Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport must have voor racefan: MotoGP begint 4 maart

  Ziggo Sport blijft zich in de komende jaren profileren als het tv-honk waar de liefhebbers van auto- en motorracesport altijd terecht kunnen.
  Jarco Kriek
  24 februari 2022
  comments 4
  Ziggo Sport must have voor racefan: MotoGP begint 4 maart
  Foto Getty Images

  Zoals Ziggo Sport eind 2021 bekendmaakte, heeft de zender voor de komende drie seizoenen de rechten verworven van de MotoGP. Vanaf het begin van het nieuwe seizoen in het weekend van 4 tot en met 6 maart zal Ziggo Sport alle MotoGP, Moto2 en Moto3 trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks en exclusief uitzenden. De motorliefhebber kan gedurende het raceweekend urenlang live genieten bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. De MotoGP begint op vrijdag met de vrije trainingen. Op zaterdag zijn de kwalificaties gevolgd door de race op zondag. Uiteraard is ook de TT van Assen live via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien.

   

  Studioprogramma

  Ziggo Sport zal de MotoGP uitzendingen op zondag met een uitgebreide studio-programmering omlijsten. Speciaal voor de MotoGP uitzendingen heeft Ziggo Sport een geheel nieuwe augmented reality studio-set laten ontwerpen. Rob Kamphues neemt bij deze uitzendingen de presentatie voor zijn rekening. In de studio wordt hij onder andere bijgestaan door Barry Veneman, die naast de rol van analist ook afwisselend met Peter Bom naast commentator Frank Weeink te horen is als co-commentator bij de MotoGP races. Het commentaar bij de Moto2 en Moto3 wordt dit seizoen verzorgd door Iwan van der Valk en Nigel Walraven. Rob van Gameren is voor Ziggo Sport komend seizoen bij een groot aantal races als pitreporter ter plekke aanwezig voor het maken van reportages en interviews.


  MotoGP gratis bij Ziggo

  Ziggo Sport zal in ieder geval de races gratis beschikbaar maken voor Ziggoklanten via Ziggo Sport op kanaal 14 of op kanaal 13. Het hele MotoGP pakket is te volgen via de kanalen van Ziggo Sport Totaal, te verkrijgen bij alle tv-distributiepartners in Nederland. Via het online platform Ziggo Sport Totaal Go maakt de zender ook nog eens vijf additionele kanalen beschikbaar zodat je als kijker zelf kan bepalen op welke manier je de MotoGP wil volgen. Klanten van andere providers dan Ziggo – zoals KPN, Canal Digitaal, T-Mobile, Caiway en Delta – kunnen het sportaanbod alleen na het kopen van het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement bekijken.

   

  Samenvattingen Formule 1

  De komende jaren zijn de samenvattingen van alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en wedstrijden van de Formule 1 iedere avond in het raceweekend te zien op Ziggo Sport en via de kanalen van Ziggo Sport Totaal. Ook het succesvolle Ziggo Sport Race Café op vrijdagavond 22:30 uur blijft bestaan en krijgt zelfs extra uitzendingen en wel op zondagavond 22:30 uur na afloop van iedere race. Op zaterdagavond om 17:30 uur zullen de hoogtepunten van de Formule 1-kwalificatie worden uitgezonden. Op zondag om 17:00 uur volgt een samenvatting van de race. Het commentaar bij de kwalificatie en race wordt verzorgd door Olav Mol. De presentatie van het Ziggo Sport Race Café blijft in handen van Rob Kamphues en ook vaste gast Robert Doornbos blijft bij Ziggo Sport te zien. De eerste uitzending van het vernieuwde Café, met daarin ook veel aandacht voor andere raceklassen, is op 4 maart.

   

  Belangrijke positie

  "De MotoGP gaat naast de samenvattingen van de Formule 1 en de Ziggo Sport Race Cafés, de komende jaren een belangrijke plek innemen in de programmering van Ziggo Sport. De programma’s die we maken worden gemaakt door echte liefhebbers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Of het nu Kamphues, Doornbos, Mol, Van Gameren of Weeink is, zij weten als geen ander hun enthousiasme naar de huiskamers over te brengen. De MotoGP gaat spectaculaire beelden opleveren die we vanuit onze nieuwe virtuele studio gaan presenteren. We kunnen dan ook niet wachten om deze uitzendingen met de kijkers te delen", aldus Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport.

   

  Nog meer raceklassen

  Naast de samenvattingen van de Formule 1 en het uitgebreide MotoGP pakket besteedt Ziggo Sport komend seizoen ook veel aandacht aan de IndyCar, NASCAR, Formule 3, W-Series, DTM en Formule E. Dit alles betekent dat Ziggo Sport de plek blijft voor de raceliefhebber. Ziggo Sport zal bovendien veel aandacht besteden aan de Nederlanders die in de diverse racecategorieën actief zijn. Naast Max Verstappen in de Formule 1 maakt de 16-jarige Zonta van den Goorbergh dit seizoen zijn debuut in de Moto2. Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout blijft actief in de IndyCar, Loris Hezemans verschijnt aan de start van de NASCAR Series en Nyck de Vries en Robin Frijns zijn actief in de Formule E. Ziggo Sport heeft ook de rechten van de IMSA WeatherTech SportsCar Championship waarin de Nederlander Renger van der Zande en Racing Team Nederland - met Frits van Eerd en Giedo van der Garde - meedoen.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalFormule 1MotoGP

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)