Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo stelt opwaardering lokaal HD-aanbod uit’

  Diverse lokale omroepen lieten vorige week weten dat hun tv-zenders vanaf 3 november in HD-kwaliteit via het kabelnetwerk van Ziggo beschikbaar zouden komen.
  Jarco Kriek
  18 october 2021
  comments 6
  ‘Ziggo stelt opwaardering lokaal HD-aanbod uit’
  Foto Getty Images

  De lokale omroepen RTV Katwijk (Katwijk), Sleutelstad (Leiden) en Unity.nu (regio Leiden) lieten vorige weken via eigen nieuwskanalen weten dat hun tv-zenders vanaf 3 november in HD-kwaliteit in de eigen gemeenten en daar omliggende plaatsen bekeken konden worden. Om dit mogelijk te maken, moet Ziggo in de distributieketen apparatuur vervangen. Diverse lokale omroepen in Nederland bieden het aanvoersignaal aan distributeurs als Ziggo, KPN en T-Mobile in HD-kwaliteit aan.

   

  Uitstel

  Of de drie Zuid-Hollandse lokale omroepen vanaf 3 november daadwerkelijk in HD te bekijken zijn, valt overigens nog te bezien. Op Twitter meldt Teylinger journalist Piet van den Vooren dat de HD-doorgifte van deze lokale omroepen toch later zal plaatsvinden. Hoelang het uitstel gaat duren, wordt niet vermeld. Het samenvoegen van regio’s Leiden, Duin- en Bollenstreek en Alphen aan de Rijn – waar binnen deze lokale omroepen opereren – gaat volgens de journalist wel op 3 november door.

   

  Lokaal in HD

  De drie Zuid-Hollandse lokale omroepen zijn overigens niet de eerste die in HD-kwaliteit bij Ziggo in het aanbod worden opgenomen. Lokale omroep Centraal is in het HD-beeldformaat 720P bij Ziggo in en om Weststellingwerf te bewonderen.

  ZiggoVodafoneZiggoHDlokale omroep

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview