Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: verhoging internet upload na onderzoek afgestemd op verbruik klanten

  Ziggo gaat in mei de maximale uploadsnelheid bij zowel het particuliere als zakelijk abonnement verhogen. Dit leidt tot verontwaardiging bij een deel van de klanten.
  Jarco Kriek
  3 februari 2023
  comments 4
  Ziggo: verhoging internet upload na onderzoek afgestemd op verbruik klanten

  Hoewel de nieuwe aangekondigde uploadsnelheid bij internetabonnementen voor het gros van de consumenten bij Ziggo voldoende is, wordt toch over de snelheidsverhoging geklaagd. Dit gebeurt vooral op het klant-helpt-klant community forum van het kabelbedrijf. Daarbij wordt de uploadsnelheid vaak vergeleken met de symmetrische snelheid die internetaanbieders als KPN, T-Mobile, Delta en Caiway leveren via de glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en Open Dutch Fiber. Deze glasvezelnetwerken worden in rap tempo uitgerold in het verzorgingsgebied van het Ziggo-netwerk van VodafoneZiggo. Hierdoor wordt de keuze van de consument en de concurrentie voor Ziggo groter.

   

  Verbruik

  Na diverse vragen van klanten heeft Ziggo op het forum uitleg gegeven over de aanpassing van de internetsnelheden die in mei gaat plaatsvinden. Het kabelbedrijf zegt de nieuwe uploadsnelheid op basis van onderzoek bepaald te hebben. “We onderzoeken en meten jaarlijks hoe het gebruik van zowel up- als downloadsnelheid zich ontwikkelt. Hierbij kijken we dus ook naar het gemiddelde gebruik. Op basis daarvan bepalen we welke nieuwe snelheden voor onze klanten nodig zijn”, zo laat een moderator weten na navraag binnen de eigen organisatie.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidupload

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview