Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo stelt opwaardering lokaal HD-aanbod uit’

  Diverse lokale omroepen lieten vorige week weten dat hun tv-zenders vanaf 3 november in HD-kwaliteit via het kabelnetwerk van Ziggo beschikbaar zouden komen.
  Jarco Kriek
  18 october 2021
  comments 6
  ‘Ziggo stelt opwaardering lokaal HD-aanbod uit’
  Foto Getty Images

  De lokale omroepen RTV Katwijk (Katwijk), Sleutelstad (Leiden) en Unity.nu (regio Leiden) lieten vorige weken via eigen nieuwskanalen weten dat hun tv-zenders vanaf 3 november in HD-kwaliteit in de eigen gemeenten en daar omliggende plaatsen bekeken konden worden. Om dit mogelijk te maken, moet Ziggo in de distributieketen apparatuur vervangen. Diverse lokale omroepen in Nederland bieden het aanvoersignaal aan distributeurs als Ziggo, KPN en T-Mobile in HD-kwaliteit aan.

   

  Uitstel

  Of de drie Zuid-Hollandse lokale omroepen vanaf 3 november daadwerkelijk in HD te bekijken zijn, valt overigens nog te bezien. Op Twitter meldt Teylinger journalist Piet van den Vooren dat de HD-doorgifte van deze lokale omroepen toch later zal plaatsvinden. Hoelang het uitstel gaat duren, wordt niet vermeld. Het samenvoegen van regio’s Leiden, Duin- en Bollenstreek en Alphen aan de Rijn – waar binnen deze lokale omroepen opereren – gaat volgens de journalist wel op 3 november door.

   

  Lokaal in HD

  De drie Zuid-Hollandse lokale omroepen zijn overigens niet de eerste die in HD-kwaliteit bij Ziggo in het aanbod worden opgenomen. Lokale omroep Centraal is in het HD-beeldformaat 720P bij Ziggo in en om Weststellingwerf te bewonderen.

  ZiggoVodafoneZiggoHDlokale omroep

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Freeks wilde wereld

  Freeks wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Freek Vonk reist naar Nepal om de Bengaalse tijger in het echt te zien. Dit indrukwekkende dier is met uitsterven bedreigd.

  TV-TIP Christmas in Evergreen

  Christmas in Evergreen
  RTL 8 om 20:28 uur
  Allie is dierenarts in Evergreen. Ze ontmoet weduwnaar Ryan en zijn dochtertje Zoe, die vast zitten vanwege een sneeuwstorm.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)