Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: verhoging internet upload na onderzoek afgestemd op verbruik klanten

  Ziggo gaat in mei de maximale uploadsnelheid bij zowel het particuliere als zakelijk abonnement verhogen. Dit leidt tot verontwaardiging bij een deel van de klanten.
  Jarco Kriek
  3 februari 2023
  comments 4
  Ziggo: verhoging internet upload na onderzoek afgestemd op verbruik klanten

  Hoewel de nieuwe aangekondigde uploadsnelheid bij internetabonnementen voor het gros van de consumenten bij Ziggo voldoende is, wordt toch over de snelheidsverhoging geklaagd. Dit gebeurt vooral op het klant-helpt-klant community forum van het kabelbedrijf. Daarbij wordt de uploadsnelheid vaak vergeleken met de symmetrische snelheid die internetaanbieders als KPN, T-Mobile, Delta en Caiway leveren via de glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en Open Dutch Fiber. Deze glasvezelnetwerken worden in rap tempo uitgerold in het verzorgingsgebied van het Ziggo-netwerk van VodafoneZiggo. Hierdoor wordt de keuze van de consument en de concurrentie voor Ziggo groter.

   

  Verbruik

  Na diverse vragen van klanten heeft Ziggo op het forum uitleg gegeven over de aanpassing van de internetsnelheden die in mei gaat plaatsvinden. Het kabelbedrijf zegt de nieuwe uploadsnelheid op basis van onderzoek bepaald te hebben. “We onderzoeken en meten jaarlijks hoe het gebruik van zowel up- als downloadsnelheid zich ontwikkelt. Hierbij kijken we dus ook naar het gemiddelde gebruik. Op basis daarvan bepalen we welke nieuwe snelheden voor onze klanten nodig zijn”, zo laat een moderator weten na navraag binnen de eigen organisatie.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidupload

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)