikaanse golftoernooien vallend onder de vlag van PGA in bezit. De PGA Tour is hierdoor in Nederland via streamingdienst discovery+ live te volgen. Ziggo Sport kan hierdoor op het eigen golfkanaal slechts enkele toernooien van PGA Tour live uitzenden. Ziggo Sport behoudt wel de uitzendrechten van overige aansprekende golftoernooien.

   

  Ziggo

  Klanten van kabelbedrijf Ziggo kunnen samenvattingen van Formule 1 en live MotoGP alsmede een deel van de live golfverslaggeving zonder extra kosten kijken via digitaal basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14. Klanten van andere providers zoals KPN, Canal Digitaal en T-Mobile dienen hiervoor het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement te kopen. Dit geldt ook voor Ziggo-klanten die het volledige aanbod van Ziggo Sport willen zien.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaaluitzendrechtenstreamingdienstViaplaydiscovery+

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)