Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert netwerk in delen verzorgingsgebied

  Ziggo blijft continu sleutelen aan het eigen kabelnetwerk. Dit heeft te maken met het opwaarderen van het netwerk naar een nieuwe, verbeterde techniek.
  Jarco Kriek
  5 august 2022
  comments 1
  Ziggo verbetert netwerk in delen verzorgingsgebied

  Veel Ziggo-abonnees hebben de afgelopen weken een e-mail van het kabelbedrijf ontvangen waarin werkzaamheden aan het netwerk worden aangekondigd. “Ons netwerk is nu belangrijker dan ooit”, laat het kabelbedrijf in dit elektronische bericht weten. Ziggo doelt hiermee op het nieuwe normaal, waarbij Nederlanders meer thuis zijn en thuiswerken de norm is. Daarbij is een goed en betrouwbaar netwerk van groot belang. Om de overlast te beperken geeft Ziggo aan de werkzaamheden zoveel mogelijk in de nachtelijke uren te laten plaatsvinden.

   

  Vooraankondiging

  Ziggo-abonnees hoeven niet bang te zijn dat hun internetverbinding of de aanvoer van tv-zenders plotseling wegvalt. Het kabelbedrijf bericht ruim van tevoren wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd en in welke periode van de dag diensten mogelijk kunnen uitvallen.

   

  Opwaarderen

  In de mail laat Ziggo niet exact weten wat de werkzaamheden inhouden. De werkzaamheden hebben echter te maken met de verdere opwaardering van het netwerk naar de DOCSIS 3.1 techniek. Binnen deze versie van de DOCSIS-techniek kan Ziggo nog veel stappen maken. Voordat een volgende stap gerealiseerd kan worden, moeten aanpassingen in het netwerk plaatsvinden. De in de mail aangekondigde werkzaamheden hebben hiermee te maken.

   

  Upload

  Eigenaar VodafoneZiggo liet onlangs weten dat meer dan zes van de ruim zeven miljoen aansluitingen geschikt zijn gemaakt voor DOCSIS 3.1. De nog resterende aansluitingen volgen de komende maanden. De mogelijk eerste stap van Ziggo na de volledige uitrol van DOCSIS 3.1 in het verzorgingsgebied in het verhogen van de uploadsnelheid. Dit is voor de consumentenabonnementen op dit moment maximaal 50Mbps. Vergeleken met de symmetrische internetsnelheden van glasvezel via onder meer de netwerken van KPN NetwerkNL, Delta Fiber en Open Dutch Fiber is de uploadsnelheid van Ziggo aan de magere kant. Bij de download levert Ziggo levert wel maximale snelheden die vergelijkbaar zijn met glasvezel.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetinternetsnelheidDOCSIS 3.1

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)