Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport heeft last van opkomst streamingdiensten

  Ziggo Sport krijgt steeds meer last van de opkomst van streamingdiensten. Na uitzendrechten van films en series richten zij zich nu op sportrechten.
  Jarco Kriek
  5 january 2022
  comments 7
  Ziggo Sport heeft last van opkomst streamingdiensten
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo – eigenaar van Ziggo en Ziggo Sport – moest afgelopen zomer al een klap verwerken nadat Nordic Entertainment Group (NENT) de Nederlandse uitzendrechten voor Formule 1 wegkaapte. NENT betaalt de komende drie jaar een bedrag van rond de 35 miljoen euro per jaar om Formule 1 live te kunnen uitzenden via de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay. Een bedrag dat niet terug te verdienen is en ongeveer drie keer zoveel is als Ziggo voorheen voor deze uitzendrechten betaalde. Als vervanging van live Formule 1 gaat Ziggo Sport vanaf dit jaar MotoGP live uitzenden. Formule 1 blijft overigens wel onderdeel van de programmering van Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. Zo zijn van alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en races samenvattingen te zien en worden tevens uitgebreide analyses uitgezonden.

   

  Golf

  Ook Discovery Inc. kaapt dit jaar uitzendrechten bij Ziggo Sport weg. Het Amerikaanse bedrijf – dat na goedkeuring van media-autoriteiten samen met WarnerMedia in een joint-venture een nieuwe onderneming wil oprichten – heeft namelijk de uitzendrechten van Amerikaanse golftoernooien vallend onder de vlag van PGA in bezit. De PGA Tour is hierdoor in Nederland via streamingdienst discovery+ live te volgen. Ziggo Sport kan hierdoor op het eigen golfkanaal slechts enkele toernooien van PGA Tour live uitzenden. Ziggo Sport behoudt wel de uitzendrechten van overige aansprekende golftoernooien.

   

  Ziggo

  Klanten van kabelbedrijf Ziggo kunnen samenvattingen van Formule 1 en live MotoGP alsmede een deel van de live golfverslaggeving zonder extra kosten kijken via digitaal basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14. Klanten van andere providers zoals KPN, Canal Digitaal en T-Mobile dienen hiervoor het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement te kopen. Dit geldt ook voor Ziggo-klanten die het volledige aanbod van Ziggo Sport willen zien.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaaluitzendrechtenstreamingdienstViaplaydiscovery+

  Reacties

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)