Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert Mediabox Next en Mediabox XL

  Ziggo verbetert alle bruikleendecoders die functioneren op het Horizon 4-platform. Dit zijn Mediabox Next en Mediabox XL.
  Jarco Kriek
  6 june 2021
  comments 4
  Ziggo verbetert Mediabox Next en Mediabox XL

  De al oudere Mediabox XL dient voor deze verbetering al wel voorzien te zijn met de nieuwste firmware waarbij onder meer opgenomen programma’s in de cloud worden opgeslagen. En dus de interne harde schijf op afstand voor opname is uitgeschakeld. Door deze update functioneert Mediabox XL op hetzelfde besturingsplatform Horizon 4 als Mediabox Next. Natuurlijk kan Mediabox XL geen 4K Ultra HD-content op de televisie weergeven omdat de hoogste beeldkwaliteit Full HD 1080P is. Ook worden recente beeldtechnieken als HDR en HLG niet hardwarematige ondersteund.

   

  Wanneer komt de nieuwe firmware?

  De nieuwe firmware is in de afgelopen dagen al in de provincies Noord-Brabant en Limburg uitgerold. Vanaf 8 juni begint de gefaseerde uitrol van de nieuwe verbeterde versie 4.32 van de Horizon 4-firmware in de overige delen van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf. Ziggo denkt hiervoor ongeveer een week nodig te hebben.

   

  Wat is er verbeterd?

  Ziggo geeft onder meer de onderstaande verbeteringen in de nieuwe firmware aan. Daarnaast zijn enkele kleinere door klanten gerapporteerde bugs door het kabelbedrijf aangepakt.

   

  • Bij een mislukte opname zoekt de bruikleendecoder geheel zelfstandig en automatisch de EPG af naar een herhaling van het betreffende programma. Deze vervangt de mislukte cloudopname.
  • Voor bingewatchers een belangrijke wijziging. Als je meerdere afleveringen van een seizoen van een serie hebt bekeken en je drukt op de toets ‘terug’ dan zie je nu direct de laatst bekeken aflevering bovenaan in de lijst staan.
  • Verbetering van beeldmelding bij verwijderen van serie-opname.
  • Verbetering die spontaan wegvallen van beeld en/of geluid moet voorkomen.
  • Veranderde screensaver bij luisteren radiozenders.
  • Benamingen van series zijn verbeterd waardoor bij alle afleveringen een titel wordt geprojecteerd.
  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisietv-decoderdecoderbruikleendecoderMediabox XLMediabox Nextfirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd Endangered Species

   Een droomvakantie in een Keniaans natuurreservaat verandert voor een gezin in een nachtmerrie als ze de parkregels negeren. Hun busje wordt verwoest en ze moeten te voet terugkeren. Totaal TV mag deze actiethriller vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Cowboys & Aliens

  Cowboys & Aliens
  RTL 7 om 20:00 uur
  Het is 1873. Een cowboy wordt wakker in de woestijn. Hij lijdt aan geheugenverlies en heeft een vreemde armband om zijn pols.

  TV-TIP Onze jongens in Miami

  Onze jongens in Miami
  NPO 3 om 20:20 uur
  Als Jorrit weer single is, gaat hij samen met Bas naar Miami om daar een stripclub te beginnen. De club blijkt een enorme bouwval.

  Interview

  • *

   Martine van Os

   We zijn er bijna

   Martine van Os blijft dit jaar met de groep kampeerders dicht bij huis; de vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. “Eerlijk? Ik vond het verrassend leuk!”
   Reacties0 reactie(s)