Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo trekt stekker uit dubbele verspreiding NPO-zenders

  Ziggo gaat bij meer zenders de dubbele verspreiding in SD- en HD-kwaliteit staken. Bij een deel van het aanbod blijft de zender in zowel SD als HD beschikbaar.
  Jarco Kriek
  18 november 2021
  comments 3
  Ziggo trekt stekker uit dubbele verspreiding NPO-zenders
  Foto Getty Images

  Ziggo is bezig met het opwaarderen van alle nu beschikbare SD-zenders van MPEG2 naar MPEG4. Omdat een MPEG4 uitgezonden zender alleen met een HD-decoder bekeken kan worden, maakt het kabelbedrijf bij een deel van de zenders een einde aan de dubbele verspreiding in SD en HD. Dit is onlangs al gebeurd bij alle regionale tv-zenders, BBC One en BBC Two. Ziggo blijft echter alle voor Nederland belangrijke commerciële zenders – bijvoorbeeld van de mediagroepen RTL, Talpa, Disney en Discovery – ook na het omzetten naar MPEG4 in zowel SD als HD via het eigen kabelnetwerk leveren. Dit heeft te maken met de abonnementsstructuur van het kabelbedrijf waarbij HD-kanalen van de commerciële zenders alleen gecodeerd via een duurder tv-abonnement (TV Standaard/TV Start) aan klanten worden geleverd.

   

  NPO

  In de komende weken lijkt Ziggo een volgende stap bij de gedeeltelijke uitschakeling van dubbele verspreiding van tv-kanalen te gaan zetten. Het gaat hierbij om de zenders van de Nederlandse publieke omroep (NPO). De zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 zijn al enkele jaren in HD-kwaliteit ongecodeerd als onderdeel van het instapabonnement Kabel TV (DKTV) voor alle klanten beschikbaar. Om bezitters van verouderde decoders naar deze zenders te laten kijken, worden deze zenders op dit moment nog in SD aangeboden. Op de zender NPO 3 SD was echter deze week kortstondig een melding in beeld dat de doorgifte op 7 december gestaakt wordt. Ziggo stelt dat de SD-verspreiding van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 binnenkort stopt

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieSDHDMPEG4NPOpublieke omroepNPO 1NPO 2NPO 3

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)