Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo test hogere uploadsnelheid’

  Gaat de wens van menig Ziggo-klant binnenkort dan toch in vervulling? Meerdere meldingen op het internet wijzen erop dat het kabelbedrijf een hogere uploadsnelheid test.
  Jarco Kriek
  27 september 2022
  comments 0
  ‘Ziggo test hogere uploadsnelheid’
  Foto Getty Images

  Ziggo biedt consumenten met het GIGA-abonnement op dit moment een maximale uploadsnelheid van 50Mbps. Bij een zakelijke variant van hetzelfde abonnement bedraagt de uploadsnelheid 70Mbps. Veel minder dan internetaanbieders als KPN, Delta Fiber (Delta en Caiway) en T-Mobile, die via glasvezel symmetrische internetsnelheden tot 1Gbps leveren. Maar voor veel – maar zeker niet alle – gebruikers is de uploadsnelheid die Ziggo op dit moment levert, gekoppeld aan de maximale downloadsnelheid van 1Gbps voldoende. Desondanks is de roep onder Ziggo-klanten naar een hogere uploadsnelheid aan het toenemen,

   

  Thuiswerken

  Zeker nu enkele dagen per week thuiswerken in een groeiend aantal sectoren eerder standaard dan uitzondering is geworden, komt een verhoging van de uploadsnelheid op het Ziggo-netwerk op een goed moment. Bij thuiswerken wordt vaak gebruikt gemaakt van clouddiensten. Bij bepaalde beroepen die werken met bestanden van grote omvang worden deze met een hogere uploadsnelheid naar de cloudopslag overgebracht.

   

  Test

  Uit verschillende meldingen op internet blijkt dat Ziggo op klantniveau zonder aankondiging vooraf bezig is met het testen van een hogere uploadsnelheid. Het kabelbedrijf heeft hierover geen officiële melding naar buiten gebracht. In de meldingen van Ziggo-klanten op internet blijkt dat Ziggo bij enkele klanten die het GIGA-abonnement afnemen gedurende korte periode een tot drie keer hogere uploadsnelheid leverde: niet 50 maar 150Mbps dus.

   

  DOCSIS 3.1

  VodafoneZiggo maakte onlangs bekend dat bijna zeven miljoen aansluitingen naar gigabit en dus DOCSIS 3.1 zijn opgewaardeerd. Dit is ruim negentig procent van het totale aantal Ziggo-aansluitpunten. Voor het einde van dit jaar moeten alle aansluitingen naar de nieuwe standaard opgewaardeerd zijn. In gebieden waar de opwaardering van het netwerk inmiddels heeft plaatsgevonden is na de uitgevoerde werkzaamheden een aan DOCSIS 3.1 gekoppeld upstreamkanaal waarneembaar dat de weg naar een hogere uploadsnelheid vrijmaakt.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabitGigaNetuploadDOCSIS 3.1

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview