Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport probeert Formule 1 te vervangen met MotoGP en NASCAR

  Will Moerer heeft op zijn laatste werkdag als directeur van Ziggo Sport de rechten van MotoGP binnengehaald. De motorsport verhuist van Eurosport naar Ziggo Sport.
  Jarco Kriek
  31 august 2021
  comments 7
  Ziggo Sport probeert Formule 1 te vervangen met MotoGP en NASCAR
  Foto Getty Images

  Ziggo Sport verlengde onlangs al de lopende uitzendrechten van de Amerikaanse autosport NASCAR. Nu ook de uitzendrechten van de belangrijkste motorsportcompetitie MotoGP is binnengehaald, geeft de sportzender van VodafoneZiggo een duidelijk teken aan sportliefhebbers dat zij er nog steeds zijn en niet op de rem trappen. Met MotoGP probeert Ziggo Sport het huidige racepubliek aan zich te blijven binden, ook als Formule 1 volgend seizoen voor minimaal drie jaar naar streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT) verhuist.

   

  MotoGP deels achter decoder

  Vanaf het begin van het nieuwe seizoen in maart 2022 gaat Ziggo Sport alle MotoGP, Moto2 en Moto3 trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks en exclusief uitzenden. De motorliefhebber kan gedurende het raceweekend urenlang genieten bij Ziggo Sport. De MotoGP start op vrijdag met de vrije trainingen. Op zaterdag zijn dan de kwalificaties gevolgd door de race op zondag. Uiteraard zal ook de TT van Assen live via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien zijn. Ziggo Sport zal bovendien regelmatig de MotoGP met studio-uitzendingen omlijsten en het verslag en commentaar vanaf locatie verzorgen.

   

  Veel racing op Ziggo Sport

  Ziggo Sport heeft ook de rechten van de NASCAR voor de komende jaren verlengd. Eerder werden ook al de uitzendrechten voor de IndyCar series en de Formule E voor meerdere jaren verlengd. Naast de NASCAR, IndyCar series en de Formule E, zal Ziggo Sport onder andere ook de W-Series, DTM, Supercars en WRC blijven uitzenden.

   

  Blij met MotoGP

  Will Moerer, directeur van Ziggo Sport: "De MotoGP is een grote sport en binnen de sportrechtenmarkt is het een pakket waar veel partijen in geïnteresseerd zijn. We zijn dan ook heel blij dat het ons gelukt is om deze rechten te verwerven. Ieder raceweekend levert spektakel op en doordat het altijd goed in beeld wordt gebracht, krijg je dat als televisiekijker allemaal mee. Racen blijft de komende jaren een prominente plek innemen in de programmering van Ziggo Sport maar uiteraard ook op ons 24 uurs kanaal Ziggo Sport Racing binnen het Ziggo Sport Totaal pakket. Met de Nederlandse inbreng van Rinus van Kalmhout in de IndyCar, wereldkampioen Nyck de Vries en Robin Frijns in de FormuleE en hopelijk op termijn met het grote Nederlandse talent Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder in de MotoGP, zit de liefhebber van de motor- en autosport de komende jaren goed bij Ziggo Sport."

   

  Gratis bij Ziggo

  MotoGP is vanaf 2022 voor alle klanten van kabelbedrijf Ziggo zonder extra kosten via digitaal basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14 te volgen. Wie bij andere distributeurs zoals KPN, Canal Digitaal en T-Mobile naar tv kijkt, kan MotoGP en alle andere sporten die op Ziggo Sport worden uitgezonden bekijken na het kopen van het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaaluitzendrechtenMotoGP

  Reacties

 1. TV-TIP Aussie Gold Hunters

  Aussie Gold Hunters
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Goud, zweet en tranen in het ­nieuwe seizoen van Aussie Gold Hunters. Want met ­goudprijzen op record­hoogte ­nemen de ­goudzoekers in de snikhete en ­uitgestrekte Outback van Australië nog meer risico om de jackpot naar de oppervlakte te schoffelen. Zo ­besluiten The Dust Devils om met een konvooi aan kostbare machines 1200 km het land in te trekken. Maar ligt het goud daar wel te blinken? De Poseidon Crew heeft in ieder geval wel succes.

  TV-TIP Andy & Melisa

  Andy & Melisa
  SBS 6 om 20:30 uur
  Na een kleine flirt met RTL en een paar jaar radiostilte keren Andy en vriendin Melisa – de twee zijn al jaren gescheiden – terug op het oude SBS-nest. En hier blijkt dat er eigenlijk niks veranderd is. Al ligt de oud-voetballer niet meer dagen gestrekt op de bank. Er is tv-werk, een YouTube-kanaal en er moet ook geklust worden in hun nieuwe stek aan de Costa de Sol, dat gereedgemaakt moet worden voor de verhuur.

  Interview