Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport stapt met frisse wind toekomst in

  Ziggo Sport is de sportzender van VodafoneZiggo. In de afgelopen maanden raakte de sportzender enkele belangrijke uitzendrechten kwijt.
  Jarco Kriek
  20 juli 2021
  comments 6
  Ziggo Sport stapt met frisse wind toekomst in
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo zet Ziggo Sport in als marketing tool bij bedrijfsonderdeel Ziggo. Met het alleen bij Ziggo beschikbare gratis kanaal Ziggo Sport kan op dit moment onder meer naar de spannende strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Formule 1 gekeken worden. Ook belangrijke Europese voetbalcompetities als Champions League, Premier League en La Liga zijn bij Ziggo Sport live te volgen. Nederlanders die bij een andere distributeur naar tv kijken – bijvoorbeeld bij KPN, Canal Digitaal of T-Mobile – dienen een aanvullend abonnement van rond 15 euro per maand voor betaalzender Ziggo Sport Totaal te kopen om naar de gelijke content te kijken.

   

  Nieuwe leiding Ziggo Sport

  Sinds Ziggo Sport in Nederland in 2015 begon, heeft Will Moerer de functie van directeur ingevuld. Vóór Ziggo Sport had Moerer de leiding over Sport1. Na de fusie van de voormalig kabelbedrijven UPC en Ziggo werd Sport1 omgedoopt tot Ziggo Sport. Moerer gaat na twintig jaar actief te zijn geweest in de sporttelevisiewereld in september met prepensioen. Als opvolger heeft VodafoneZiggo Marcel Beerthuizen als directeur van Ziggo Sport aangesteld.

   

  Will Moerer

  Will Moerer over zijn naderend afscheid bij Ziggo Sport. "Na ruim vijf geweldige jaren bij Ziggo Sport ga ik genieten van mijn prepensioen. Ik ben trots dat de zender in deze tijd als best bekeken sportzender een plek heeft verworven in de harten van Nederlandse sportliefhebbers. Nu is het tijd voor een nieuwe fase waarin de zender verder kan groeien. Marcel is met zijn ervaring en netwerk in zowel de Nederlandse sport als het Nederlandse bedrijfsleven de juiste persoon om deze groei te begeleiden. Ik wens hem daarbij alle succes."

   

  Marcel Beerthuizen

  Opvolger Marcel Beerthuizen is gespecialiseerd in sport sponsorship en marketing, en is daarnaast fanatiek sportfan. Met zijn bureau bigplans adviseerde hij merken in de wereld van partnership marketing, zoals ING en HollandCasino. Daarvoor heeft hij onder andere het bureau TBWABrand Experience Company opgericht en geleid. "In deze rol, op het snijvlak van sport, media en marketing, kan ik al mijn kennis en ervaring inzetten die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. Het maakt me trots dat ik Will Moerer mag opvolgen en samen met het team van Ziggo Sport ga werken aan de toekomst."

   

  Moeilijke periode

  Beerthuizen stapt bij Ziggo Sport in een moeilijke periode binnen. De sportzender heeft diverse belangrijke uitzendrechten verloren. Zo kan alleen tot het einde van dit seizoen nog naar Formule 1 op Ziggo Sport gekeken worden. Ook het Premier League-voetbal verdwijnt volgend jaar zomer uit de programmering van de sportzender. In beide gevallen verhuizen de uitzendrechten en dus ook de uitzendingen naar de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay" target="_blank">Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT). Daarnaast is NBA basketbal niet meer bij Ziggo Sport te zien. Ook voor verlenging van de uitzendrechten van andere voetbalcompetities zoals La Liga moet Ziggo Sport rekening gaan houden met een biedingsstrijd met NENT.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport Totaal

  Reacties

 1. TV-TIP Reizen Waes: Wereldsteden

  Reizen Waes: Wereldsteden
  NPO 3 om 20:15 uur
  São Paulo hoort zonder twijfel thuis in het rijtje van bijzondere wereldsteden. Met meer dan 24 miljoen inwoners is São Paulo niet alleen de grootste stad van Brazilië, maar ook van het hele Zuid-Amerikaanse continent. De megastad draagt de toepasselijke bijnaam ‘selva de pedra’ of ‘de betonnen jungle’. Maar Tom ontdekt dat er ook in een betonwoestijn heel wat te beleven valt.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:23 uur
  De slingers zijn al opgehangen, maar van feest is bij de start van het finaleweekend nog geen sprake. Terwijl vreugde en verdriet om voorrang vechten, gaan de drie finalisten aan de slag met de technische opdracht: een teckel van chocolade, geïnspireerd op Nhaan, de blaffer van Janny. Het slotakkoord is het spektakelstuk, waarbij de finalisten diverse technieken moet laten zien. Wie bakt zich naar de Heel Holland bakt-bokaal?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)