Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo test verbeterde EPG

  Na veel kritiek van de abonnees begint Ziggo deze week met het testen van een verbeterde versie van de elektronische programmagids, ook wel EPG genoemd.
  Jarco Kriek
  6 december 2022
  comments 1
  Ziggo test verbeterde EPG

  Het gaat bij de verbetering van het huidige EPG-platform over de begin- en eindtijden van programma’s. Ziggo-abonnees klaagden de afgelopen jaren veel over problemen bij zelf opgenomen programma’s die zijn terug te leiden naar verkeerde begin- en/of eindtijden. Omdat Ziggo een systeem van cloudPVR gebruikt waarbij vrijwel een gehele uitzendstream van een zender lokaal op het netwerk wordt opgeslagen, heeft een verkeerde begin- en eindtijd ook gevolgen voor terugkijken via Replay TV. Met Replay TV kunnen programma’s direct vanuit de programmagids tot zeven dagen terug worden gekeken.

   

  Test

  Ziggo begint deze week met een test van een nieuw systeem waarbij begin- en eindtijden van programma’s en series automatisch worden bepaald. “Dit wordt vergeleken met de EPG informatie die op dat moment van toepassing is. Op het moment dat hier afwijkingen worden geconstateerd, wordt automatisch de EPG informatie geüpdatet”, zo geeft het kabelbedrijf zelf aan.

   

  Enkele zenders

  De test wordt uitgevoerd met enkele zenders. Dit zijn niet de veelbekeken zenders (zoals NPO 1, RTL 4 en SBS 6), maar Ziggo heeft gekozen voor het minder bekeken NPO 1 Extr, RTL Crime en het tweede publieke Vlaamse kanaal Canvas. Het kabelbedrijf onderbouwt deze keuze omdat abonnees op het klant-helpt-klant community forum bij deze zenders meer dan gemiddeld klaagden over verkeerde begin- en eindtijden.

  ZiggoVodafoneZiggoelektronische programmagidsEPGtvtelevisieReplay TVcloudPVR

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)