Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo test verbeterde EPG

  Na veel kritiek van de abonnees begint Ziggo deze week met het testen van een verbeterde versie van de elektronische programmagids, ook wel EPG genoemd.
  Jarco Kriek
  6 december 2022
  comments 1
  Ziggo test verbeterde EPG

  Het gaat bij de verbetering van het huidige EPG-platform over de begin- en eindtijden van programma’s. Ziggo-abonnees klaagden de afgelopen jaren veel over problemen bij zelf opgenomen programma’s die zijn terug te leiden naar verkeerde begin- en/of eindtijden. Omdat Ziggo een systeem van cloudPVR gebruikt waarbij vrijwel een gehele uitzendstream van een zender lokaal op het netwerk wordt opgeslagen, heeft een verkeerde begin- en eindtijd ook gevolgen voor terugkijken via Replay TV. Met Replay TV kunnen programma’s direct vanuit de programmagids tot zeven dagen terug worden gekeken.

   

  Test

  Ziggo begint deze week met een test van een nieuw systeem waarbij begin- en eindtijden van programma’s en series automatisch worden bepaald. “Dit wordt vergeleken met de EPG informatie die op dat moment van toepassing is. Op het moment dat hier afwijkingen worden geconstateerd, wordt automatisch de EPG informatie geüpdatet”, zo geeft het kabelbedrijf zelf aan.

   

  Enkele zenders

  De test wordt uitgevoerd met enkele zenders. Dit zijn niet de veelbekeken zenders (zoals NPO 1, RTL 4 en SBS 6), maar Ziggo heeft gekozen voor het minder bekeken NPO 1 Extr, RTL Crime en het tweede publieke Vlaamse kanaal Canvas. Het kabelbedrijf onderbouwt deze keuze omdat abonnees op het klant-helpt-klant community forum bij deze zenders meer dan gemiddeld klaagden over verkeerde begin- en eindtijden.

  ZiggoVodafoneZiggoelektronische programmagidsEPGtvtelevisieReplay TVcloudPVR

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)