Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo test online kijken via Ziggo GO in betere beeldkwaliteit

  Ziggo test op dit moment de Ziggo GO-app voor de meest gebruikte mediaspelers met een hogere beeldresolutie. Dit leidt uiteindelijk tot een betere beeldervaring.
  Jarco Kriek
  21 februari 2023
  comments 4
  Ziggo test online kijken via Ziggo GO in betere beeldkwaliteit
  Foto Getty Images

  Het gaat om een test met de zenders NPO 1 en Ziggo Sport via de Ziggo GO-app voor online mediaspelers met het Android TV/Google TV-besturingssysteem en de Apple TV 4K/HD mediaspelers. Deze manier heet ook wel ‘kijken zonder kastje’ en wordt vooral gebruikt voor het kijken van tv- en videocontent buiten de woonkamer bijvoorbeeld in slaapkamers. De Ziggo GO-app voor online mediaspelers is te gebruiken als de mediaspeler online is via een internetverbinding van Ziggo. Gebruik in bijvoorbeeld een vakantiehuis in een ander Europees land is niet mogelijk.

   

  Nieuwe techniek

  Bij de test worden de twee genoemde zenders aangeboden in het hogere beeldformaat Full HD 1080p in plaats van het huidige 720p. Ziggo distribueert de teststreams daarbij met de H.265 (HEVC) codec. Al eerder testte KPN tijdens het WK voetbal in Qatar een soortgelijke variant bij het kanaal NPO 1 UHD.

   

  Tablet

  Ziggo test de nieuwe en betere kijkmogelijkheid alleen bij apps voor online mediaspelers. Het beeldformaat bij Ziggo GO voor mobiele apparaten zoals tablet en smartphone blijft vooralsnog hetzelfde, namelijk 720p.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo GOonlinetvtelevisiemediaspelerAndroid TVGoogle TVApple TV

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)