Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert Mediabox Next en Next Mini met nieuwe firmware

  Ziggo gaat nieuwe firmware voor de twee belangrijkste bruikleendecoders uitrollen. Het gaat om firmwareversie 4.43 voor de Mediabox Next en Next Mini.
  Jarco Kriek
  17 oktober 2022
  comments 0
  Ziggo verbetert Mediabox Next en Next Mini met nieuwe firmware

  Ziggo levert de All-IP bruikleendecoder Next Mini vanaf nu aan alle nieuwe klanten die een abonnement met tv en internet afsluiten. Tegen betaling van eenmalige kosten is het voor een deel van de nieuwe klanten ook mogelijk om hun Next Mini om te ruilen voor de Mediabox Next. Bestaande klanten van Ziggo met een abonnementsvorm met TV Max of TV Complete in combinatie met een internetabonnement hebben van Ziggo eerder al de Mediabox Next als bruikleendecoder ontvangen. Het grootste verschil tussen de Mediabox Next en de Next Mini is dat de Mediabox Next DVB-C met IP combineert. Met de Next Mini kan alleen via IP (internet) naar tv- en videocontent gekeken worden. Ook ontbreekt op de Next Mini een digitale geluidsuitgang.

   

  Gefaseerde uitrol

  Als eerste krijgen deze week gebruikers van de Mediabox Next en Next Mini in de provincies Limburg en Noord-Brabant de nieuwe firmware geleverd. Deze wordt automatisch in de bruikleendecoder geplaatst, zonder dat de abonnee iets hoeft te doen. Een week later wil Ziggo de nieuwe firmware sturen naar alle overige gebruikers van deze bruikleendecoders. Of dit daadwerkelijk over een week gebeurt is afhankelijk van eventuele problemen die bij de uitrol in Limburg en Noord-Brabant worden geconstateerd. Bij firmwareversie 4.42 werd de uitrol naar alle andere gebruikers wegens problemen enkele weken uitgesteld.

   

  Vernieuwingen

  De belangrijkste vernieuwing in firmwareversie 4.43 is de uitbreiding van het aantal handelingen dat met voicecontrol kan worden uitgevoerd. Verder zijn onderstaande bugs opgelost:

   

  • Bij het gebruik van Voice Control terwijl je in een app zit, zorgt de 'Terug' functie er nu voor dat je weer teruggaat naar de app.
  • De optie 'Framesnelheid aanpassen' is verbeterd. Wanneer deze is ingeschakeld wordt Netflix content niet meer gestopt na het wisselen van de framerate.
  • Verschillende stabiliteitsverbeteringen.

   

  De totale lijst van verbeteringen voor de Mediabox Next vindt u hier.

  De totale lijst van verbeteringen voor de Next Mini vindt u hier.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox NextNext Minifirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview