Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verhoogt internetsnelheid: gaat u meer betalen of is er kans op een goedkoper abonnement?

  Ziggo verhoogt voor de tweede keer dit jaar de internetsnelheid. Vaak volgt enkele maanden na de snelheidsverhoging een prijsstijging. Is dit nu ook te verwachten?
  Jarco Kriek
  6 september 2023
  comments 4
  Ziggo verhoogt internetsnelheid: gaat u meer betalen of is er kans op een goedkoper abonnement?
  Foto Getty Images

  Meer internetsnelheid is in deze tijd van online kijken en thuiswerken natuurlijk altijd welkom. Ziggo verhoogt in oktober de internetsnelheid, mede door de concurrentiedruk van providers als KPN, Odido en Delta die internet via glasvezel leveren. Het is voor de tweede keer dit jaar dat Ziggo sneller internet bij alle abonnementen gaat leveren. Eerder gebeurde dit in mei. Maar na die snelheidsverhoging volgde twee maanden later een forse prijsstijging tot wel €7,75 per maand.

   

  Weer meer betalen?

  Het is dan ook niet gek dat Ziggo-klanten huiverig zijn dat na de snelheidsverhoging ook snel een aankondiging van een prijsverhoging op de deurmat of in de e-mail ploft. Dit is echter niet te verwachten. In de nieuwe algemene voorwaarden heeft Ziggo namelijk zelf opgenomen dat de abonnementsprijs slechts op één moment per jaar – en wel op 1 juli – wordt aangepast. Een tweede prijsverhoging kan technisch gezien wel worden doorgevoerd maar de provider loochent dat wel de zelf opgestelde algemene voorwaarden. Nu Ziggo te maken heeft met een fors klantverlies is niet te verwachten dat de provider zichzelf van een onbetrouwbare kant wil laten zien door de eigen voorwaarden aan de kant te schuiven.

   

  Goedkoper

  De hogere internetsnelheden vanaf oktober kunnen voor veel Ziggo-klanten zelfs besparingsmogelijkheden bieden. Wie bijvoorbeeld op dit moment al voldoende internetsnelheid krijgt geleverd voor het dagelijks gebruik, kan na de snelheidsverhoging eens kritisch naar het abonnement kijken. In diverse gevallen is het namelijk mogelijk om het huidige abonnement te downgraden naar een goedkopere abonnementsvorm. De internetsnelheid blijft bij een downgrade na de snelheidsverhoging dan gelijk of vrijwel gelijk terwijl de maandlasten dalen. Dit kan bijna honderd euro per jaar besparing opleveren.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidsnelheidsverhogingprijsverhogingprijsverlagingbesparingabonnementmaandlasten

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview