Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo test hogere uploadsnelheid’

  Gaat de wens van menig Ziggo-klant binnenkort dan toch in vervulling? Meerdere meldingen op het internet wijzen erop dat het kabelbedrijf een hogere uploadsnelheid test.
  Jarco Kriek
  27 september 2022
  comments 0
  ‘Ziggo test hogere uploadsnelheid’
  Foto Getty Images

  Ziggo biedt consumenten met het GIGA-abonnement op dit moment een maximale uploadsnelheid van 50Mbps. Bij een zakelijke variant van hetzelfde abonnement bedraagt de uploadsnelheid 70Mbps. Veel minder dan internetaanbieders als KPN, Delta Fiber (Delta en Caiway) en T-Mobile, die via glasvezel symmetrische internetsnelheden tot 1Gbps leveren. Maar voor veel – maar zeker niet alle – gebruikers is de uploadsnelheid die Ziggo op dit moment levert, gekoppeld aan de maximale downloadsnelheid van 1Gbps voldoende. Desondanks is de roep onder Ziggo-klanten naar een hogere uploadsnelheid aan het toenemen,

   

  Thuiswerken

  Zeker nu enkele dagen per week thuiswerken in een groeiend aantal sectoren eerder standaard dan uitzondering is geworden, komt een verhoging van de uploadsnelheid op het Ziggo-netwerk op een goed moment. Bij thuiswerken wordt vaak gebruikt gemaakt van clouddiensten. Bij bepaalde beroepen die werken met bestanden van grote omvang worden deze met een hogere uploadsnelheid naar de cloudopslag overgebracht.

   

  Test

  Uit verschillende meldingen op internet blijkt dat Ziggo op klantniveau zonder aankondiging vooraf bezig is met het testen van een hogere uploadsnelheid. Het kabelbedrijf heeft hierover geen officiële melding naar buiten gebracht. In de meldingen van Ziggo-klanten op internet blijkt dat Ziggo bij enkele klanten die het GIGA-abonnement afnemen gedurende korte periode een tot drie keer hogere uploadsnelheid leverde: niet 50 maar 150Mbps dus.

   

  DOCSIS 3.1

  VodafoneZiggo maakte onlangs bekend dat bijna zeven miljoen aansluitingen naar gigabit en dus DOCSIS 3.1 zijn opgewaardeerd. Dit is ruim negentig procent van het totale aantal Ziggo-aansluitpunten. Voor het einde van dit jaar moeten alle aansluitingen naar de nieuwe standaard opgewaardeerd zijn. In gebieden waar de opwaardering van het netwerk inmiddels heeft plaatsgevonden is na de uitgevoerde werkzaamheden een aan DOCSIS 3.1 gekoppeld upstreamkanaal waarneembaar dat de weg naar een hogere uploadsnelheid vrijmaakt.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabitGigaNetuploadDOCSIS 3.1

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)