Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport verlengt diverse uitzendrechten, Ligue 1 en BNXT League

  VodafoneZiggo heeft ten behoeve van Ziggo Sport de uitzendrechten van diverse sportcompetities verlengd en ook voor het eerst aangekocht.
  Jarco Kriek
  26 july 2021
  comments 4
  Ziggo Sport verlengt diverse uitzendrechten, Ligue 1 en BNXT League
  Foto Getty Images

  Totaal TV publiceerde dit weekend op basis van door Ziggo Sport aan tv-gidsen verstrekte programmagegevens al dat de sportzender wedstrijden uit de Franse voetbalcompetitie Ligue 1 gaat uitzenden. Dit wordt nu door Ziggo Sport aan ons bevestigd.

   

  Meer voetbal

  Ziggo Sport gaat vanaf komend seizoen 2021/2022 uitgebreid aandacht besteden aan de Franse voetbalcompetitie; de Ligue 1. De zender slaagde erin om de uitzendrechten voor de komende seizoenen te verwerven. Dit betekent dat sterren als Mbappé en Neymar, maar ook de Nederlanders Wijnaldum, Stengs en Kluivert, wekelijks via Ziggo Sport te volgen zijn. Bovendien staat Olympique Lyon dit seizoen onder leiding van Peter Bosz. Eerder al verlengde Ziggo Sport het contract met de Italiaanse Serie A. Naast de Franse en Italiaanse voetbalcompetitie beschikt de zender onder andere ook over de uitzendrechten van de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga. Uiteraard blijft ook de UEFA Champions League, net als de kwalificatie-interlands voor het WK 2022 in Qatar, via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien. Datzelfde geldt voor het bekervoetbal om de FA Cup, Copa del Rey en de Coppa Italia.

   

  Verlenging uitzendrechten

  Ziggo Sport verlengde ook de uitzendrechten voor de IndyCar series, de Formule E en het Six Nations Rugby voor meerdere jaren. De sportzender gaat in zijn programmering meer tijd besteden aan de IndyCar series. Deze raceklasse, waarin de Nederlander Rinus van Kalmthout dit jaar zijn eerste race won, wint steeds meer aan populariteit. Naast de IndyCar series en de Formule E, met daarin de Nederlanders Robin Frijns en Nyck de Vries, zal Ziggo Sport ook de W-Series (met Beitske Visser), DTM, Supercars, Porsche Carrera Cup, Ferrari Challenge en WRC blijven uitzenden.

   

  Rugby

  Het belangrijkste jaarlijkse rugbytoernooi ter wereld, de Six Nations, is in februari 2022 weer op Ziggo Sport te zien. Ook worden de Six Nations voor vrouwen toegevoegd aan het uitzendschema.

   

  BNXT League

  De nieuwe basketbalcompetitie met clubs uit Nederland en België, de BNXT League, is vanaf februari 2022 via Ziggo Sport te zien. Gedurende het basketbalseizoen gaat het om ruim dertig wedstrijden. Vanaf het moment dat de Nationale basketbalcompetities in Nederland en België zijn afgelopen, zendt Ziggo Sport op vrijdagavonden een rechtstreeks duel uit tussen een team uit Nederland en België. De nationale play-offs, maar ook de play-offs tussen de beste Belgische en Nederlandse teams, worden uiteraard ook live op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal uitgezonden.

   

  Ziggo

  Ziggo Sport is een digitaal basiskanaal dat zonder meerkosten bij kabelbedrijf Ziggo in het basispakket is opgenomen. Nederlanders die bij andere distributeurs – zoals KPN, Canal Digitaal en T-Mobile – tv-diensten kopen, dienen voor het bekijken van dit sportcontent het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement te kopen.

   

  Viaplay

  VodafoneZiggo investeert deze zomer in uitzendrechten omdat het in 2022 de rechten van Formule 1 en Premier League kwijtraakt aan Nordic Entertainment Group (NENT). Dit Zweedse mediabedrijf gaat de uitzendrechten gebruiken om in Nederland streamingdienst Viaplay in de markt te zetten.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalvoetbalLigue 1Serie Auitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP WK-Kwalificatie Voetbal (v): Nederland - Belarus

  WK-Kwalificatie Voetbal (v): Nederland - Belarus
  NPO 1 om 20:24 uur
  Vier dagen na de oefenpot tegen de Britten en een week voor de start van het EK kruist Oranje de degens met de dames van Belarus.

  TV-TIP Zwarte Zwanen

  Zwarte Zwanen
  NPO 2 om 20:24 uur
  Ook in het achtste deel van Zwarte Zwanen duikt Cees Grimbergen in de wereld van oude sokken, niet behaalde rendementen en indexeringen.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)