Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo stelt einde analoge radio naar 2022 uit: nog langer wachten op snellere upload?

  Net als bij de uitschakeling van analoge tv stelt Ziggo ook bij analoge radio het eindtijdstip van de dienst enige tijd uit.
  Jarco Kriek
  12 oktober 2021
  comments 2
  Ziggo stelt einde analoge radio naar 2022 uit: nog langer wachten op snellere upload?
  Foto Getty Images

  Ziggo communiceert al bijna een jaar dat het einde van analoge FM-kabelradio in het gehele verzorgingsgebied voor het einde van 2021 zou plaatsvinden. Het kabelbedrijf begon de gefaseerde uitschakeling van analoge radio eind februari in de regio Capelle aan den IJssel. In een persbericht rond de uitschakeling van analoge FM-kabelradio in de regio’s Den Bosch, Tilburg en Breda maakte het kabelbedrijf tussen de regels door zonder verdere opgave van reden(en) het uitstel bekend. Ziggo gaat er op dit moment vanuit dat analoge radio bij alle klanten in het gehele verzorgingsgebied in de loop van het eerste kwartaal 2022 tot het verleden behoort.

   

  De Digitale Radio

  Ziggo schuift als belangrijkste alternatief digitale kabelradio naar voren. Om makkelijk en op een soortgelijke manier als analoge kabelradio digitaal te luisteren, heeft Ziggo een losse digitale radio-ontvanger onder de naam De Digitale Radio op de markt gebracht. Ziggo-klanten kunnen dit apparaat tegen een gereduceerde aanschafprijs van vijftig euro kopen. Ziggo stelde eerder het uitschakelen van analoge radio in de regio Amsterdam drie weken omwille van De Digitale Radio uit. Fabrikant Quantis had door de grote vraag naar deze digitale radio-ontvanger te kampen met leveringsproblemen.

   

  Upload

  Of de vertraging bij het uitschakelen van analoge FM-kabelradio gevolgen heeft voor het verhogen van de uploadsnelheid moet worden bezien. Ziggo schakelt analoge FM-kabelradio uit om voldoende bandbreedte vrij te maken voor het verhogen van de uploadsnelheid bij de dienst vast internet. Ziggo heeft altijd gesteld dat analoge FM-kabelradio voor het begin van 2022 vergane glorie op het Ziggo-kabelnetwerk diende te zijn. Dit is naar het nu lijkt dus met enkele maanden uitgesteld. Na de uitschakeling van analoge radio kan de huidige uploadsnelheid van 50Mbps verhoogd worden naar een snelheid tussen 100 en 300Mbps.

  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelinganaloge radioanaloge FM-kabelradiointernetinternetsnelheidupload

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Keuringsdienst van waarde

  Keuringsdienst van waarde
  BVN-TV om 09:55 uur
  Skyr, zuivel helemaal uit IJsland, die barst van de calcium en eiwitten. Maar is dat gezonde witte goedje nou yoghurt of kwark?

  TV-TIP Crazy Rich Asians

  Crazy Rich Asians
  Net5 om 20:30 uur
  Rachel vergezelt haar vriend Nick naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Daar ontdekt zij dat Nick stinkend rijk is.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)