Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport koopt meerjarige exclusieve uitzendrechten golf

  VodafoneZiggo was opnieuw actief op de uitzendrechtenmarkt. Voor Ziggo en Ziggo Sport verzekerde het voor langere tijd de doorgifte van belangrijke Europese golftoernooien.
  Jarco Kriek
  10 januari 2023
  comments 4
  Ziggo Sport koopt meerjarige exclusieve uitzendrechten golf
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo roert zich de laatste maanden op de uitzendrechtenmarkt. Zo kocht het onlangs de exclusieve rechten van alle Europese UEFA voetbaltoernooien voor clubteams – Champions League, Europa League en Conference League – vanaf medio 2024. Het mediabedrijf wordt ook als een van de serieuze kanshebbers gezien voor de aankoop van de uitzendrechten van het Eredivisievoetbal. De rechten vanaf het seizoen 2025/2026 komen naar verwachting dit jaar onder de hamer.

   

  Golf

  Bij de huidige aankoop gaat het om de exclusieve uitzendrechten van de Europese DP World Tour golftoernooien, waaronder ook het Dutch Open valt. Naast de toernooien die onder deze Europese golfvlag vallen, zendt Ziggo Sport ook alle toernooien van de Amerikaanse PGA Tour live uit. Hiermee kan Ziggo Sport Golf als de belangrijkste aanbieder van golfcontent in Nederland worden gezien.

   

  Providers

  De nieuw aangekochte uitzendrechten zijn bedoeld om het thematische golfkanaal Ziggo Sport Golf binnen het Ziggo Sport Totaal kanalenaanbod te versterken. Betaalzender Ziggo Sport Totaal is niet alleen beschikbaar bij Ziggo, maar ook bij de meeste andere providers, waaronder KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Een deel van de aangekochte golfcontent is tevens zonder extra kosten te zien voor alle klanten van kabelbedrijf Ziggo via het digitale basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo Sportsportgolfuitzendrechtentvtelevisieonline

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview