Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert netwerk in delen verzorgingsgebied

  Ziggo blijft continu sleutelen aan het eigen kabelnetwerk. Dit heeft te maken met het opwaarderen van het netwerk naar een nieuwe, verbeterde techniek.
  Jarco Kriek
  5 augustus 2022
  comments 1
  Ziggo verbetert netwerk in delen verzorgingsgebied

  Veel Ziggo-abonnees hebben de afgelopen weken een e-mail van het kabelbedrijf ontvangen waarin werkzaamheden aan het netwerk worden aangekondigd. “Ons netwerk is nu belangrijker dan ooit”, laat het kabelbedrijf in dit elektronische bericht weten. Ziggo doelt hiermee op het nieuwe normaal, waarbij Nederlanders meer thuis zijn en thuiswerken de norm is. Daarbij is een goed en betrouwbaar netwerk van groot belang. Om de overlast te beperken geeft Ziggo aan de werkzaamheden zoveel mogelijk in de nachtelijke uren te laten plaatsvinden.

   

  Vooraankondiging

  Ziggo-abonnees hoeven niet bang te zijn dat hun internetverbinding of de aanvoer van tv-zenders plotseling wegvalt. Het kabelbedrijf bericht ruim van tevoren wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd en in welke periode van de dag diensten mogelijk kunnen uitvallen.

   

  Opwaarderen

  In de mail laat Ziggo niet exact weten wat de werkzaamheden inhouden. De werkzaamheden hebben echter te maken met de verdere opwaardering van het netwerk naar de DOCSIS 3.1 techniek. Binnen deze versie van de DOCSIS-techniek kan Ziggo nog veel stappen maken. Voordat een volgende stap gerealiseerd kan worden, moeten aanpassingen in het netwerk plaatsvinden. De in de mail aangekondigde werkzaamheden hebben hiermee te maken.

   

  Upload

  Eigenaar VodafoneZiggo liet onlangs weten dat meer dan zes van de ruim zeven miljoen aansluitingen geschikt zijn gemaakt voor DOCSIS 3.1. De nog resterende aansluitingen volgen de komende maanden. De mogelijk eerste stap van Ziggo na de volledige uitrol van DOCSIS 3.1 in het verzorgingsgebied in het verhogen van de uploadsnelheid. Dit is voor de consumentenabonnementen op dit moment maximaal 50Mbps. Vergeleken met de symmetrische internetsnelheden van glasvezel via onder meer de netwerken van KPN NetwerkNL, Delta Fiber en Open Dutch Fiber is de uploadsnelheid van Ziggo aan de magere kant. Bij de download levert Ziggo levert wel maximale snelheden die vergelijkbaar zijn met glasvezel.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetinternetsnelheidDOCSIS 3.1

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)