Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert Mediabox Next en Next Mini met nieuwe firmware

  Ziggo gaat nieuwe firmware voor de twee belangrijkste bruikleendecoders uitrollen. Het gaat om firmwareversie 4.43 voor de Mediabox Next en Next Mini.
  Jarco Kriek
  17 oktober 2022
  comments 0
  Ziggo verbetert Mediabox Next en Next Mini met nieuwe firmware

  Ziggo levert de All-IP bruikleendecoder Next Mini vanaf nu aan alle nieuwe klanten die een abonnement met tv en internet afsluiten. Tegen betaling van eenmalige kosten is het voor een deel van de nieuwe klanten ook mogelijk om hun Next Mini om te ruilen voor de Mediabox Next. Bestaande klanten van Ziggo met een abonnementsvorm met TV Max of TV Complete in combinatie met een internetabonnement hebben van Ziggo eerder al de Mediabox Next als bruikleendecoder ontvangen. Het grootste verschil tussen de Mediabox Next en de Next Mini is dat de Mediabox Next DVB-C met IP combineert. Met de Next Mini kan alleen via IP (internet) naar tv- en videocontent gekeken worden. Ook ontbreekt op de Next Mini een digitale geluidsuitgang.

   

  Gefaseerde uitrol

  Als eerste krijgen deze week gebruikers van de Mediabox Next en Next Mini in de provincies Limburg en Noord-Brabant de nieuwe firmware geleverd. Deze wordt automatisch in de bruikleendecoder geplaatst, zonder dat de abonnee iets hoeft te doen. Een week later wil Ziggo de nieuwe firmware sturen naar alle overige gebruikers van deze bruikleendecoders. Of dit daadwerkelijk over een week gebeurt is afhankelijk van eventuele problemen die bij de uitrol in Limburg en Noord-Brabant worden geconstateerd. Bij firmwareversie 4.42 werd de uitrol naar alle andere gebruikers wegens problemen enkele weken uitgesteld.

   

  Vernieuwingen

  De belangrijkste vernieuwing in firmwareversie 4.43 is de uitbreiding van het aantal handelingen dat met voicecontrol kan worden uitgevoerd. Verder zijn onderstaande bugs opgelost:

   

  • Bij het gebruik van Voice Control terwijl je in een app zit, zorgt de 'Terug' functie er nu voor dat je weer teruggaat naar de app.
  • De optie 'Framesnelheid aanpassen' is verbeterd. Wanneer deze is ingeschakeld wordt Netflix content niet meer gestopt na het wisselen van de framerate.
  • Verschillende stabiliteitsverbeteringen.

   

  De totale lijst van verbeteringen voor de Mediabox Next vindt u hier.

  De totale lijst van verbeteringen voor de Next Mini vindt u hier.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox NextNext Minifirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)