Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo trekt stekker uit dubbele verspreiding NPO-zenders

  Ziggo gaat bij meer zenders de dubbele verspreiding in SD- en HD-kwaliteit staken. Bij een deel van het aanbod blijft de zender in zowel SD als HD beschikbaar.
  Jarco Kriek
  18 november 2021
  comments 3
  Ziggo trekt stekker uit dubbele verspreiding NPO-zenders
  Foto Getty Images

  Ziggo is bezig met het opwaarderen van alle nu beschikbare SD-zenders van MPEG2 naar MPEG4. Omdat een MPEG4 uitgezonden zender alleen met een HD-decoder bekeken kan worden, maakt het kabelbedrijf bij een deel van de zenders een einde aan de dubbele verspreiding in SD en HD. Dit is onlangs al gebeurd bij alle regionale tv-zenders, BBC One en BBC Two. Ziggo blijft echter alle voor Nederland belangrijke commerciële zenders – bijvoorbeeld van de mediagroepen RTL, Talpa, Disney en Discovery – ook na het omzetten naar MPEG4 in zowel SD als HD via het eigen kabelnetwerk leveren. Dit heeft te maken met de abonnementsstructuur van het kabelbedrijf waarbij HD-kanalen van de commerciële zenders alleen gecodeerd via een duurder tv-abonnement (TV Standaard/TV Start) aan klanten worden geleverd.

   

  NPO

  In de komende weken lijkt Ziggo een volgende stap bij de gedeeltelijke uitschakeling van dubbele verspreiding van tv-kanalen te gaan zetten. Het gaat hierbij om de zenders van de Nederlandse publieke omroep (NPO). De zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 zijn al enkele jaren in HD-kwaliteit ongecodeerd als onderdeel van het instapabonnement Kabel TV (DKTV) voor alle klanten beschikbaar. Om bezitters van verouderde decoders naar deze zenders te laten kijken, worden deze zenders op dit moment nog in SD aangeboden. Op de zender NPO 3 SD was echter deze week kortstondig een melding in beeld dat de doorgifte op 7 december gestaakt wordt. Ziggo stelt dat de SD-verspreiding van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 binnenkort stopt

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieSDHDMPEG4NPOpublieke omroepNPO 1NPO 2NPO 3

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Christmas Ever After

  Christmas Ever After
  om 04:55 uur
  Vlak voor de deadline van haar vierde boek krijgt schrijfster Izzi last van een writer's block. Ze vertrekt naar een resort.

  TV-TIP Billy buys Brooklyn

  Billy buys Brooklyn
  om 04:55 uur
  Handelaar Billy Leroy moest zijn antiekzaak in Manhattan sluiten en de extravagante verkoper begint opnieuw in Brooklyn.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)