Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert Mediabox Next en Next Mini met nieuwe firmware

  Ziggo gaat nieuwe firmware voor de twee belangrijkste bruikleendecoders uitrollen. Het gaat om firmwareversie 4.43 voor de Mediabox Next en Next Mini.
  Jarco Kriek
  17 oktober 2022
  comments 0
  Ziggo verbetert Mediabox Next en Next Mini met nieuwe firmware

  Ziggo levert de All-IP bruikleendecoder Next Mini vanaf nu aan alle nieuwe klanten die een abonnement met tv en internet afsluiten. Tegen betaling van eenmalige kosten is het voor een deel van de nieuwe klanten ook mogelijk om hun Next Mini om te ruilen voor de Mediabox Next. Bestaande klanten van Ziggo met een abonnementsvorm met TV Max of TV Complete in combinatie met een internetabonnement hebben van Ziggo eerder al de Mediabox Next als bruikleendecoder ontvangen. Het grootste verschil tussen de Mediabox Next en de Next Mini is dat de Mediabox Next DVB-C met IP combineert. Met de Next Mini kan alleen via IP (internet) naar tv- en videocontent gekeken worden. Ook ontbreekt op de Next Mini een digitale geluidsuitgang.

   

  Gefaseerde uitrol

  Als eerste krijgen deze week gebruikers van de Mediabox Next en Next Mini in de provincies Limburg en Noord-Brabant de nieuwe firmware geleverd. Deze wordt automatisch in de bruikleendecoder geplaatst, zonder dat de abonnee iets hoeft te doen. Een week later wil Ziggo de nieuwe firmware sturen naar alle overige gebruikers van deze bruikleendecoders. Of dit daadwerkelijk over een week gebeurt is afhankelijk van eventuele problemen die bij de uitrol in Limburg en Noord-Brabant worden geconstateerd. Bij firmwareversie 4.42 werd de uitrol naar alle andere gebruikers wegens problemen enkele weken uitgesteld.

   

  Vernieuwingen

  De belangrijkste vernieuwing in firmwareversie 4.43 is de uitbreiding van het aantal handelingen dat met voicecontrol kan worden uitgevoerd. Verder zijn onderstaande bugs opgelost:

   

  • Bij het gebruik van Voice Control terwijl je in een app zit, zorgt de 'Terug' functie er nu voor dat je weer teruggaat naar de app.
  • De optie 'Framesnelheid aanpassen' is verbeterd. Wanneer deze is ingeschakeld wordt Netflix content niet meer gestopt na het wisselen van de framerate.
  • Verschillende stabiliteitsverbeteringen.

   

  De totale lijst van verbeteringen voor de Mediabox Next vindt u hier.

  De totale lijst van verbeteringen voor de Next Mini vindt u hier.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox NextNext Minifirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)