Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport neemt voorproefje op exclusief UEFA clubvoetbal tijdens finale Champions League

  Ziggo Sport pakt zaterdag 1 juni flink uit bij het uitzenden van de finale van de Champions League. Ook de dagen daarvoor staat de sportzender in het teken van dit abonnement.
  Jarco Kriek
  30 mei 2024
  comments 3
  Ziggo Sport neemt voorproefje op exclusief UEFA clubvoetbal tijdens finale Champions League
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo heeft voor Ziggo en Ziggo Sport vanaf het komende voetbalseizoen de exclusieve uitzendrechten van de Champions League, Europa League en Conference League. Dit betekent dat de Champions League-finale op zaterdag 1 juni voorlopig de laatste finale van een UEFA voetbalcompetitie voor clubteams is die lineair kan worden via RTL 7. De komende drie jaar kunnen alleen Ziggo-klanten via het digitale basiskanaal Ziggo Sport 14 naar deze finales kijken. Klanten van andere providers zoals KPN, Odido en Delta moeten een aanvullend Ziggo Sport Totaal-abonnement nemen. Wedstrijden van Nederlandse clubs, halve finales en finales kunnen ze wel gratis online kijken via Ziggo GO.

   

  Wembley

  Ziggo Sport zendt op zaterdagavond 1 juni de finale van de UEFA Champions League live uit. De voetbalwedstrijd tussen Borussia Dortmund en Real Madrid wordt voor 90.000 toeschouwers gespeeld in het iconische Wembley Stadium in Londen. De uitzending op Ziggo Sport begint om 19.25 uur met een uitgebreide voorbeschouwing, gevolgd door de aftrap om 21.00 uur. Het belooft een avond vol spanning, analyse en topvoetbal te worden.

   

  Dagen voor finale

  Wytse van de Groot verzorgt de komende dagen verschillende sfeer- en achtergrondreportages uit Londen en vanaf Wembley. De voorbeschouwing op zaterdag wordt gepresenteerd door Bas van Veenendaal vanuit de Ziggo Sport studio in Hilversum. Hij ontvangt analisten Marco van Basten en Youri Mulder. De gerenommeerde Sierd de Vos is ook van de partij op Wembley en geeft commentaar bij de wedstrijd. Voor Kick ’t Met on tour (YouTube en TikTok) zullen hosts Armin Shah en Jefferson Osei weer een 'behind the scenes'-show maken.

   

  Hoe kan je kijken?

  De finale van de UEFA Champions League is live te volgen bij Ziggo (op kanaal 14) en via het extra zenderpakket Ziggo Sport Totaal onder anderen bij Ziggo, KPN en Odido. Voetballiefhebbers zonder Ziggo of Ziggo Sport Totaal kunnen de voetbalfinale kijken met een gratis Ziggo Sport Free account via de Ziggo GO app op smart tv, tablet en smartphone. Iedereen kan zich eenvoudig aanmelden en vervolgens de Ziggo GO app downloaden.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalZiggo Sport FreeZiggo GOvoetbalUEFAChampions League

  Reacties