Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  UPDATE: Ziggo stelt verbetering Mediabox Next en Next Mini vanwege problemen uit

  Ziggo-klanten die de Mediabox Next of Next Mini gebruiken en niet in Limburg of Noord-Brabant wonen, moeten nog even wachten op de update van hun decoder.
  Jarco Kriek
  17 september 2022
  comments 0
  UPDATE: Ziggo stelt verbetering Mediabox Next en Next Mini vanwege problemen uit

  Ziggo kondigde enkele weken geleden de komst aan van firmwareversie 4.42 voor de Mediabox Next en Next Mini. De nieuwe firmware is wel in Limburg en Noord-Brabant uitgerold, maar in de overige provincies in Nederland niet. Ziggo rolt nieuwe firmware altijd als eerste in twee provincies uit – meestal Limburg en Noord-Brabant – als test. Als blijkt dat er zich geen grote problemen voordoen, wordt de firmware gefaseerd aan alle klanten uitgeleverd.

   

  Problemen

  Naar nu blijkt hebben zich tijdens de uitrol van firmwareversie in de genoemde provincies problemen voorgedaan waardoor Ziggo de voorgenomen uitrol in de overige provincies tijdelijk moet stoppen. Het is overigens niet Ziggo dat deze mededeling aan communiceert: op het klant-helpt-klant community forum van het kabelbedrijf wordt deze melding door ‘super expert’ Dave (met uitroepteken) gedaan. Na navraag – waarschijnlijk via een voor andere gebruikers afgeschermd deel - bij leidinggevenden van het forum te hebben gedaan maakt hij het volgende openbaar: “Er zijn wat fouten ontdekt in de software en daarom is deze on hold gezet tot ie weer verder gelanceerd kan worden. Ze hopen zo snel mogelijk de overige provincies verder te voorzien van de uitrol.” De reden blijkt volgens de ‘super expert’ te zijn: “Wegens veiligheid redenen is dit even tijdelijk stop, maar ze verwachten hem snel weer uit te rollen verder.”

   

  Dit zijn de verbeteringen die in firmwareversie 4.42 zijn verwerkt.

   

  Update: Ziggo verwacht eind september de gefaseerde uitrol van firmwareversie 4.42 te kunnen hervatten.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox NextNext Minifirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)