Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo test giga internet van de toekomst met Docsis 3.1

    VodafoneZiggo heeft de ambitie om vanaf 2020 over te schakelen op een vernieuwd netwerk dat klaar is voor Gigabit-snelheden van meer dan 1.000 Mbit/s. In Utrecht vindt de pilot plaats.
    Jan-Hein Visser
    22 augustus 2018
    comments 8
    Ziggo test giga internet van de toekomst met Docsis 3.1

    VodafoneZiggo heeft de ambitie om vanaf 2020 steeds meer van haar klanten over te schakelen op een vernieuwd netwerk dat klaar is voor Gigabit-snelheden. Met deze investering in haar netwerken kan VodafoneZiggo de explosieve groei in vraag naar bandbreedte en snelheid in de komende jaren ruim opvangen. De Utrechtse wijk Oog in Al krijgt de primeur: twintig huishoudens en bedrijven proberen het supersnelle internet via de kabel de komende maanden uit.

     

    Giga-snelheden via coax met Docsis 3.1

    De pilot met het nieuwe kabelnetwerk is gebaseerd op Docsis 3.1, een technologie die tot aan de voordeur verloopt via de bestaande tv-coaxkabel en véél meer netwerkcapaciteit kan bieden dan de huidige standaard. Uiteindelijk kunnen de internetsnelheden hierdoor oplopen tot 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gbit/s voor uploaden. De verbinding is daarnaast nóg stabieler, veiliger en de latency (de tijd die het netwerk nodig heeft om te reageren wanneer data wordt opgevraagd) korter. De regiogewjze afschakeling van analoge televisie gaat hiervoor veel ruimte creëren op het netwerk.

    Docsis 3.1GigainternetInternetZiggoVodafoneZiggoUtrechtKabelCoax

    Reacties

  1. TV-TIP Restaurants at the End of the World

    Restaurants at the End of the World
    National Geographic om 17:00 uur
    Op afgelegen eilandjes, in het ijs of boven op een klif; overal ter wereld vind je exclusieve restaurants in afgelegen oorden waar je niet even met bus 32 naartoe rijdt. In Restaurants at the End of the World reist chef-kok Kristen Kish de wereld rond op zoek naar dit soort culinaire hotspots. In deze eerste aflevering klautert ze naar de hooglanden van het Panamese Boquete. Hier, op 1700 meter boven zeeniveau, is een oude koffieplantage omgebouwd tot toprestaurant.

    TV-TIP Field Trip with Curtis Stone

    Field Trip with Curtis Stone
    24 Kitchen om 19:30 uur
    Voor de vaste kijker van MasterChef Australië is het een bekend gezicht: Curtis Stone. In Field Trip with Curtis Stone neemt de hippe chef het team van zijn Amerikaanse restaurant Maude mee op sleeptouw om op de grootste culinaire plekken ter wereld inspiratie op te doen voor het nieuwe menu en de wijnkaart van zijn sterrentent in Beverly Hills.

    Interview

    • *

      Paul de Leeuw

      Niet Klein Te Krijgen

      Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
      Reacties0 reactie(s)