Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verhoogt internetsnelheid: gaat u meer betalen of is er kans op een goedkoper abonnement?

  Ziggo verhoogt voor de tweede keer dit jaar de internetsnelheid. Vaak volgt enkele maanden na de snelheidsverhoging een prijsstijging. Is dit nu ook te verwachten?
  Jarco Kriek
  6 september 2023
  comments 4
  Ziggo verhoogt internetsnelheid: gaat u meer betalen of is er kans op een goedkoper abonnement?
  Foto Getty Images

  Meer internetsnelheid is in deze tijd van online kijken en thuiswerken natuurlijk altijd welkom. Ziggo verhoogt in oktober de internetsnelheid, mede door de concurrentiedruk van providers als KPN, Odido en Delta die internet via glasvezel leveren. Het is voor de tweede keer dit jaar dat Ziggo sneller internet bij alle abonnementen gaat leveren. Eerder gebeurde dit in mei. Maar na die snelheidsverhoging volgde twee maanden later een forse prijsstijging tot wel €7,75 per maand.

   

  Weer meer betalen?

  Het is dan ook niet gek dat Ziggo-klanten huiverig zijn dat na de snelheidsverhoging ook snel een aankondiging van een prijsverhoging op de deurmat of in de e-mail ploft. Dit is echter niet te verwachten. In de nieuwe algemene voorwaarden heeft Ziggo namelijk zelf opgenomen dat de abonnementsprijs slechts op één moment per jaar – en wel op 1 juli – wordt aangepast. Een tweede prijsverhoging kan technisch gezien wel worden doorgevoerd maar de provider loochent dat wel de zelf opgestelde algemene voorwaarden. Nu Ziggo te maken heeft met een fors klantverlies is niet te verwachten dat de provider zichzelf van een onbetrouwbare kant wil laten zien door de eigen voorwaarden aan de kant te schuiven.

   

  Goedkoper

  De hogere internetsnelheden vanaf oktober kunnen voor veel Ziggo-klanten zelfs besparingsmogelijkheden bieden. Wie bijvoorbeeld op dit moment al voldoende internetsnelheid krijgt geleverd voor het dagelijks gebruik, kan na de snelheidsverhoging eens kritisch naar het abonnement kijken. In diverse gevallen is het namelijk mogelijk om het huidige abonnement te downgraden naar een goedkopere abonnementsvorm. De internetsnelheid blijft bij een downgrade na de snelheidsverhoging dan gelijk of vrijwel gelijk terwijl de maandlasten dalen. Dit kan bijna honderd euro per jaar besparing opleveren.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidsnelheidsverhogingprijsverhogingprijsverlagingbesparingabonnementmaandlasten

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)