Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport probeert Formule 1 te vervangen met MotoGP en NASCAR

  Will Moerer heeft op zijn laatste werkdag als directeur van Ziggo Sport de rechten van MotoGP binnengehaald. De motorsport verhuist van Eurosport naar Ziggo Sport.
  Jarco Kriek
  31 augustus 2021
  comments 7
  Ziggo Sport probeert Formule 1 te vervangen met MotoGP en NASCAR
  Foto Getty Images

  Ziggo Sport verlengde onlangs al de lopende uitzendrechten van de Amerikaanse autosport NASCAR. Nu ook de uitzendrechten van de belangrijkste motorsportcompetitie MotoGP is binnengehaald, geeft de sportzender van VodafoneZiggo een duidelijk teken aan sportliefhebbers dat zij er nog steeds zijn en niet op de rem trappen. Met MotoGP probeert Ziggo Sport het huidige racepubliek aan zich te blijven binden, ook als Formule 1 volgend seizoen voor minimaal drie jaar naar streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT) verhuist.

   

  MotoGP deels achter decoder

  Vanaf het begin van het nieuwe seizoen in maart 2022 gaat Ziggo Sport alle MotoGP, Moto2 en Moto3 trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks en exclusief uitzenden. De motorliefhebber kan gedurende het raceweekend urenlang genieten bij Ziggo Sport. De MotoGP start op vrijdag met de vrije trainingen. Op zaterdag zijn dan de kwalificaties gevolgd door de race op zondag. Uiteraard zal ook de TT van Assen live via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien zijn. Ziggo Sport zal bovendien regelmatig de MotoGP met studio-uitzendingen omlijsten en het verslag en commentaar vanaf locatie verzorgen.

   

  Veel racing op Ziggo Sport

  Ziggo Sport heeft ook de rechten van de NASCAR voor de komende jaren verlengd. Eerder werden ook al de uitzendrechten voor de IndyCar series en de Formule E voor meerdere jaren verlengd. Naast de NASCAR, IndyCar series en de Formule E, zal Ziggo Sport onder andere ook de W-Series, DTM, Supercars en WRC blijven uitzenden.

   

  Blij met MotoGP

  Will Moerer, directeur van Ziggo Sport: "De MotoGP is een grote sport en binnen de sportrechtenmarkt is het een pakket waar veel partijen in geïnteresseerd zijn. We zijn dan ook heel blij dat het ons gelukt is om deze rechten te verwerven. Ieder raceweekend levert spektakel op en doordat het altijd goed in beeld wordt gebracht, krijg je dat als televisiekijker allemaal mee. Racen blijft de komende jaren een prominente plek innemen in de programmering van Ziggo Sport maar uiteraard ook op ons 24 uurs kanaal Ziggo Sport Racing binnen het Ziggo Sport Totaal pakket. Met de Nederlandse inbreng van Rinus van Kalmhout in de IndyCar, wereldkampioen Nyck de Vries en Robin Frijns in de FormuleE en hopelijk op termijn met het grote Nederlandse talent Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder in de MotoGP, zit de liefhebber van de motor- en autosport de komende jaren goed bij Ziggo Sport."

   

  Gratis bij Ziggo

  MotoGP is vanaf 2022 voor alle klanten van kabelbedrijf Ziggo zonder extra kosten via digitaal basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14 te volgen. Wie bij andere distributeurs zoals KPN, Canal Digitaal en T-Mobile naar tv kijkt, kan MotoGP en alle andere sporten die op Ziggo Sport worden uitgezonden bekijken na het kopen van het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaaluitzendrechtenMotoGP

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)