Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport probeert Formule 1 te vervangen met MotoGP en NASCAR

  Will Moerer heeft op zijn laatste werkdag als directeur van Ziggo Sport de rechten van MotoGP binnengehaald. De motorsport verhuist van Eurosport naar Ziggo Sport.
  Jarco Kriek
  31 august 2021
  comments 7
  Ziggo Sport probeert Formule 1 te vervangen met MotoGP en NASCAR
  Foto Getty Images

  Ziggo Sport verlengde onlangs al de lopende uitzendrechten van de Amerikaanse autosport NASCAR. Nu ook de uitzendrechten van de belangrijkste motorsportcompetitie MotoGP is binnengehaald, geeft de sportzender van VodafoneZiggo een duidelijk teken aan sportliefhebbers dat zij er nog steeds zijn en niet op de rem trappen. Met MotoGP probeert Ziggo Sport het huidige racepubliek aan zich te blijven binden, ook als Formule 1 volgend seizoen voor minimaal drie jaar naar streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT) verhuist.

   

  MotoGP deels achter decoder

  Vanaf het begin van het nieuwe seizoen in maart 2022 gaat Ziggo Sport alle MotoGP, Moto2 en Moto3 trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks en exclusief uitzenden. De motorliefhebber kan gedurende het raceweekend urenlang genieten bij Ziggo Sport. De MotoGP start op vrijdag met de vrije trainingen. Op zaterdag zijn dan de kwalificaties gevolgd door de race op zondag. Uiteraard zal ook de TT van Assen live via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien zijn. Ziggo Sport zal bovendien regelmatig de MotoGP met studio-uitzendingen omlijsten en het verslag en commentaar vanaf locatie verzorgen.

   

  Veel racing op Ziggo Sport

  Ziggo Sport heeft ook de rechten van de NASCAR voor de komende jaren verlengd. Eerder werden ook al de uitzendrechten voor de IndyCar series en de Formule E voor meerdere jaren verlengd. Naast de NASCAR, IndyCar series en de Formule E, zal Ziggo Sport onder andere ook de W-Series, DTM, Supercars en WRC blijven uitzenden.

   

  Blij met MotoGP

  Will Moerer, directeur van Ziggo Sport: "De MotoGP is een grote sport en binnen de sportrechtenmarkt is het een pakket waar veel partijen in geïnteresseerd zijn. We zijn dan ook heel blij dat het ons gelukt is om deze rechten te verwerven. Ieder raceweekend levert spektakel op en doordat het altijd goed in beeld wordt gebracht, krijg je dat als televisiekijker allemaal mee. Racen blijft de komende jaren een prominente plek innemen in de programmering van Ziggo Sport maar uiteraard ook op ons 24 uurs kanaal Ziggo Sport Racing binnen het Ziggo Sport Totaal pakket. Met de Nederlandse inbreng van Rinus van Kalmhout in de IndyCar, wereldkampioen Nyck de Vries en Robin Frijns in de FormuleE en hopelijk op termijn met het grote Nederlandse talent Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder in de MotoGP, zit de liefhebber van de motor- en autosport de komende jaren goed bij Ziggo Sport."

   

  Gratis bij Ziggo

  MotoGP is vanaf 2022 voor alle klanten van kabelbedrijf Ziggo zonder extra kosten via digitaal basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14 te volgen. Wie bij andere distributeurs zoals KPN, Canal Digitaal en T-Mobile naar tv kijkt, kan MotoGP en alle andere sporten die op Ziggo Sport worden uitgezonden bekijken na het kopen van het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaaluitzendrechtenMotoGP

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Koken voor een week

  Koken voor een week
  24Kitchen om 05:20 uur
  Heb je geen tijd om na een lange werkdag nog uitgebreid te koken? Danny Jansen weet raad en geeft tips om tijd te besparen.

  TV-TIP Boer Ayoub

  Boer Ayoub
  BVN-TV om 02:20 uur
  Niet alleen schapen moeten geschoren worden, ook koeien krijgen deze behandeling en daar gaat boer Ayoub mee aan de slag.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)