Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo stelt opwaardering lokaal HD-aanbod uit’

  Diverse lokale omroepen lieten vorige week weten dat hun tv-zenders vanaf 3 november in HD-kwaliteit via het kabelnetwerk van Ziggo beschikbaar zouden komen.
  Jarco Kriek
  18 oktober 2021
  comments 6
  ‘Ziggo stelt opwaardering lokaal HD-aanbod uit’
  Foto Getty Images

  De lokale omroepen RTV Katwijk (Katwijk), Sleutelstad (Leiden) en Unity.nu (regio Leiden) lieten vorige weken via eigen nieuwskanalen weten dat hun tv-zenders vanaf 3 november in HD-kwaliteit in de eigen gemeenten en daar omliggende plaatsen bekeken konden worden. Om dit mogelijk te maken, moet Ziggo in de distributieketen apparatuur vervangen. Diverse lokale omroepen in Nederland bieden het aanvoersignaal aan distributeurs als Ziggo, KPN en T-Mobile in HD-kwaliteit aan.

   

  Uitstel

  Of de drie Zuid-Hollandse lokale omroepen vanaf 3 november daadwerkelijk in HD te bekijken zijn, valt overigens nog te bezien. Op Twitter meldt Teylinger journalist Piet van den Vooren dat de HD-doorgifte van deze lokale omroepen toch later zal plaatsvinden. Hoelang het uitstel gaat duren, wordt niet vermeld. Het samenvoegen van regio’s Leiden, Duin- en Bollenstreek en Alphen aan de Rijn – waar binnen deze lokale omroepen opereren – gaat volgens de journalist wel op 3 november door.

   

  Lokaal in HD

  De drie Zuid-Hollandse lokale omroepen zijn overigens niet de eerste die in HD-kwaliteit bij Ziggo in het aanbod worden opgenomen. Lokale omroep Centraal is in het HD-beeldformaat 720P bij Ziggo in en om Weststellingwerf te bewonderen.

  ZiggoVodafoneZiggoHDlokale omroep

  Reacties