Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo test HDR bij Ziggo Sport: regen van beeldklachten

  Een deel van de Ziggo-klanten is niet te spreken over de plotse slechtere beeldkwaliteit bij het basiskanaal Ziggo Sport.
  Jarco Kriek
  27 november 2023
  comments 2
  Ziggo test HDR bij Ziggo Sport: regen van beeldklachten
  Foto Getty Images

  Gebruikers van hoofdzakelijk de bruikleendecoder Next Mini klagen sinds enige dagen over de beeldkwaliteit van Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14. Deze zender wordt door Ziggo aangeboden in de 4K-resolutie 3820 bij 2160 pixels. Bij de beelden op dit kanaal is er overigens geen sprake van echte 4K, maar van naar deze uitzendnorm opgewaardeerde content. Bij de distributie van Ziggo Sport 4K gebruikt Ziggo sinds kort de beeldtechniek HDR. Dit zorgt bij menigeen voor een beeld waarbij de kleurweergave niet optimaal is. Op het community forum van het kabelbedrijf is een klachtenregen te lezen.

   

  Terugkijken

  Wie via kanaal 400 met een CI+ module en smartcard of de 4K-bruikleendecoder Mediabox Next live naar Ziggo Sport 4K kijkt, heeft nog geen last van de HDR-weergave. Het verschil met de Next Mini is dat in dat deze kleine decoder IPTV gebruikt in plaats van DVB-C. Bij het terugkijken via de Mediabox Next wordt omgeschakeld naar IPTV, en dan blijkt dat HDR wel via de distributie wordt meegezonden, met alle mogelijke nadelige effecten voor de weergave.

   

  Verleden

  Het is niet de eerste keer dat Ziggo-klanten klagen over de kleuren van het beeld bij uitzendingen waarbij HDR wordt gebruikt. Ook bij eerdere 4K-evenementenkanalen rondom mondiale sportevenementen, zoals het WK voetbal en de Olympische Spelen, waren er klachten over gebruik van HDR (HLG). De klachten bij het UHD-kanaal van ESPN – dat ook in HDR wordt aangeboden – zijn echter minder.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport 4K4KHDRHLGbeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)