Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert Mediabox Next en Next Mini met nieuwe firmware

  Ziggo gaat nieuwe firmware voor de twee belangrijkste bruikleendecoders uitrollen. Het gaat om firmwareversie 4.43 voor de Mediabox Next en Next Mini.
  Jarco Kriek
  17 oktober 2022
  comments 0
  Ziggo verbetert Mediabox Next en Next Mini met nieuwe firmware

  Ziggo levert de All-IP bruikleendecoder Next Mini vanaf nu aan alle nieuwe klanten die een abonnement met tv en internet afsluiten. Tegen betaling van eenmalige kosten is het voor een deel van de nieuwe klanten ook mogelijk om hun Next Mini om te ruilen voor de Mediabox Next. Bestaande klanten van Ziggo met een abonnementsvorm met TV Max of TV Complete in combinatie met een internetabonnement hebben van Ziggo eerder al de Mediabox Next als bruikleendecoder ontvangen. Het grootste verschil tussen de Mediabox Next en de Next Mini is dat de Mediabox Next DVB-C met IP combineert. Met de Next Mini kan alleen via IP (internet) naar tv- en videocontent gekeken worden. Ook ontbreekt op de Next Mini een digitale geluidsuitgang.

   

  Gefaseerde uitrol

  Als eerste krijgen deze week gebruikers van de Mediabox Next en Next Mini in de provincies Limburg en Noord-Brabant de nieuwe firmware geleverd. Deze wordt automatisch in de bruikleendecoder geplaatst, zonder dat de abonnee iets hoeft te doen. Een week later wil Ziggo de nieuwe firmware sturen naar alle overige gebruikers van deze bruikleendecoders. Of dit daadwerkelijk over een week gebeurt is afhankelijk van eventuele problemen die bij de uitrol in Limburg en Noord-Brabant worden geconstateerd. Bij firmwareversie 4.42 werd de uitrol naar alle andere gebruikers wegens problemen enkele weken uitgesteld.

   

  Vernieuwingen

  De belangrijkste vernieuwing in firmwareversie 4.43 is de uitbreiding van het aantal handelingen dat met voicecontrol kan worden uitgevoerd. Verder zijn onderstaande bugs opgelost:

   

  • Bij het gebruik van Voice Control terwijl je in een app zit, zorgt de 'Terug' functie er nu voor dat je weer teruggaat naar de app.
  • De optie 'Framesnelheid aanpassen' is verbeterd. Wanneer deze is ingeschakeld wordt Netflix content niet meer gestopt na het wisselen van de framerate.
  • Verschillende stabiliteitsverbeteringen.

   

  De totale lijst van verbeteringen voor de Mediabox Next vindt u hier.

  De totale lijst van verbeteringen voor de Next Mini vindt u hier.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox NextNext Minifirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)