Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport koopt meerjarige exclusieve uitzendrechten golf

  VodafoneZiggo was opnieuw actief op de uitzendrechtenmarkt. Voor Ziggo en Ziggo Sport verzekerde het voor langere tijd de doorgifte van belangrijke Europese golftoernooien.
  Jarco Kriek
  10 januari 2023
  comments 4
  Ziggo Sport koopt meerjarige exclusieve uitzendrechten golf
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo roert zich de laatste maanden op de uitzendrechtenmarkt. Zo kocht het onlangs de exclusieve rechten van alle Europese UEFA voetbaltoernooien voor clubteams – Champions League, Europa League en Conference League – vanaf medio 2024. Het mediabedrijf wordt ook als een van de serieuze kanshebbers gezien voor de aankoop van de uitzendrechten van het Eredivisievoetbal. De rechten vanaf het seizoen 2025/2026 komen naar verwachting dit jaar onder de hamer.

   

  Golf

  Bij de huidige aankoop gaat het om de exclusieve uitzendrechten van de Europese DP World Tour golftoernooien, waaronder ook het Dutch Open valt. Naast de toernooien die onder deze Europese golfvlag vallen, zendt Ziggo Sport ook alle toernooien van de Amerikaanse PGA Tour live uit. Hiermee kan Ziggo Sport Golf als de belangrijkste aanbieder van golfcontent in Nederland worden gezien.

   

  Providers

  De nieuw aangekochte uitzendrechten zijn bedoeld om het thematische golfkanaal Ziggo Sport Golf binnen het Ziggo Sport Totaal kanalenaanbod te versterken. Betaalzender Ziggo Sport Totaal is niet alleen beschikbaar bij Ziggo, maar ook bij de meeste andere providers, waaronder KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Een deel van de aangekochte golfcontent is tevens zonder extra kosten te zien voor alle klanten van kabelbedrijf Ziggo via het digitale basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo Sportsportgolfuitzendrechtentvtelevisieonline

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)