Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo stopt eigen doorontwikkeling Mediabox Next en Next Mini

  Liberty Global heeft de verdere ontwikkeling van het Horizon videoplatform uitbesteed aan Infosys. Horizon is het onderliggende platform van de meest gebruikte Ziggo Mediaboxen.
  Jarco Kriek
  16 augustus 2023
  comments 3
  Ziggo stopt eigen doorontwikkeling Mediabox Next en Next Mini

  Het Horizon videoplatform wordt door Liberty Global in diverse Europese markten gebruikt waar het bedrijf tv- en videodiensten aanbiedt. Dit is onder meer in België, Ierland, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In Nederland is Liberty Global voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo, waarvan Ziggo onderdeel is. Bij dit kabelbedrijf wordt Horizon als onderliggend videoplatform gebruikt bij de bruikleendecoders Mediabox XL, Mediabox Next en Next Mini. De nieuwe ontwikkeling brengt dus ook wijzigingen bij Ziggo met zich mee.

   

  Ontwikkeling

  Met de overeenkomst is een bedrag van 1,5 miljard euro in een periode van vijf jaar gemoeid. Dit kan oplopen tot 2,3 miljard euro als de samenwerking tot acht jaar wordt uitgebreid. Liberty Global denkt jaarlijks 100 miljoen euro te kunnen besparen door de ontwikkeling van het Horizon videoplatform uit te besteden. De 400 Liberty Global-werknemers die bij de ontwikkeling van het Horizon videoplatform betrokken zijn, verhuizen naar Infosys. Hierdoor blijft de ontwikkeling van het platform in stand. Omdat in de toekomst onder meer de op AI gebaseerde Infosys-tool Topaz aan Horizon toegevoegd wordt, krijgt het platform zelfs een kwaliteitsimpuls.

   

  Providers

  Onderdeel van de nieuwe overeenkomst is tevens dat het Horizon videoplatform ook voor providers beschikbaar komt die geen banden hebben met Liberty Global. Liberty Global behoudt in de toekomst wel alle intellectuele eigendomen van het platform, dat inmiddels meer dan tien jaar wordt gebruikt. Het Ierse mediabedrijf met Amerikaanse roots houdt ook de controle over ook alle toekomstige doorontwikkelingen.

  Liberty GlobalZiggoVodafoneZiggoHorizonfirmwareMediabox NextNext MiniMediabox XLInfosys

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)