Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert netwerk in delen verzorgingsgebied

  Ziggo blijft continu sleutelen aan het eigen kabelnetwerk. Dit heeft te maken met het opwaarderen van het netwerk naar een nieuwe, verbeterde techniek.
  Jarco Kriek
  5 augustus 2022
  comments 1
  Ziggo verbetert netwerk in delen verzorgingsgebied

  Veel Ziggo-abonnees hebben de afgelopen weken een e-mail van het kabelbedrijf ontvangen waarin werkzaamheden aan het netwerk worden aangekondigd. “Ons netwerk is nu belangrijker dan ooit”, laat het kabelbedrijf in dit elektronische bericht weten. Ziggo doelt hiermee op het nieuwe normaal, waarbij Nederlanders meer thuis zijn en thuiswerken de norm is. Daarbij is een goed en betrouwbaar netwerk van groot belang. Om de overlast te beperken geeft Ziggo aan de werkzaamheden zoveel mogelijk in de nachtelijke uren te laten plaatsvinden.

   

  Vooraankondiging

  Ziggo-abonnees hoeven niet bang te zijn dat hun internetverbinding of de aanvoer van tv-zenders plotseling wegvalt. Het kabelbedrijf bericht ruim van tevoren wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd en in welke periode van de dag diensten mogelijk kunnen uitvallen.

   

  Opwaarderen

  In de mail laat Ziggo niet exact weten wat de werkzaamheden inhouden. De werkzaamheden hebben echter te maken met de verdere opwaardering van het netwerk naar de DOCSIS 3.1 techniek. Binnen deze versie van de DOCSIS-techniek kan Ziggo nog veel stappen maken. Voordat een volgende stap gerealiseerd kan worden, moeten aanpassingen in het netwerk plaatsvinden. De in de mail aangekondigde werkzaamheden hebben hiermee te maken.

   

  Upload

  Eigenaar VodafoneZiggo liet onlangs weten dat meer dan zes van de ruim zeven miljoen aansluitingen geschikt zijn gemaakt voor DOCSIS 3.1. De nog resterende aansluitingen volgen de komende maanden. De mogelijk eerste stap van Ziggo na de volledige uitrol van DOCSIS 3.1 in het verzorgingsgebied in het verhogen van de uploadsnelheid. Dit is voor de consumentenabonnementen op dit moment maximaal 50Mbps. Vergeleken met de symmetrische internetsnelheden van glasvezel via onder meer de netwerken van KPN NetwerkNL, Delta Fiber en Open Dutch Fiber is de uploadsnelheid van Ziggo aan de magere kant. Bij de download levert Ziggo levert wel maximale snelheden die vergelijkbaar zijn met glasvezel.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetinternetsnelheidDOCSIS 3.1

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)