Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo test hogere uploadsnelheid’

  Gaat de wens van menig Ziggo-klant binnenkort dan toch in vervulling? Meerdere meldingen op het internet wijzen erop dat het kabelbedrijf een hogere uploadsnelheid test.
  Jarco Kriek
  27 september 2022
  comments 0
  ‘Ziggo test hogere uploadsnelheid’
  Foto Getty Images

  Ziggo biedt consumenten met het GIGA-abonnement op dit moment een maximale uploadsnelheid van 50Mbps. Bij een zakelijke variant van hetzelfde abonnement bedraagt de uploadsnelheid 70Mbps. Veel minder dan internetaanbieders als KPN, Delta Fiber (Delta en Caiway) en T-Mobile, die via glasvezel symmetrische internetsnelheden tot 1Gbps leveren. Maar voor veel – maar zeker niet alle – gebruikers is de uploadsnelheid die Ziggo op dit moment levert, gekoppeld aan de maximale downloadsnelheid van 1Gbps voldoende. Desondanks is de roep onder Ziggo-klanten naar een hogere uploadsnelheid aan het toenemen,

   

  Thuiswerken

  Zeker nu enkele dagen per week thuiswerken in een groeiend aantal sectoren eerder standaard dan uitzondering is geworden, komt een verhoging van de uploadsnelheid op het Ziggo-netwerk op een goed moment. Bij thuiswerken wordt vaak gebruikt gemaakt van clouddiensten. Bij bepaalde beroepen die werken met bestanden van grote omvang worden deze met een hogere uploadsnelheid naar de cloudopslag overgebracht.

   

  Test

  Uit verschillende meldingen op internet blijkt dat Ziggo op klantniveau zonder aankondiging vooraf bezig is met het testen van een hogere uploadsnelheid. Het kabelbedrijf heeft hierover geen officiële melding naar buiten gebracht. In de meldingen van Ziggo-klanten op internet blijkt dat Ziggo bij enkele klanten die het GIGA-abonnement afnemen gedurende korte periode een tot drie keer hogere uploadsnelheid leverde: niet 50 maar 150Mbps dus.

   

  DOCSIS 3.1

  VodafoneZiggo maakte onlangs bekend dat bijna zeven miljoen aansluitingen naar gigabit en dus DOCSIS 3.1 zijn opgewaardeerd. Dit is ruim negentig procent van het totale aantal Ziggo-aansluitpunten. Voor het einde van dit jaar moeten alle aansluitingen naar de nieuwe standaard opgewaardeerd zijn. In gebieden waar de opwaardering van het netwerk inmiddels heeft plaatsgevonden is na de uitgevoerde werkzaamheden een aan DOCSIS 3.1 gekoppeld upstreamkanaal waarneembaar dat de weg naar een hogere uploadsnelheid vrijmaakt.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabitGigaNetuploadDOCSIS 3.1

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)