Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo test online kijken via Ziggo GO in betere beeldkwaliteit

  Ziggo test op dit moment de Ziggo GO-app voor de meest gebruikte mediaspelers met een hogere beeldresolutie. Dit leidt uiteindelijk tot een betere beeldervaring.
  Jarco Kriek
  21 februari 2023
  comments 4
  Ziggo test online kijken via Ziggo GO in betere beeldkwaliteit
  Foto Getty Images

  Het gaat om een test met de zenders NPO 1 en Ziggo Sport via de Ziggo GO-app voor online mediaspelers met het Android TV/Google TV-besturingssysteem en de Apple TV 4K/HD mediaspelers. Deze manier heet ook wel ‘kijken zonder kastje’ en wordt vooral gebruikt voor het kijken van tv- en videocontent buiten de woonkamer bijvoorbeeld in slaapkamers. De Ziggo GO-app voor online mediaspelers is te gebruiken als de mediaspeler online is via een internetverbinding van Ziggo. Gebruik in bijvoorbeeld een vakantiehuis in een ander Europees land is niet mogelijk.

   

  Nieuwe techniek

  Bij de test worden de twee genoemde zenders aangeboden in het hogere beeldformaat Full HD 1080p in plaats van het huidige 720p. Ziggo distribueert de teststreams daarbij met de H.265 (HEVC) codec. Al eerder testte KPN tijdens het WK voetbal in Qatar een soortgelijke variant bij het kanaal NPO 1 UHD.

   

  Tablet

  Ziggo test de nieuwe en betere kijkmogelijkheid alleen bij apps voor online mediaspelers. Het beeldformaat bij Ziggo GO voor mobiele apparaten zoals tablet en smartphone blijft vooralsnog hetzelfde, namelijk 720p.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo GOonlinetvtelevisiemediaspelerAndroid TVGoogle TVApple TV

  Reacties