Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport zet nieuwe 4K-techniek in bij ABN AMRO Open tennis

  VodafoneZiggo gaat bij het tennistoernooi ABN AMRO Open in Rotterdam Ahoy voor het eerst een nieuwe 360 graden-techniek in 4K-beeldkwaliteit gebruiken.
  Jarco Kriek
  13 februari 2023
  comments 1
  Ziggo Sport zet nieuwe 4K-techniek in bij ABN AMRO Open tennis
  Foto Getty Images

  Ziggo Sport wil met de zogenaamde Ziggo Sport Centre Court Cam de tenniswedstrijden gespeeld tijdens het toernooi in Rotterdam Ahoy realtime dichterbij de fans brengen. Hiervoor wordt het Insta360 Titan systeem gebruikt. Dit telt acht lichtgevoelige ultra-groothoek lenzen en staat opgesteld in het fotografenvak in het Rotterdamse evenementencomplex. Het systeem streamt de tenniswedstrijden in 4K-beeldkwaliteit. De beelden zijn live te bekijken via het YouTube-kanaal en de website van Ziggo Sport.

   

  Tweede scherm

  Kijkers kunnen de camera thuis bedienen, het speelveld van alle kanten bekijken en elk detail van de wedstrijd volgen. "Daarmee bieden we iedereen een unieke second screen ervaring", aldus Ziggo Sport.

   

  Ziggo Sport 4K

  Het ABN AMRO Open tennistoernooi wordt deze week in Rotterdam Ahoy tot en met 19 februari gespeeld. Ziggo Sport zendt het tennistoernooi uit. Ziggo-klanten kunnen zonder extra te betalen via het kanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14 naar dit sportevenement kijken. Bij andere providers zoals KPN, T-Mobile, Delta en Caiway is hiervoor het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement nodig. Ziggo-klanten met een Mediabox Next, Next Mini of met eigen hardware kunnen Ziggo Sport in 4K kijken. ABN AMRO Open wordt echter niet in volwaardige maar opgewaardeerde 4K-beeldresolutie uitgezonden.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo Sporttennis4Kbeeldkwaliteitbeeldresolutie

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview