Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport stapt met frisse wind toekomst in

  Ziggo Sport is de sportzender van VodafoneZiggo. In de afgelopen maanden raakte de sportzender enkele belangrijke uitzendrechten kwijt.
  Jarco Kriek
  20 july 2021
  comments 6
  Ziggo Sport stapt met frisse wind toekomst in
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo zet Ziggo Sport in als marketing tool bij bedrijfsonderdeel Ziggo. Met het alleen bij Ziggo beschikbare gratis kanaal Ziggo Sport kan op dit moment onder meer naar de spannende strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Formule 1 gekeken worden. Ook belangrijke Europese voetbalcompetities als Champions League, Premier League en La Liga zijn bij Ziggo Sport live te volgen. Nederlanders die bij een andere distributeur naar tv kijken – bijvoorbeeld bij KPN, Canal Digitaal of T-Mobile – dienen een aanvullend abonnement van rond 15 euro per maand voor betaalzender Ziggo Sport Totaal te kopen om naar de gelijke content te kijken.

   

  Nieuwe leiding Ziggo Sport

  Sinds Ziggo Sport in Nederland in 2015 begon, heeft Will Moerer de functie van directeur ingevuld. Vóór Ziggo Sport had Moerer de leiding over Sport1. Na de fusie van de voormalig kabelbedrijven UPC en Ziggo werd Sport1 omgedoopt tot Ziggo Sport. Moerer gaat na twintig jaar actief te zijn geweest in de sporttelevisiewereld in september met prepensioen. Als opvolger heeft VodafoneZiggo Marcel Beerthuizen als directeur van Ziggo Sport aangesteld.

   

  Will Moerer

  Will Moerer over zijn naderend afscheid bij Ziggo Sport. "Na ruim vijf geweldige jaren bij Ziggo Sport ga ik genieten van mijn prepensioen. Ik ben trots dat de zender in deze tijd als best bekeken sportzender een plek heeft verworven in de harten van Nederlandse sportliefhebbers. Nu is het tijd voor een nieuwe fase waarin de zender verder kan groeien. Marcel is met zijn ervaring en netwerk in zowel de Nederlandse sport als het Nederlandse bedrijfsleven de juiste persoon om deze groei te begeleiden. Ik wens hem daarbij alle succes."

   

  Marcel Beerthuizen

  Opvolger Marcel Beerthuizen is gespecialiseerd in sport sponsorship en marketing, en is daarnaast fanatiek sportfan. Met zijn bureau bigplans adviseerde hij merken in de wereld van partnership marketing, zoals ING en HollandCasino. Daarvoor heeft hij onder andere het bureau TBWABrand Experience Company opgericht en geleid. "In deze rol, op het snijvlak van sport, media en marketing, kan ik al mijn kennis en ervaring inzetten die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. Het maakt me trots dat ik Will Moerer mag opvolgen en samen met het team van Ziggo Sport ga werken aan de toekomst."

   

  Moeilijke periode

  Beerthuizen stapt bij Ziggo Sport in een moeilijke periode binnen. De sportzender heeft diverse belangrijke uitzendrechten verloren. Zo kan alleen tot het einde van dit seizoen nog naar Formule 1 op Ziggo Sport gekeken worden. Ook het Premier League-voetbal verdwijnt volgend jaar zomer uit de programmering van de sportzender. In beide gevallen verhuizen de uitzendrechten en dus ook de uitzendingen naar de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT). Daarnaast is NBA basketbal niet meer bij Ziggo Sport te zien. Ook voor verlenging van de uitzendrechten van andere voetbalcompetities zoals La Liga moet Ziggo Sport rekening gaan houden met een biedingsstrijd met NENT.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport Totaal

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Unforgotten

  Unforgotten
  BBC First om 20:00 uur
  Sunny onderzoekt een bizarre moordzaak. Hij kan Cassies speurneus goed gebruiken, maar zij heeft geen zin in een nieuwe zaak.

  TV-TIP Chateau Christmas

  Chateau Christmas
  RTL 8 om 20:28 uur
  De beroemde pianiste Margot viert Kerst met haar familie op een romantisch kasteel. Daar loopt ze haar ex weer tegen het lijf.

  Interview

  • *

   Dominique Devenport

   Sisi

   Meer historisch dan romantisch, maar daarom niet minder meeslepend. De NPO neemt kostuumdramaserieliefhebbers op de drempel van het nieuwe jaar mee naar het negentiende-eeuwse Wenen van de legendarische keizerin Sisi.
   Reacties0 reactie(s)