Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo stelt einde analoge radio naar 2022 uit: nog langer wachten op snellere upload?

  Net als bij de uitschakeling van analoge tv stelt Ziggo ook bij analoge radio het eindtijdstip van de dienst enige tijd uit.
  Jarco Kriek
  12 october 2021
  comments 2
  Ziggo stelt einde analoge radio naar 2022 uit: nog langer wachten op snellere upload?
  Foto Getty Images

  Ziggo communiceert al bijna een jaar dat het einde van analoge FM-kabelradio in het gehele verzorgingsgebied voor het einde van 2021 zou plaatsvinden. Het kabelbedrijf begon de gefaseerde uitschakeling van analoge radio eind februari in de regio Capelle aan den IJssel. In een persbericht rond de uitschakeling van analoge FM-kabelradio in de regio’s Den Bosch, Tilburg en Breda maakte het kabelbedrijf tussen de regels door zonder verdere opgave van reden(en) het uitstel bekend. Ziggo gaat er op dit moment vanuit dat analoge radio bij alle klanten in het gehele verzorgingsgebied in de loop van het eerste kwartaal 2022 tot het verleden behoort.

   

  De Digitale Radio

  Ziggo schuift als belangrijkste alternatief digitale kabelradio naar voren. Om makkelijk en op een soortgelijke manier als analoge kabelradio digitaal te luisteren, heeft Ziggo een losse digitale radio-ontvanger onder de naam De Digitale Radio op de markt gebracht. Ziggo-klanten kunnen dit apparaat tegen een gereduceerde aanschafprijs van vijftig euro kopen. Ziggo stelde eerder het uitschakelen van analoge radio in de regio Amsterdam drie weken omwille van De Digitale Radio uit. Fabrikant Quantis had door de grote vraag naar deze digitale radio-ontvanger te kampen met leveringsproblemen.

   

  Upload

  Of de vertraging bij het uitschakelen van analoge FM-kabelradio gevolgen heeft voor het verhogen van de uploadsnelheid moet worden bezien. Ziggo schakelt analoge FM-kabelradio uit om voldoende bandbreedte vrij te maken voor het verhogen van de uploadsnelheid bij de dienst vast internet. Ziggo heeft altijd gesteld dat analoge FM-kabelradio voor het begin van 2022 vergane glorie op het Ziggo-kabelnetwerk diende te zijn. Dit is naar het nu lijkt dus met enkele maanden uitgesteld. Na de uitschakeling van analoge radio kan de huidige uploadsnelheid van 50Mbps verhoogd worden naar een snelheid tussen 100 en 300Mbps.

  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelinganaloge radioanaloge FM-kabelradiointernetinternetsnelheidupload

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Next Level Chef

  Next Level Chef
  Net 5 om 19:30 uur
  Na MasterChef en Hell’s Kitchen pakt de vuilbekkende kookgoeroe Gordon Ramsay het in de kookwedstrijd Next Level Chef net even anders aan.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)