Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert netwerk in delen verzorgingsgebied

  Ziggo blijft continu sleutelen aan het eigen kabelnetwerk. Dit heeft te maken met het opwaarderen van het netwerk naar een nieuwe, verbeterde techniek.
  Jarco Kriek
  5 august 2022
  comments 1
  Ziggo verbetert netwerk in delen verzorgingsgebied

  Veel Ziggo-abonnees hebben de afgelopen weken een e-mail van het kabelbedrijf ontvangen waarin werkzaamheden aan het netwerk worden aangekondigd. “Ons netwerk is nu belangrijker dan ooit”, laat het kabelbedrijf in dit elektronische bericht weten. Ziggo doelt hiermee op het nieuwe normaal, waarbij Nederlanders meer thuis zijn en thuiswerken de norm is. Daarbij is een goed en betrouwbaar netwerk van groot belang. Om de overlast te beperken geeft Ziggo aan de werkzaamheden zoveel mogelijk in de nachtelijke uren te laten plaatsvinden.

   

  Vooraankondiging

  Ziggo-abonnees hoeven niet bang te zijn dat hun internetverbinding of de aanvoer van tv-zenders plotseling wegvalt. Het kabelbedrijf bericht ruim van tevoren wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd en in welke periode van de dag diensten mogelijk kunnen uitvallen.

   

  Opwaarderen

  In de mail laat Ziggo niet exact weten wat de werkzaamheden inhouden. De werkzaamheden hebben echter te maken met de verdere opwaardering van het netwerk naar de DOCSIS 3.1 techniek. Binnen deze versie van de DOCSIS-techniek kan Ziggo nog veel stappen maken. Voordat een volgende stap gerealiseerd kan worden, moeten aanpassingen in het netwerk plaatsvinden. De in de mail aangekondigde werkzaamheden hebben hiermee te maken.

   

  Upload

  Eigenaar VodafoneZiggo liet onlangs weten dat meer dan zes van de ruim zeven miljoen aansluitingen geschikt zijn gemaakt voor DOCSIS 3.1. De nog resterende aansluitingen volgen de komende maanden. De mogelijk eerste stap van Ziggo na de volledige uitrol van DOCSIS 3.1 in het verzorgingsgebied in het verhogen van de uploadsnelheid. Dit is voor de consumentenabonnementen op dit moment maximaal 50Mbps. Vergeleken met de symmetrische internetsnelheden van glasvezel via onder meer de netwerken van KPN NetwerkNL, Delta Fiber en Open Dutch Fiber is de uploadsnelheid van Ziggo aan de magere kant. Bij de download levert Ziggo levert wel maximale snelheden die vergelijkbaar zijn met glasvezel.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetinternetsnelheidDOCSIS 3.1

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview