Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert Mediabox Next en Mediabox XL

  Ziggo verbetert alle bruikleendecoders die functioneren op het Horizon 4-platform. Dit zijn Mediabox Next en Mediabox XL.
  Jarco Kriek
  6 june 2021
  comments 4
  Ziggo verbetert Mediabox Next en Mediabox XL

  De al oudere Mediabox XL dient voor deze verbetering al wel voorzien te zijn met de nieuwste firmware waarbij onder meer opgenomen programma’s in de cloud worden opgeslagen. En dus de interne harde schijf op afstand voor opname is uitgeschakeld. Door deze update functioneert Mediabox XL op hetzelfde besturingsplatform Horizon 4 als Mediabox Next. Natuurlijk kan Mediabox XL geen 4K Ultra HD-content op de televisie weergeven omdat de hoogste beeldkwaliteit Full HD 1080P is. Ook worden recente beeldtechnieken als HDR en HLG niet hardwarematige ondersteund.

   

  Wanneer komt de nieuwe firmware?

  De nieuwe firmware is in de afgelopen dagen al in de provincies Noord-Brabant en Limburg uitgerold. Vanaf 8 juni begint de gefaseerde uitrol van de nieuwe verbeterde versie 4.32 van de Horizon 4-firmware in de overige delen van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf. Ziggo denkt hiervoor ongeveer een week nodig te hebben.

   

  Wat is er verbeterd?

  Ziggo geeft onder meer de onderstaande verbeteringen in de nieuwe firmware aan. Daarnaast zijn enkele kleinere door klanten gerapporteerde bugs door het kabelbedrijf aangepakt.

   

  • Bij een mislukte opname zoekt de bruikleendecoder geheel zelfstandig en automatisch de EPG af naar een herhaling van het betreffende programma. Deze vervangt de mislukte cloudopname.
  • Voor bingewatchers een belangrijke wijziging. Als je meerdere afleveringen van een seizoen van een serie hebt bekeken en je drukt op de toets ‘terug’ dan zie je nu direct de laatst bekeken aflevering bovenaan in de lijst staan.
  • Verbetering van beeldmelding bij verwijderen van serie-opname.
  • Verbetering die spontaan wegvallen van beeld en/of geluid moet voorkomen.
  • Veranderde screensaver bij luisteren radiozenders.
  • Benamingen van series zijn verbeterd waardoor bij alle afleveringen een titel wordt geprojecteerd.
  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisietv-decoderdecoderbruikleendecoderMediabox XLMediabox Nextfirmwarefirmware-update

  Reacties