Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verder onder druk: 450.000 nieuwe glasvezeltoegangspunten

  Ziggo voelt elke dag meer druk van glasvezelconcurrentie. Dit blijkt uit cijfers van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).
  Jarco Kriek
  8 juli 2023
  comments 7
  Ziggo verder onder druk: 450.000 nieuwe glasvezeltoegangspunten
  Foto Getty Images

  ACM heeft berekend dat in de eerste drie maanden van dit jaar het aantal adressen met toegang tot een glasvezelnetwerk met bijna een half miljoen is gestegen. Op de meeste van de 450.000 nieuw op glasvezel aangesloten adressen is in de meterkast ook een toegangspunt tot het HFC-netwerk van Ziggo aanwezig.

   

  Meerdere spelers

  In Nederland zijn diverse exploitanten actief met de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. Zo is KPN met het eigen NetwerkNL en Glaspoort – een joint venture van het telecombedrijf met pensioenfonds ABP – actief. Ook Open Dutch Fiber – met hoofdhuurder T-Mobile – en Delta Fiber timmeren letterlijk en figuurlijk goed aan de weg met de aanleg van nieuw glasvezel. Mede door de snelle uitrol van nieuw glasvezel ziet ACM geen noodzaak om in te grijpen op de vaste internetmarkt.

   

  Glasvezelwekker

  KPN heeft een nieuwe tool beschikbaar gesteld die consumenten en bedrijven informeert wanneer op hun adres diensten via een KPN glasvezelnetwerk actief worden. Met deze glasvezelwekker voert KPN de druk op Ziggo nog verder op.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNNetwerkNLGlaspoortDelta FiberOpen Dutch FiberglasvezelACMtvtelevisieinternetconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)