Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo test hogere uploadsnelheid’

  Gaat de wens van menig Ziggo-klant binnenkort dan toch in vervulling? Meerdere meldingen op het internet wijzen erop dat het kabelbedrijf een hogere uploadsnelheid test.
  Jarco Kriek
  27 september 2022
  comments 0
  ‘Ziggo test hogere uploadsnelheid’
  Foto Getty Images

  Ziggo biedt consumenten met het GIGA-abonnement op dit moment een maximale uploadsnelheid van 50Mbps. Bij een zakelijke variant van hetzelfde abonnement bedraagt de uploadsnelheid 70Mbps. Veel minder dan internetaanbieders als KPN, Delta Fiber (Delta en Caiway) en T-Mobile, die via glasvezel symmetrische internetsnelheden tot 1Gbps leveren. Maar voor veel – maar zeker niet alle – gebruikers is de uploadsnelheid die Ziggo op dit moment levert, gekoppeld aan de maximale downloadsnelheid van 1Gbps voldoende. Desondanks is de roep onder Ziggo-klanten naar een hogere uploadsnelheid aan het toenemen,

   

  Thuiswerken

  Zeker nu enkele dagen per week thuiswerken in een groeiend aantal sectoren eerder standaard dan uitzondering is geworden, komt een verhoging van de uploadsnelheid op het Ziggo-netwerk op een goed moment. Bij thuiswerken wordt vaak gebruikt gemaakt van clouddiensten. Bij bepaalde beroepen die werken met bestanden van grote omvang worden deze met een hogere uploadsnelheid naar de cloudopslag overgebracht.

   

  Test

  Uit verschillende meldingen op internet blijkt dat Ziggo op klantniveau zonder aankondiging vooraf bezig is met het testen van een hogere uploadsnelheid. Het kabelbedrijf heeft hierover geen officiële melding naar buiten gebracht. In de meldingen van Ziggo-klanten op internet blijkt dat Ziggo bij enkele klanten die het GIGA-abonnement afnemen gedurende korte periode een tot drie keer hogere uploadsnelheid leverde: niet 50 maar 150Mbps dus.

   

  DOCSIS 3.1

  VodafoneZiggo maakte onlangs bekend dat bijna zeven miljoen aansluitingen naar gigabit en dus DOCSIS 3.1 zijn opgewaardeerd. Dit is ruim negentig procent van het totale aantal Ziggo-aansluitpunten. Voor het einde van dit jaar moeten alle aansluitingen naar de nieuwe standaard opgewaardeerd zijn. In gebieden waar de opwaardering van het netwerk inmiddels heeft plaatsgevonden is na de uitgevoerde werkzaamheden een aan DOCSIS 3.1 gekoppeld upstreamkanaal waarneembaar dat de weg naar een hogere uploadsnelheid vrijmaakt.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabitGigaNetuploadDOCSIS 3.1

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)