Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo stelt einde analoge radio naar 2022 uit: nog langer wachten op snellere upload?

  Net als bij de uitschakeling van analoge tv stelt Ziggo ook bij analoge radio het eindtijdstip van de dienst enige tijd uit.
  Jarco Kriek
  12 oktober 2021
  comments 2
  Ziggo stelt einde analoge radio naar 2022 uit: nog langer wachten op snellere upload?
  Foto Getty Images

  Ziggo communiceert al bijna een jaar dat het einde van analoge FM-kabelradio in het gehele verzorgingsgebied voor het einde van 2021 zou plaatsvinden. Het kabelbedrijf begon de gefaseerde uitschakeling van analoge radio eind februari in de regio Capelle aan den IJssel. In een persbericht rond de uitschakeling van analoge FM-kabelradio in de regio’s Den Bosch, Tilburg en Breda maakte het kabelbedrijf tussen de regels door zonder verdere opgave van reden(en) het uitstel bekend. Ziggo gaat er op dit moment vanuit dat analoge radio bij alle klanten in het gehele verzorgingsgebied in de loop van het eerste kwartaal 2022 tot het verleden behoort.

   

  De Digitale Radio

  Ziggo schuift als belangrijkste alternatief digitale kabelradio naar voren. Om makkelijk en op een soortgelijke manier als analoge kabelradio digitaal te luisteren, heeft Ziggo een losse digitale radio-ontvanger onder de naam De Digitale Radio op de markt gebracht. Ziggo-klanten kunnen dit apparaat tegen een gereduceerde aanschafprijs van vijftig euro kopen. Ziggo stelde eerder het uitschakelen van analoge radio in de regio Amsterdam drie weken omwille van De Digitale Radio uit. Fabrikant Quantis had door de grote vraag naar deze digitale radio-ontvanger te kampen met leveringsproblemen.

   

  Upload

  Of de vertraging bij het uitschakelen van analoge FM-kabelradio gevolgen heeft voor het verhogen van de uploadsnelheid moet worden bezien. Ziggo schakelt analoge FM-kabelradio uit om voldoende bandbreedte vrij te maken voor het verhogen van de uploadsnelheid bij de dienst vast internet. Ziggo heeft altijd gesteld dat analoge FM-kabelradio voor het begin van 2022 vergane glorie op het Ziggo-kabelnetwerk diende te zijn. Dit is naar het nu lijkt dus met enkele maanden uitgesteld. Na de uitschakeling van analoge radio kan de huidige uploadsnelheid van 50Mbps verhoogd worden naar een snelheid tussen 100 en 300Mbps.

  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelinganaloge radioanaloge FM-kabelradiointernetinternetsnelheidupload

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)