Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo test nieuwe Mediabox Next

  Ziggo test onder een kleine groep klanten een nieuwe bruikleendecoder die vergelijkbaar met de huidige Mediabox Next is.
  Jarco Kriek
  22 juni 2021
  comments 1
  Ziggo test nieuwe Mediabox Next

  Ziggo heeft op vragen van Tweakers aan de techsite bevestigd dat het een externe test onder een klein aantal klanten met een nieuwe decoder is begonnen. Een woordvoerder van het kabelbedrijf verklapt dat het om een nieuwe decoder met dezelfde functionaliteit als de huidige Mediabox Next gaat. Ziggo spreekt tegen de groep klanten die voor de test zijn benaderd over ‘de vernieuwde Mediabox Next’. Wie is benaderd en interesse heeft om de nieuwe decoder te testen, krijgt een exemplaar gedurende de testperiode in bruikleen. Wanneer de test is afgelopen en de nieuwe decoder voor alle Ziggo-klanten beschikbaar komt, kan op dit moment niet worden gezegd. In het geval van Mediabox Next duurde de testperiode meer dan een jaar.

   

  Hardware

  Ziggo wil alleen maar kwijt dat ‘de vernieuwde Mediabox Next’ andere hardwarecomponenten heeft en dat de verschillen met de huidige versie minimaal zijn. Verder heeft de nieuwe decoder dezelfde functionaliteit als de huidige Mediabox Next.

   

  Liberty Global

  Liberty Global – dat verantwoordelijk is voor de technische gang van zaken omtrent tv en internet bij Ziggo – heeft vorig jaar wel een nieuwe settopbox in Polen gelanceerd. Het gaat in dat geval om de 4K Mini TV Box. Ziggo ontkende tegen Totaal TV destijds dat het plannen had 4K Mini TV Box in Nederland te gaan gebruiken. In deze decoder is namelijk geen DVB-C tuner aanwezig. Het leveren van lineaire tv-zenders verloopt via deze decoder via IP. Het is onduidelijk of ‘de vernieuwde Mediabox Next’ een variant is van de in Polen gebruikte 4K Mini TV Box.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetbruikleendecoderMediabox Next

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)